maanantai 4. elokuuta 2008

Treenaamista

Agilityä:
Viime vikolla olin kahdesti treenaamassa Maisan kanssa. Tiistaina oli jo ohjatut treenit, torstaina oltiin kahdestaan hallilla käymässä.
Tiistain treeneissä Maisa oli jotenkin hidas ja innottomampi kuin yleensä. Irtoaminen ei sujunut yhtään ja metallinen ulkorengas tuotti hankaluuksia. Välistäveto-osuus sujui toisella kerralla jo tosi hyvin, ensiksi kaarrokset oli vähän aikaavievät. Yksi rima tipahti, minkä jälkeen Maisa oli hetken vähän turhan varovainen. Keppien sisäänmenokaan ei onnistunut ekalla kerralla vaikka kulma oli suht helppo. Vähän huono fiilis jäi siis treeneistä. Lopussa menin vielä ottamaan pelkää rengasta erillisenä esteenä ja se sujuikin jo ihan hyvin. Pariin kertaan treenasin myös matalaa A:ta ja päätin nyt etten lähde enää lisäämään pysähtymistä alastulolle, muuten Maisalle ei vamrmaan saa mitenkään vauhtia lisää. Nyt se hyppää suht korkealta, mutta ehkä A:ta korotetaessa se tulee vähän alemmas, enpä tiedä..

Torstaina tein vain keinua, A:ta ja keppejä erillisenä sekä ihan parin hyvpyn kanssa poispäinkäännöksiä, välistävetoja ym. A meni jo hyvällä vauhdilla nyt kun en vaadi pysähtymistä alastulolla. Kepit sujui ihan mielettömän hyvin. Harjoittelin kuudella kepillä takaaleikkauksia ja 90 asteen kulmia, jotka onnistuivat kaikki hyvin. Kuudella kepillä saa Maisaan hyvin vauhtia, se ei 12 kepillä kestä monia toistoja kyllästymättä... Hyvät treenit siis tällä kertaa.

Pentua en ottanut mukaan kummallakaan kertaa.

Tokoilua

Torstain pentutottiksessa oli taas paljon väkeä. Aloitimme kontaktin harjoittelulla, missä Fisu on edistynyt tosi hyvin. Se vain tapittaa mua silmiin eikä välitä muista yhtään. Se istuu melkein aina kontaktia treenatessa, joten nostan sen aina välillä seisomaankin ettei kontakti yhdisty vain istumiseen. Tämän jälkeen kontaktikävelyä, mikä sujui myös mainiosti.

Seuraavaksi otettiin ihmisten välistä pujottelua. Fisu istui aika nätisti vierellä kun muut kulkivat ohi, muutaman kerran se vilkuili takaa meneviä koiria, mutta useimmiten keskittyi muhun tosi hyvin. Kun tuli meidän vuoro pujotella, Fisu keskittyi tosi kivasti ja seurasi namukättä. Tiputin koko ajan vahingossa nameja maahan, mikä hankaloitti seuraamista; F olisi tietenkin halunnut jäädä poimimaan kaikki pudonneet namit. ihan hyvin kävely kuitenkin muuten sujui. Ensi kerralla pidän namuista parempaa huolta.

Seuraavaksi oli sivulletulon vuoro. Fisu ottaa melkein aina hyvän ja tiiviin perusasennon. Sain vielä eräältä pumistilta hyvän vinkin pitää käden kiinni jalassa ja kääntää vain kämmentä ympäri, mikä toimi ihmeen hyvin. Tuntui, että F oli jopa vielä lähempänä ja samalla saa käsimerkkiäkin häivytettyä pienemmäksi. Yhdessä vaiheessa Fisu alkoi pälyillä metsän rajaan vähän pelokkaan näköisenä. Varmaankin kuuli jotain ääniä sieltä. Hetkeen se ei voinut keskittyä kovin hyvin, mutta se meni kuitenkin äkkiä ohi.

Tästä jatkettiin paikallaolon harjoitteluun. Pyydän Fisun sivulle ja nykyään jo sanon paikka-käskyn kun se tuntuu ymmärtävän mistä on kyse. Se pysyy jo paikallaan vaikka irrotan namukäden hetkeksi sen naamasta ja astun vähän kauemmas. Kävin myös välillä sen takana namut tietty koko ajan koiran naamalla, ja F pysyi hyvin paikallaan. Sitten aina vapautus taaksepäin. Hyvin meni.

Välillä leikin vetoleikkiä pennun kanssa, siitä se innostuu ihan suunnattomasti. Mutta kun lelu menee takaisin taskuun, F pystyy kuitenkin keskittyä heti treenaamiseen, mikä on tosi kiva...

Treenit sujuivat siis oikein mukavasti ja hyvin jaksoi pentu keskittyä koko ajan.

F imuroi taas kaikki tipahtaneet namut mitkä se kentältä löysi, en sitten tiedä oliko tämä yhteydessä seuraavan päivän ripuliin.... :S

Ei kommentteja: