perjantai 22. elokuuta 2008

Tiistain agilityt

Ti oltiin taas agitreeneissä. Otin molemmat tytöt mukaan, mutta pennun kanssa en saanutkaan tehtyä melkein mitään kun lähes kaikki esteet kentällä oli käytössä. Lopeteltiin kuitenkin vähän aiemmin, joten pystyin vähän jotain pientä Fisunkin kanssa tekemään.

Ensin oli kuitenkin Maisan vuoro. Tehtiin rata, missä oli aika perus ohjausjuttuja, ei mitään kummallista. A:ta en nyt vieläkään halua Maisan kanssa tehdä, kun en yhtään tiedä miten aion ylensäkään jatkossa sitä tehdä (vai siirrytäänkö kokonaan vain hypyradoille A-ongelmien takia...). Jätettiin se siis väliin ja ensin olikin mulle ongelma kun piti ohjata koira A:n ohi. Ekalla kerralla M oli jo menossa A:lle, sain sen kuitenkin karjuttua ( :D ) ensin pois sieltä, mutta juuri kun olin jatkamassa matka, se ryntäsi A:lle takaisin. Nappasin sen syliin ja otettiin alusta koko homma. Nyt sain sen ohjattua ohi, vaikka aika pahasti tuntuu suoralla linjalla oleva A Maisaa vetävän.

Olin nyt taas laittanut puomin alastulolle (siis maahan) lätkän ja namun, jotta Maisa ei hidastelisi/pysähtyisi liian aikaisin. Se toimikin ihan hyvin, joten taidetaan siirtyä vielä takaisin lätkä ja namu -systeemiin. Kepeille M haki tosi hyvin, mutta ennakoin taas liikaa vikalla keppivälillä, jolloin M jätti viimeisen kepin pujottelematta. Kyllä otti päähän! Pitäisi vaan muistaa miten herkkä Maisa on mun liikkeille, eikä pitäisi yhtään ennakoida ennenkuin vikakin väli on pujoteltu. Muuten rata meni ijhan hyvin. Oli kiva huomata, että yhteen kohtaan takaaleikkaus toimi (jälleen!) paremin kuin valssi. Vaikka olin kuvitellut, että takaal. kääntäisi koiraa liikaa kun esteeltä jatkettiin melkein suoraan niin eipä se niin tehnytkään vaan toimi oikein mukavasti.

Keinu radalla meni kai ihan hyvin. Eipä se kamalan nopea ole, mutta ei sitä Maisalla varmaan yhtään nopeammaksikaan saa....

Lopuksi otin siis Fisun kanssa vielä putkea ja hyppyä eri kulmista & ohjauskuvioilla. Nyt onnistui myös putki + hyppy -harjoitus tai päinvastoin hyppy + putki. Eipä aiemmassa oloekaan mitään ongelmia ollut, mutta hypyltä putkeen meno on tuottanut välillä vähän hankaluuksia. Nyt kun F osaa jo jäädä vähän paremmin esteen taa odottamaan, voin itse siirtyä siivekkeen kohdalle ja ohjata pennun siitä putkeen. Aiemminhan ongelmana oli ettei pentu siltikään tajunnut mennä siivekkeiden läpi, mutta nyt putki taisi vetää sitä vähän puoleensa, mikä oli ihan hyvä. Tehtiin myös putken kautta eteenlähetyksiä hypylle, mitkä jälleen onnistuivat tosi hyvin kun hypyn takana oli namukippo.

Maisa oli taas ihan hulluna Miinan leluihin. Kun Miina oli itse lopussa radalla lelunsa kanssa, Maisa itki koko ajan ja katsoi lelua niin kaihoisasti, että oli ihan naurettava. :) Saatiin sitten vielä Miinalta lelu lainaksi ja päätin tehdä kontakteja (puomia siis) sen kanssa. Se olikin hyvä idea, sillä Maisa tuli tosi vauhdilla melkein alas asti ja jo toisella kerralla tajusi ihan itse mihin kohtaan pysähtyä. Ja voi että se oli riemuissaan kun sai ihanan pitkän vinkulelun palkaksi. otettiin vielä paria hyppyä, joissa Maisan piti irrota normaalia enemmän, mikä toimi myös hyvin kun lelun kanssa vauhtia (ja intoa!) oli aika hyvin. Pistettiinkin samanlainen pitkulavinku tilaukseen kun Krista on niitä menossa ostamaan lisää. =)

Ei kommentteja: