maanantai 4. elokuuta 2008

Mouhijärvellä sisaruksia tapaamassa

Lauantaina suuntasimme Mouhijärvelle kasvattaja-Johannan luo. Koko pentue pääsi tapaamiseen, mikä oli ihan huippua! Oli tosi hauskaa nähdä kaikkia pentusia ja nähdä minkälaisiksi ne olivat kehittyneet. Pennut tulivat hyvin toimeen ja koko päivä oli todella antoisa. Nala-sisko oli mielettömän nätti tyttömäinen pentu. Pete oli ihan omaa kokoluokkaansa ja turkeissa oli jonkin verran eroja. Fisu taisi ola karheimmasta päästä karvanlaadussa, Riesa taas selkeästi lyhytkarvaisin. Pennut myös mitattiin ja punnittiin, olihan niillä 5-kuukautispäivä. Fisun mitoiksi saatiin 39-40cm ja 8,9kg. Tytöistä se oli isoin. Pojista Piki, Riimi ja Otto olivat mun silmään aika samannäköisiä. Pikillä oli "onneksi" pieni side jalassa, josta sen tunnisti hyvin. :)

Alkuun kahvittelimme ja koirat peuhasivat keskenään. Maisa tuli hyvin toimeen muiden kanssa. Sille on selkeästi ihan eri juttu ollaanko omalla vai muiden reviirillä. Fisu taisi leikkiä eniten Riesan kanssa, se taitaa olla sille tutuin pentuesisaruksista. Fisu on huvittava äitinsä läheisyydessä. Aina kun Ruuti tulee paikalla, F ihan matelee sen edessä ja on niin nöyränä että! Ruuti vain vähän ärisee sille ja pitää kyllä huolen kuka on pomo..

Pennut päsivät vuorotellen pareittain Lampaita katsomaan. Fisun kanssa vuorossa oli Otto-veli, joka oli jo aiemminkin nähnyt lampaita. Otto oli kovin innoissaan eläimistä, kun taas Fisua ei kiinnostanut yhtään. Se varmaan vähän pelkäsi ja huomasiparhaaksi toimintatavaksi vältellä elukoita. Se meni omia matkojaan aitauksessa ja keskittyi lähinnä lampaan läjien popsimiseen. Voi mitä herkkua!

Kohta pennut pääsivät harjoittelemaan jäljestyksen alkeita. Kaikille tehtiin vuorotellen oma makkararuutu. Fisu etsi hyvin makkaroita eikä tainnut harhautua pois ruudusta missään vaiheessa. Toisaalta olisi ehkä ollut hyvä huomata tallotun ja tallaamattoman alueen ero harhautumalla pois alueelta, mutta ainakin F etsi hyvin.

Kaikki kokeilivat agilityputkea ja Fisuhan oli kuin vanha tekijä. Se meni suoraan putkeen hyvällä vauhdilla ilman houkutteluja. Mutta on se sitä pari kertaa aieminkin harjoitellut. Osa pennuista ei ollut koskaan ennen putkea tehneet ja silti kaikilla sujui hyvin.

Vielä lopuksi pidettiin pennuille pienet näyttelytreenit, nostettiin ne pöyälle ja harjoiteltiin vähän näyttelyhihnassa kulkemista. Fisu "esiintyi" ihan hyvin, vähän pöydällä alkuun jänskätti.


Ahmimiskisaa aloittamassa. Fisu tuli hienosti toiseksi, heti Riimi-veljen jälkeen. :)


Kaikki pennut tuntuivat hirveän tottelevaisilta. Oikeastaan tuntui, että Fisu oli kaikista vähiten hallinnassa. :D Varsinkin alussa se oli kaikesta muusta miljoonasti kiinnostuneempi kuin musta. Se ei tullut luokse kun pyysin ja sylkäisi namut suustaan jotka sille annoin! :O Lopussa se kyllä tuli jo kutsusta luokse joka kerta, mutta muuten se ei ollut ollenkaan mun perään. Tuntui, että muut pennut olivat enemmän omistajiensa perään ja tulivat välillä omiaan moikkaamaan, Fisu taas meni omia matkojaan eikä välittänyt musta yhtään jos en sitä erikseen kutsunut luo.

Ehkä se on luonnostaan itsenäisempi tai sitten en ole tarpeeksi kiinnostava sen silmissä. Mietin myös jos se on Maisan takia jäänyt musta vähemmän riippuvaiseksi. Voisi olla että ainoana koirana sen suhde muhun olisi tullut paremmaksi. Mutta enpä tiedä. Voihan se olla päivästäkin kiinni miten se käyttäytyy.

Toinen asia mihin kiinnitin huomiota muiden pentujen käyttäytymisessä oli juuri yleinen tottelevaisuus. Kun joku pentu oli menossa väärään paikkaan, omistajan piti vain korottaa ääntään ja pentu totteli. Esim. kun joku oli lähdössä portista ulos kun ei olisi saanut, se tuli heti takaisin kun toruttiin. Mietin itsekseni, että Fisu ei varmasti olisi vastaavassa tilanteessa kääntynyt takaisin. Sille ei yleensäkään sanalliset kiellot juuri merkitse... Mutta kaikki pennut on tietysti erilaisia ja varmaan Fisunkin päähän saadaan vähän lisää tottelevaisuutta ajan kanssa.

Johanna kun kysyi onko kenelläkään ollut mitään ongelmia, taisin olla ainoa kenellä oli. Meillä pihahepulit tottelemattomuuksineen sekä metsäryntäykset tuottavat hieman ärsyyntymistä välillä. Mutta nyt olen saanut hyviä vinkkejä, joten ehkä se tästä...

Päivä oli tosi kiva ja ainakin koirille uuvuttava. Koko automatka meni ilman inahdustakaan ja illala kotona oli mukavan rauhallista. =)

Koko porukka kasassa (Arho+Pete, Johanna+Riesa&Ruuti, Mira+Nala, Sini+Riimi, Marjut+Piki, minä+Fisu, JP+Otto)

Ei kommentteja: