torstai 7. elokuuta 2008

Onnistunut liinaohitus

Jes, kerrankin ärsyttävästä liinasta oli lenkillä jotain hyötyä!
Tänään pidin koko lenkin ajan pennulla liinan ja ihme kyllä se ei edes tarttunut pahemmin mihinkään vaikka pentu juoksee risukoissa ja kiertää puita ym.

Ja metsässä tuli jopa yksi ihminen vastaan, mikä oli ajankohtaan (aamupäivä) nähden tosi ihmeellistä. Näin ihmisen ennen koiria, mutta en reagoinut siihen mitenkään, ajattelin katsoa miten tytöt suhtautuu. Kun pentu huomasi kulkijan se alkoi haukkua, mutta astuin liinan päälle eikä se päässyt siis eteenpäin. Kutsuin sen luo ja palkkasin jonka jälkeen vapautin (ihminen ei tullut vastaan vaan kääntyi toiseen suuntaan). Fisu oli vielä uudelleen lähdössä perään haistelemaan tyypin jälkiä (tosin ihan hiljaa eikä huutaen), joten kielsin ja pysäytin liinalla taas sen etenemisen. Kutsuin luo ja palkkasin. Sitten jatkettiin matkaa nätisti.

Toivottavasti tästä jäi pennulle päähän jonkinlainen mielleyhtymä, ettei ihmisten luo ryntäillä huutamaan. Tosin pennun reaktio ei muutenkaan ei ollut niin voimakas kuin kerran tai kaksi aiemmin, ehkä koska kyseessä oli pelkkä ihminen, eikä koiraa. Mutta onnistunut luopuminen kuitenkin.. :) Positiivista oli myös miten hyvin pentu kuitenkin totteli, eikä jatkanut huutamista kun liina pysäytti sen matkan. Tästä on hyvä jatkaa metsäkäyttäytymisen harjoituksia!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko Fisu jonkin verran arka muille ihmisille koska haukkuu?

Ruutilla ei ainakaan sitä ongelmaa ole, se rakastaa kaikkia ihmisiä. :D

Shantinkin blogiin on meidän blogista linkki. Shantilla on myös pentu, aussi Dracu. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät vanhemmat muuten Fisulla. Sun pitää nyt toivoa että siitä tulisi medi. :)

Noora kirjoitti...

Sitä nimenomaan toivon! :D
Ja ei se kyllä oo yleensä yhtään arka, vaan tosi ihmisystävällinen. Varmaan osasyy on se että Maisa haukkuu ja eniten Fisu huutaa koirille, eli niitä se saattaa vähän pelätäkin...