sunnuntai 10. elokuuta 2008

Pennun eka näyttely

Tänään oltiin Hyvinkäällä UPK:n erkkarissa. Fisulle tämä oli ihan ensimmäinen näyttelykerta, ei oltu aiemmin ehditty mätsäreihinkään harjoittelemaan. Kotona oltiin sentään vähän seisomista hajoiteltu.

Mentiin hyvissä ajoin paikalle ja käytiin vähän juoksuttamassa pentuja, Riesa-sisko sekä veljet Riimi ja Pete olivat mukana. Otto-veli ei valitettavasti päässytkään mukaan. Pennut kierivät vuorotellen maassa ja mylläsivät kaikki yhdessä heinikossa. Onneksi mudi ei ole mikään turkkirotu!

Vielä oli aika pitkä aika meidän kehän alkuun, joten koirat pääsivät välillä autoon nukkumaan.

Meidän luokka oli siis ev. pikkupennut 5-7kk. Ensin oli vuorossa urokset, Pete ja Riimi kahdestaan. Pete valittiin näistä "paremmaksi" ja sitten oli narttujen vuoro. Fisun luokassa oli 4 muuta koiraa, Riesa, kesän MURO:sta tutut Helmi ja Hitti sekä Seci.

Fiz esiintyi yllättävän hyvin. Tuomaria se aluksi vähän vierasti, mikä tuli mulle yllätyksenä. Ihan reippaana se kuitenkin näytti hampaat ja antoi tutkia, ei siinä mitään ongelmaa. F käveli hyvin, tosin katsoi mua (eli namuja) tietysti koko ajan. Seisoakin se jaksoi tosi hyvin paikallaan vaikka tuomari kirjoitutti arvostelua aika pitkään. Lopulta kun mentiin vielä kaikki samaan riviin, tuomari katseli jonkin aikaa koiria ennen kuin tiputti Fisun pois. Ei siis päästy neljän parhaan joukkoon. Sen sijaan Riesa-sisko pärjäsikin tosi hyvin, oli narttupennuista paras.

Paras pentu kehässä Pete oli ROP ja Riesa VSP. Hienosti siis meni sisaruksilla!
Fisukin sai kuitenkin oikein hyvän arvostelun, eipä siinä paljon mitään huonoa ollut.
Tuomarina oli slovenialainen Lidija Oklescen.

Fisun arvostelu:
5 months old female puppy. Nice clean shape at head. Eyes just slightly light. Ears of good carriage & size. Good topline. Good angulation. Straight parallel legs. Good feet. Good set & carriage of tail. Coat of good quality. In movement slightly out in elbows.

Jälkeenpäin mietittiin, että toi maininta liikkumisesta ehkä johtui siitä, että F tosiaan katsoo mua, jolloin etuliikkeet ehkä menee huonommiksi. Mutta voihan se johtua toki muustakin. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen päivään ja Fisun esiintymiseen ja arvosteluun. Hyvä kokemus ekaksi näyttelyksi!

Kuvia:

Tylsistyneenä odotellaan omaa vuoroa... :P


Odottelua kehän laidalla


Tutkitaan yhdessä!


Esiinnytään

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joo näyttelyissä ei kannata antaa katsoa itseä päin, se vääristää liikettä. Rasmus ainakin jos katsoo pomputtaa etujalkoja niin esitän sen näyttelyissä niin että remmi pitää pään edessä.

Hienosti sisaruksilla meni. :)
-Tiia&Ruuti