lauantai 9. elokuuta 2008

Pentuagilitya

Tänään pidettiin Purinalla pienet pentutreenit Fisulle ja Rasselle.
Ensin tein eteenmenotreeniä pennun kanssa. Laitoin 2 hyppyä peräkkäin ja päähän kupin missä namut. Oon opettanut Fisulle, että luvan lähtöön saa kun katsoo menosuuntaan, eikä se enää muhun otakaan kontaktia noissa tilanteissa, vaan tuijottaa hyvin namukippoa. Pentu tajusi siis heti mistä oli kyse ja juoksi vauhdilla kupille. Sinne vielä uusi palkka ja taas sama juttu. Hyvin meni ja vauhtia oli tosi kivasti!

Otin sitten yhdellä hypyllä takaaleikkauksia. Laitoin kupin viistoon hypyn taa, lähetin pennun sinne ja leikkasin itse takaa. Hyvin sujui, pentua ei mun erilainen liike hämännyt yhtään. Sitten oli Maisan vuoro ja Fisu pääsi seinälle odottamaan (huutamaan).

Maisan kanssa otin puomin alasmenoa. Nykyisin siis lätkä ja sinne lähetys kun katse on eteenpäin. Jään itse aina taka-alalle, tarkoituksena siis saada suoritukseen Maisalle itsenäisyyttä. Lopuksi otin puomin kokonaisuudessaan, Maisa meni nyt hyvin päähän ja pysähtyi. Eli hyvä suoritus.

Sitten tein pariin kertaan kuutta keppiä. (6 siksi että Maisa tylsistyy helposti 12:lla jos tekee monta toistoa). Lähetin Maisan kepeille vasemmalta (keppien alusta katsottuna) pienestä kulmasta. Tässä oli ti treeneissä ongelmaa. Kerran Maisa meni väärään väliin, mutta sen jälkeen sujui ja se haki tosi hyvin, vaikka en kuljettanut sitä alkuun, vaan annoin sille enemmän tilaa hakea itse. Otin myös sivuetäisyyttä sen pujotellessa, mikä onnistui ilman että vauhti olisi hiipunut. Krista piteli namukippoa keppien päässä ja se sai ehkä Maisaan vähän lisää intoa. Otin myös takaaleikkauksia ja samanlaista pientä kulmaa toiseltakin puolelta lähettämällä, mikä sujui myös hyvin.

Sitten oli taas pennun vuoro. Tehtiin pieniä ohjausharjoitteita U:n muotoisella "radalla" = hyppy, mutkaputki, hyppy. Otin ensin pelkän putken mikä sujui hyvin ja sitten hyppy-putki, mikä onnistui myös tosi kivasti (Fisu ei montaa kertaa ole mutkaputkea tehnyt). Laitoin sitten namukipon viimeisen hypyn taa tarkoituksena lähettää pentu sinne putken jälkeen. Nyt pentu ei sitten suostunutkaan menemään putkeen vaan olisi halunnut suoraan kupille. Vaikka otin kupin pois, putki ei enää sujunut. Laitoin sitten putken suoraksi ja tein pelkästään sitä muutamia toistoja.

Jätin putken sivuun ja tein kahdella vierekkäisellä hypyllä välistävetoja pariin kertaan ja takaakiertoa. Hyvin pentu tekee, mutta vauhtia voisi olla vähän lisää. Lopuksi lisäsin vielä pikkuhiljaa putken kulmaa ja lopulta se oli samanlailla mutkalla kuin aluksi ja se onnistui taas hyvin. Varmaankin namukippo toisessa suunnassa houkutteli aiemmin niin paljon, ettei pentu tahtonut mennä putkeen.

Pieniä ongelmia tuotti myös alussa ensimmäinen hyppy. Fisu ei nimittäin oikein osaa vielä jäädä paikalle esteen taa, joten mun oli vaikea saada siihen sivuetäisyyttä, jotta olisin voinut juosta putkelle suorassa linjassa. Pariin kertaan pentu oli lähdössä mun kanssa hypyn ohi. Paikallaoloa pitäisi siis harjoitella lisää jotta pentua voisi jättää odottamaan.

Treenit oli kuitenkin loppujen lopuksi ihan onnistuneet, muutamaa ongelmakohtaa lukuunottamatta. Varmaan kannattaisi ottaa putkella yksittäisenä vielä lisää toistoja ennen kuin alkaa yhdistellä sitä enempää muihin juttuihin.

Hallilla oli myös pari muuta kävijää, mutta pentu käyttäytyi tosi hyvin. Pariin kertaan se haukahteli tulijoille, mutta ei lähtenyt kenenkään luo ilman lupaa ja tuli luokse kun pyysin. Jotain edistystä siis hallittavuudessakin. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo meillä on joitain esteitä joita tein Rasmuksen aikoihin.(itse ja A isäni kanssa) hyppyjä, yksi siivekkeellinen, muut ilman; pussi; puomin alastulo; a;kepit; putki; pituus; rengas.. Siinä kai kaikki. :D

Joo juoksukontaktit ainakin aluksi opetan jos tuntuu ettei toimi niin sitten jälkeen päin on helpompi opettaa pysäyhtykset kuin toisin päin. Voihan sitä opettaa vaikka toisen käskyn joka tarkoittaa että odotat, jos on huono kohta ja jää jälkeen.. :/

Joo pusu piti käydä antamassa. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kepit meillä on ei omalla pihalla maahantökätyt aurauskepit, maalatut sellaiset. Ja tuurilla löysin yhdeltä ilmaitteeksi ne puukepit joissa metallipiikki. Iskällä on rakennusfirma ja silloin kun taloa rakennettiin oli paljon lautoja ja muita niin silloin esteitä niistä rakensin.