keskiviikko 6. elokuuta 2008

Agitreeneissä

Eilen otin molemmat tytöt mukaan Maisan treeneihin. Mentiin bussilla (tai itse asiassa kolmella) mikä sujui tällä kertaa ihan hyvin pennunkin osalta. Ei pahoinvointia tms.
Hallilla laitoin tytöt vessaan odottamaan siksi aikaa kun rakennettiin rataa, en jaksanut kuunnella taukoamatonta huutoa...

Ensin oli Maisan vuoro. Teemana oli vauhtitreeni. Ekaan rataan kuului pari hyppyä, mutkaputki, pari hyppyä ja lätkällä palkka. 2 ekaa kertaa mun piti hakea namu lätkältä just koiran nenän edestä. Se pisti Maisaan varmaan vähän lisää vauhtia ja kolmas kerta meni aika kovaa kun Maisa sitten sai itse hakea namun. Maisa irtosi putkeenkin tosi hyvin, yleensä sitä pitää viedä vähän pidemmällä kuin nyt.

Seuraava rata oli haastavampi, siinä oli pari putken suun ohi vientiä, vähän vaikeampi keppikulma, mutta muuten paljon suoraa vauhdin saamiseksi. Rata sujui hyvin ja toisella kerralla vielä paremmin. Mm. kohta, jossa olin lähettänyt Maisan kiertämään yhden siivekkeen takaa meni paljon paremmin kun vein sen 2kädestä pitäen" siivekkeen taa kuljettaen sen läheltä siivekettä. Nyt Maisa meni kepeillä toiseen väliin ja sain (taas) vinkiksi antaa sille enemmän tilaa ja lähettää sen kauempaa suorittamaan keppejä. Pitäisi vain luottaa koiran osaamiseen eikä rynniä itse hirveää vauhtia keppien alkuun ja painostaa koiraa siellä... Niinpä.

Kolmanella pätkällä oli pussi, josta käännyttiin heti 90 asteen kulmassa sivuun hypylle ja siitä jatkettiin taas putkelle, mikä oli pussin kanssa samalla linjalla. Putkelta taas sama juttu sivuun hypylle ja hypyltä mutkaputkeen, 2 hyppyä ja tiukka käännös kepeille, joihin sisäänmeno vasemmalta puolelta lähes 180 asteen kulmassa.
Ensin tein näillä hypyillä valssin ja takaaleikkauksen mikä ei sujunut ollenkaan. Maisan käännökset oli tosi pitkät ja muutenkin homma tökki. Kepeillä sisäänmeno ei myöskään onnistunut. Maisa kiersi hyvin oikealta puolelta sisään, mutta menikin (jälleen) toiseen väliin. Toisellakaan kerralla ei onnistunut sen paremmin, vaikka nyt annoin sille enemmän aikaa enkä lähtenyt itse heti kiireellä eteenpäin ekan välin jälkeen. Tällaista kulmaa pitäisi siis harjoitella selvästi enemmän...

Toisella kerralla hypyt sujui kuitenkin paljon paremmin. Nyt pyörin itse ekalla hypylla 360 astetta ympäri kun Maisa suoritti hypyn. Tämä toimi paljon paremmin kuin eiampi tapa (valssaus ja takaaleikkaus putkella). Toisella hypyllä teinkin valssin kauemmalla siivekkeellä ja siitä suoraan seuraavaan putkeen, mikä toimi jälleen paljon paremmin kuin takaaleikkaus hypyllä sekä putkella. Nämä siis tosi hyvin, mutta ne kepit tökki. Eipä voi muuta kuin harjoitella enemmän.

Pennun kanssa tein aina välillä pieniä harjoituksia. Lähinnä yhdellä hypyllä (ilman rimaa siis). Teimme siivekkeen takaa kiertoja, kääntymistä heti "hypyn" jälkeen sekä eteenmenoa ja takaaleikkauksia. Nyt eteenmenokin jo sujuu kun pennun muisti on sen verran pitkä, että se muistaa vielä hypyn toisella puolella, että jätimme juuri lätkän ja namun toiselle puolelle. (Toisin kuin vielä vähän aikaa sitten.... :D ) Myös takaaleikkauksissa lähetin sen lätkälle, eikä mun erilainen liike pennun takaa tuottanut mitään ongelmia. Hyvin sujuivat myös muut harjoitukset, eteenmeno on tosi vauhdikas ja kierrot sujuu ihan kivasti.

Yhdessä vaiheessa pentu lähti yhtäkkiä Annikan Elvis-borderterriein luo leikkimään. Kun sain sen kiinni ja nappasin syliin, se ärähti oikein kunnolla. En ole ihan varma oliko tämä suunnattu mulle vai Elvikselle, mutta tulkitsin sen kyllä itselleni osoitetuksi. Pentu sai kuulla kunniansa ja sen jälkeen pääsi seinään kiinni, ei siis enää jatkamaan treenaamista sillä kertaa.

Vähän myöhemmin tein sen kanssa keinua ensimmäistä kertaa. Laitoin maksipöydän keinun alle, joten "niiaus"-liike ei ollut suuri. Houkuttelin Fisun ihan päähän asti enen kuin laskin keinun alas. Tarkoituksena on että se oppisi menemään nopeasti päähän odottamaan laskeutumista. Maisan suorituksista on siis opittu jotain... Muutaman kerran se meinasi vähän liukastua, mutta pidin koko ajan sen valjaista kiinni, joten se ei päässyt tilannetta pelästymään. F meni reippaasti keinulle, vähän jännitti keinun laskeutumista, mutta oli kuitenkin tosi reipas. Päässä pysäytin sen 2on-2off asentoon ja palkkasin siinä vielä runsaasti.

Lopuksi tehtiin pennun kanssa vielä suoraa ja mutkaa putkea, nyt mutkakin meni jo hyvin parin yrityksen jälkeen. Suora putki menee lähettämällä jo tosi hienosti ja lujaa! Sitten tehtiin vielä pari kertaa pussia. Annika piteli Fisua pussin päässä ja mä kutsuin sitä pitäen kangasta samalla ylhäällä. Pentu tuli tosi reippaasti läpi. Se oli ihanan innoissaan ja juoksi aina tuhatta ja sataa Annikan luo takaisin uutta suoritusta varten. =) Hauska pentu.

Hyvät treenit siis molempien osalta. Kiva kun pennunkin kanssa voi jo jotain pientä tehdä, ettei se joudu ihan toimettomana odottelemaan halilla koko 1,5 tuntia...
Maisa oli paljon innokkaampi kuin viime kerralla ja vauhtia oli varmaan tuplasti enemmän kuin silloin. :)

Ikävä kyllä Fisu on jo oppinut huutamaan hallin seinällä ja sen ääni on ihan hirveä...

Ei kommentteja: