lauantai 30. elokuuta 2008

Agia, agia ja vielä vähän agia

Tällä viikolla pentu on päässyt kolmesti hallille treenaamaan ja välillä on pihassakin tehty keppejä.

Tiistaina oli Maisan treenit, otin molemmat mukaan. Tehtiin ryhmäläisten kanssa kahta eri rataa, toinen oli sellainen mitä kesällä tehtiin SAGIn leirillä ja toinen taisi olla Jaakon rata. Ei mitään han helppoja kumpikaan. Moneen paikkaan tuli pakkovalsseja, leikkauksia, twistejä, sylikäännös ja keikennäköisiä kommervenkkejä. Maisa suoriutui niistä ihan hyvin.

Alkuun treenasin Maisan kanssa uuden lelun kera, mutta totesin jälleen, että se menee ihan ylikierroksille vinguista. Niitä ei siis kannata käyttää kuin esim. kontaktitreeneissä, missä toimii ihan ok ja A:lla (matalalla) niillä saa Maisaan tosi hyvin vauhtia.

Pariin kertaan Maisa meni väärille esteille, mitä se tekee oikeasti harvoin. Tietty se on mun ohjauksesta kiinni, mutta oon kyllä muutenkin huomannut, että M on alkanut irrota enemmän kuin aiemmin. Mikä on oikeastaan ihan hyvä asia, mutta täytyy tietenkin ottaa huomioon entistä enemmän myös kohdissa joissa ei pitäisi irrota...
Radat meni kuitenkin aika kivasti. Kepeillä lelu osoittautui erittäin huonoksi valinnaksi. Kepit oli ihan radan lopussa ja Maisa ei olisi mitenkään malttanut tehdä niitä loppuun asti.. Tehtiin ne varmaan yli 5 kertaa ennen kuin se teki ne vihdoin oikein. Toisaalta kuitenkin ilman lelua sen kanssa ei oisi pystynyt tekemään niin montaa toistoa, joten sinä mielessä lelu olisi kuitenkin ihan hyvä.

Pennun kanssa tein irtoamisia suoran putken ja hypyn kanssa, mikä onnistui hyvin kumpaankin suuntaan. Aluksi Fisu oli tosin lähdössä putken ohi suoraan namukipolle, mutta jo toisella kertaa onnistui. Sitten tehtiin hyppy, mutkaputki, hyppy -yhdistelmää. Ensin putki ja eteenmeno hypylle, sitten kohta koko "rata" läpi. Hyvin sujui. Nyt Fisu on tajunnut jo että sen täytyy tehdä koko homma ennen kuin pääsee namukipon luo eikä lähde enää oikaisemaan suoraan kipolle. Kokeilin myös takaaleikkausta putkella, mikä onnistui tosi kivasti. Kuppi on näissä tosi hyvä apu, sillä saa tehtyä monenlaisia juttuja kun se vetää pentua niin hyvin puoleensa.

Nykyään Fiz osaa myös jäädä hirmu hienosti paikalleen hypyn taa odottamaan. Oikeastaan se ei meinaa sieltä hievahtaa vielä silloinkaan kun saa jo luvan tulla. :D Kai se haluaa varmistaa että tosiaankin saa jo lähteä...

Torstaina tokon jälkeen käytiin vielä Riesa-siskon kanssa ottamassa pieni treenituokia hallilla. Fisun mamma ja sisko pääsivät myös jäseneksi HAU:hin. :)

Tehtiin taas mutkaputken ja parin hypyn sarjaa. Onnistui muistaakseni ihan ok. Nyt Fisulle tuli yhdessä vaiheessa jokin juttu putkella eikä se halunnutkaan tehdä sitä. Toisesta päästä kuitenkin onnistui ja sitten otin vielä kerran siten, että menin itse ulkokaarteesta. Kohta putki sujui taas jo tavalliseen malliin.

Välillä Fisu alkoi haukkua ja "pöhistä" kentän adan vierestä kulkeville ihmisille. Tosi rasittavaa, sillä kun Fisu oli vapaana, sitä oli vaikea saada lopettamaan. Kun otin askeleen sitä kohti kieltääkseni sitä, se väisti kauemmas ja alkoi haukkua mua.. Huoh.. Täytyi siis houkutella se namun kanssa luo ja palkita hiljaa olemisesta.

Kun kentälle tuli muita treenaajia, F oli taas lähdössä niiden luo huutamaan. Nyt se kuitenkin pysähtyi kun huusin sille ja tuli luo, mistä palkkasin. Mietittiin tosin Johannan kanssa että olisiko visaampaa yrittää päästä rankaisemaan lähtemisestä kuin palkata luoksetulosta. En sitten tiedä tulisiko pentu enää ikinä luokse jos alkaisin sitä kurittaa karkailun jälkeen.. Vaikeita juttuja. Toisaalta kuitenkin nyt tilanne on vielä siitä hyvä, että Fisu tulee tosi hyvin luo kutsuttaessa. Ja olisi ikävää jos se alkaisi varoa mua/olla tulematta luo rangaistuksen pelossa..

Eilen (pe)käytiin Tiian, Ruuti-bordercollien ja Rasmus-tollerin kanssa kentällä treenailemassa. Mulla oli taas molemmat tytöt mukana.

Maisan kanssa tein taas matalaa A:ta, mitä pääsin myös tiistaina tekemään pitkästä aikaa. Otin sitä uuden lelun kanssa ja ainakin Maisalla riitti innostusta! A mentin kovaa läpi ja ihan kiljuttiin että päästiin uudelleen. Hyvä! Otin myös parit toistot puomin alastulolle. Pariin kertaan Maisa oli pysähtymättä, mistä toruin sitä. Lelu kuumentaa sen niin paljon että sen on vaikea keskittyä. Mutta toisaalta se on tosi hyvää "häiriötreeniä".. Saatiin myös hyviä onnistumisia. Pyrin vapauttamaan sen heti kun se pysähtyy, jotta matka jatkuisi nopeaan.

Fisu
pääsi sitten vuoroon. Rakensimme Tiian kanssa ehkä 15 esteen radan, jota tein Fisun kanssa vain lyhyissä pätkissä. Radalla oli vain hyppyjä ja 2 putkea. Pennun kanssa tein mm. eteenmenoja, takaakiertoja, takaaliekauksia ja putkeen lähetyksiä. Yritettiin opettaa Fisulle että putkessa sisällä voi olla namukippo, josta se nappaa namut ja jatkaa putken läpi. Silloin pentu saa palkan jo putkeen hakemisesta eikä vasta sen suorittamisen jälkeen.. Alkuun Fisu oli aina kääntymässä putkesta pois syötyään namut, mutta koska tämä oli estetty, se lopulta taisi jo jatkaa matkaa kääntymättä takaisin.

Takaaleikkaukset namukipon kanssa sujuivat ihan hyvin. Aluksi Fisu tosin pääsi oikaisemaan parin hypyn ohi, kun siitä olikin suora linja kupille. Namuja se ei kuitenkaan tästä suorituksesta saanut, kiitos avustajan.

Nyt Fiz haki mielestäni hyppyjäkin jo paremmin, enää taisi käydä pari kertaa niin, että F tuli hypyn ohi mun perässä. Lopuksi otettiin vielä pari takaakiertoa lelun avulla, mitkä onnistuivat parin kerran jälkeen jo tosi hyvin. Lelua mun pitäisikin useammin käyttää, nyt kun Fisu ei enää lähde karkuun lelun saatuaan...

Tosi hyvät treenit oli, pentu oppi taas varmasti paljon. Pätkissä kun tekee rataa, tulee hyviä uusia ohjausjuttuja, mutta pääsee kuitenkin palkkaamaankin tosi usein ja pennulla säilyy mielenkiinto. Vauhtia Fisulla ei vielä kauheasti ole radalla, mutta kaipa se tulee kun se alkaa sisäistää tekemisen vähän paremmin...

Tiia sai paljon tosi hyviä kuvia Fisun treenistä ja myös koirien leikkimisestä. Tässä muutama treenikuva.







Lisää kuvia löytyy täältä

Ei kommentteja: