perjantai 30. toukokuuta 2008

Tuplasti treeniä sekä vähän muutakin

Tänään oli sekä pienimuotoiset agitreenit Maisalle että tottistreenit vauvalle.
On niin kätevää kun parkkis, jossa toko pidetään, on ihan agihallin vieressä. Ja nyt kun meidän agiryhmä otti kakkosvuoron, niin tää toinen treenikerta on just sopivasti ennen pentutokoa. Kerrankin aikataulut sopii hyvin yhteen.

Tänään ei kuitenkaan ollut ohjatuja agitreenejä, joten mentiin Kristan ja russeleiden kanssa kaksistaan hallille. Ja tuli sitten myös harjis Tilda taustajoukkoineen hallilla käymään. Treenailtin kaikki vähän omia juttujamme. Otin Maisan kanssa keinua. Olen nyt alkanut treenata sitä niin, että otan keinun päästä kiinni ja lasken sen alas vasta kun Maisa on tullut lähes päähän asti. Tarkoituksena saada se siis suorittamaan se nopeammin. Sen lisäksi otettiin A:ta pari kertaa, mutta alastulo on edelleen tosi hidas, vaikka olisi lätkä ja namu alhaalla odottamassa. En tiedä mikä siinä mättää. Maisa tulee jotenkin tosi varovaisesti sen alas. Olisikohan syynä se kerta kun Maisa kerran vingahti osuessaan maahan. Siitä kerrasta jäi myös tämä kamala puomikammo Maisalle, mutta en ole vielä päättänyt liittyivätkö nämä kaksi asiaa toisiinsa...

Maisa oli vähän tylsistyneen tuntunen, tai ei yhtä innostunut kuin normaalisti, joten en sitten viitsinyt paljon muuta tehdäkään. Pari takaaleikkausta otettiin, eipä sitten muuta.

Fisu sai kokeilla toista kertaa putkea. Nyt suora putki oli aika pitkänä, mutta pennulla ei ollut mitään ongelmaa sen kanssa. Krista piti Fisua putken päässä, mutta se oli sen verran innoissaan menossa, että ehkä olisi mennyt ilman pitoapuakin.

Kun kukaan ei enää jaksanut treenata, sai Fisu vähän riehua russeleiden kanssa. Fisu harrasti taas omaa "lyömisleikkiään" (etutassulla huitomista) johon Miinakin lähti innoissaan mukaan. Saatiin melkein nyrkkeilymatsi pystyyn, tosin ihan iloisissa merkeissä. Ainoa, ketä ei naurattanut oli Maisa the Poliisi, joka olisi tahtonut järjestystä eikä yleistä riehumista...

Sitten lähdettiin vielä pentutokoon viereiselle hiekkaparkkikselle. Fisun ikäiset puminpennut olivat kaikki jossain muualla, joten ei päästy vertailemaan kokoja. Olin vähän huolissani, miten pentu enää jaksaa tehdä mitään hallilla pyörimisen jälkeen, mutta hyvin se keskittyi. Ehkä jopa paremmin kuin yleensä. :o

Otettiin yhden askeleen seuraamista (namu kiinni kuonossa), toisten koirien välistä pujottelua ja kontaktiharjoituksia.

Kontakti sujui alkuinnostuksen jälkeen hyvin. Alussa Fisun täytyy aina jostain syystä retuuttaa remmiä.. Seuraaminen muiden ympäri pujotellen sujui mielettömän hyvin, varmaan sata kertaa paremmin kuin viimeksi. Fisu keskittyi koko ajan muhun, eiköä olllut muista yhtään kiinnostunut. Mahtava pieni työskentelijä!

Sitten tuli "tuomari" tutustumaan koiraan. Fisu ei aluksi ollut kovin kinnostunut kouluttajasta, mutta alkoi kuitenkin pian tapansa mukaan riekkua ja nuolla naamaa. Ei siis ainakaan arka tapaus. Yhden askeleen seuraamiset sujui myös mielettömän hyvin. Fisu on oppinut sivulla olon tosi hyvin. Se on ihan jalassa kiinni, suorastaan nojaa muhun ja kun liikutaan askel eteenpäin, se ottaa heti oikean paikan, tosin namukäden avustuksella, mutta kuitenkin.

Lopuksi juostiin vähän kenttää ympäri tavoitteena ettei koira tule juoksemisesta ihan hulluksi. no, eipä tullut, oli vain innoissaan ja hölkkäili perässä. Muutaman kerran haukahti innostuttuaan, mutta hyvin maltillisesti pentu käyttäytyi. Ei siis myöskään menneet paimenvietit päälle, jotka joskus ilmenevät kotioloissa jos juostaan esim. kilpaa tms. yhtä järkevää.

oikein onnistuneet treenit siis. Täytyy vissiin useamminkin ottaa pentu agihallille väsymään ennen tottista jos se vaikuttaa näin positiivisesti. ;)

Ainiin, tänään Fisu tapasi myös naapurin tanskandoggit. Ei se tosin uskaltanu ihan lähietäisyydelle, vaan haukkui niitä turvallisen välimatkan päästä. Mutta oli kuitenkin tosi kiinnostunut isoista kavereista.

Tänään oltiin melkein koko päivä ulkona kun olin kotosalla koko ihanan hellepäivän. Fisu ei aina aiemmin ole osannut rauhoittua pihassa, mutta nyt kävi ihan rentona välillä varjoon nukkumaan aitauksessa ollessamme. Välillä vein sen kuitenkin sisään kun se oli kuumissaan vaikka arjossa olikin. Käytiin myös suihkussa toiseen kertaan, nyt ei enää pelottanut läheskään yhtä paljoa. :)

Ei kommentteja: