torstai 8. toukokuuta 2008

Liikenteessä

Tänään oltiin ensimmäistä kertaa pennun kanssa bussissa. Otin molemmat tytöt mukaan ja lähdimme pysäkille. Otin pennun syliin kun bussi tuli kohdalle. Sitä vähän jännitti iso ja äänekäs kulkuneuvo, mutta kun mentiin sisään se oli ihan rauhassa. Pidin sitä hetken sylissä ja päästin sitten lattialle. Se alkoi heti tutkia bussia ja maistelikin vähän lattian muttereita tms. Ei siis ollut mitään jännittyneisyyttä nähtävissä.

Jäimme pian pois kyydistä ja kävelimme metsän läpi takaisin kotiin. Pentu olisi varmaan jaksanut, mutten antanut sen kävellä ihan koko matkaa itse. Laitoin sen hetkeksi reppuun ja se oli ihan kuin vauva kantolaukussaan. Se oli yllättävän rauhallisena repussa, eikä protestoinut ollenkaan. Kiltti tyttö.

Myöhemmin kävin vielä pennun kanssa kahdestaan pienellä kävelyllä. Jäimme naapurin koirien kanssa seurustelemaan, joten kävely todella jäi lyhyeksi. =) Nyt Fisu uskalsi jo tehdä tuttavuutta aidan takana olevien isojen kavereiden kanssa. Se olisi halunnut leikkiäkin sekarotuisen Ninnun (1v.) kanssa. Varmasti se joskus pääseekin vielä sen kanssa riehumaan, kun saa vähän kokoa vielä lisää. Ninnu on vielä sen verran riehakas, että kokoero on vielä hieman liian suuri. Ääntä Fisu käyttää melko paljon. Nytkin se haukkui koirille jo aika vakuuttavan oloisena. Myös Maisalle se haukkuu useinkin, esim. silloin kun Maisa saa ruokansa ensin ja pentu kommentoi miten väärin se on.

Eilen pentu sai ensimmäisen tottelemattomuuskohtauksen. Olimme menossa sisään, mutta Fisu päättikin lähteä juoksemaan takapihalle. Kun menin sitä hakemaan, se vain juoksi ympärilläni ihan ärsyttääkseen. Kun se lopulta pysähtyi, nappasin sen hieman kovakouraisesti syliin ja kannoin sisään. En tiedä, luuliko se mun olevan leikissä mukana, mutta ärsyttävää se joka tapauksessa oli. Tänään kuitenkin luoksetulot sujuivat oikein mallikkaasti.

Ei kommentteja: