tiistai 6. toukokuuta 2008

Sosiaalistamista

Tänään oli taas pennulla toimelias päivä.

Ensin Maisan ystävä Molly-heeleri tuli 3kk vanhan pentunsa kanssa käymään. Kaikki neljä koiraa tulivat ihan kivasti toimeen. Aluksi Mimmi-vauva oli vähän peloissaan ja alkoikin vähän ärhennellä Fisulle. Siitä syntyi pieni vauvatappelu (=D), mutta menin nopeasti väliin, kun en halunnut Fisun "oppivan" tappelemaan. Toisaalta, Fisu ei kyllä aloittanut kärhämää, eikä ollut ihan heti lähtemässä mukaankaa, mutta kun pikku hiilukka tuli päälle, niin toki se piti puolensa. Menin kuitenkin siis erottamaan riitapukarit. Mimmi taisi olla vähän epävarma kaikkia muita pienempänä ja siksi koki varmaan, että oli tarve vähän isotella. Kenties.


Mimmi piti vähän aikaa etäisyyttä muihin, mutta lähti kuitenkin pian mukaan menoon. Fisu haki Mollya ja Maisaa leikkimään ja mukavastihan kaikki tulivat juttuun. Fisu oli reippaana, välillä yritti komentaa muita leikkimään, muttei käynyt liian innokkaana riehumaan, vaan piti kohteliaasti vähän välimatkaa. Pian Mimmikin sitten uskaltautui taas mukaan leikkiin ja alkoi juoksennella Fisun kanssa. Maisa "Poliisi" Maikkinen koki taas velvollisuudekseen lopettaa riehuminen ja mölyäminen, joten vein sen vähäksi aikaa sisään rauhoittumaan. Sillä taitaa paimenvietit herätä kun muut juoksevat ympäriinsä muristen. Ja välillä vaikutti vähän siltäkin, että se olisi mennyt pitämään 'pikkusiskonsa' puolia, mutta tiedä sitten mikä syynä oikeasti oli.

Fisu & Molly


Mimmi & Maisa


Fisu, Molly & Maisa (Fisu on nyt kätevästi heelerin kokoinen.. =) )


Vauvat leikkivät jonkun aikaa keskenään ja tulivat tosi kivasti toimeen alkuhämmennyksen jälkeen. Mimmi meni välillä penkin alle turvaan, mutta leikki oikein reippaana isomman Fisun kanssa. Ipanat lensivät vuorotellen kuperkeikkaa, mutta hauskaa näytti molemmilla olevan! Fisu piti myös ääntä ihan kiitettävästi. Selkeästi tilanteissa, joissa se komentaa/yllyttää muita, tulee haukkukin herkästi mukaan.

Mimmi & FisuKaverit lähtivät sitten kotiinsa ja tytöt menivät nukkumaan. Kun Fisu oli saanut tarpeeksi unta kaaliin, lähdimme autoajelulle. Suunnistimme kauppakeskus Selloon katselemaan vähän ihmisvilinää. Olin jättää Maisan kotin, mutta eihän mulla ollut sydäntä jättää sitä yksin niin säälittävän näköisenä. Molemmat tytöt lähtivät siis mukaan. Ajattelin, että Maisa näyttäisi pienemmälle esimerkkiä, mutta todellisuus taisikin olla päinvastainen. Fisu oli todella rauhallisena uudessa paikassa, mutta Maisa taas kävi vähän turhankin innokkaana. Ei se kuitenkaan pentua haitannut, vaan se oli oikein varmana ja reippaana ihmisten seassa.

Käytiin eläinkaupassa ostamassa vauvalle oma hammasharja. Siellä kuului myös uusia ääniä, joihin pentu ei ollut vielä törmännyt. Kuuntelimme mm. undulaattien ja jyrsijöiden piipitystä, mutta emme itse eläimiä menneet katsomaan. Välillä annoin tytöille namuja ja molemmat olivat ihan mallikkaasti, vaikka Maisa ei olisi jaksanut malttaa kauaa paikallaan.

Menimme hissillä montakin kertaa ja kaikki olivat tietysti todella kiinnostuneita koirista. Fisu sai erityisen paljon ihailijoita ja monet jäivätkin rapsuttelemaan hauvoja. Oli oikein hauska reissu ja oli kiva huomata, miten helppo Fisun kanssa on kulkea. Se ei hätkähdä pienistä ja suhtautuu kaikkeen tosi rohkeasti. Muutamia ostoskärryjä jäimme vähän katselemaan kun ne pitivät niin kovaa ääntä, mutta niihinkin pantu tottui nopeasti. Muutama kiljuva lapsi sai penun vähän säikähtämään, mutta muuten se oli todella reippaana koko reissun. Sellossa oli aika hiljaista, joten meidän vierailulle ajankohta oli oikein hyvä.

Ei kommentteja: