torstai 29. toukokuuta 2008

Pikaisia päivityksiä (mm. pentukuulumisia + treenikertomuksia)

Viikonlopun jälkeen ollaan taas tehty monenlaisia juttuja, uudempia ja jo tuttuja. (miten runollista :P )

Maanantai:
käytiin ensimmäisillä rokotuksilla. Matkattiin bussilla n. 20 minuutin matka ja pentu käyttäyttyi tosi mallikkaasti. Nostin sen bussiin sisään, mutta muuten se sai olla lattialla eikä ollut ollenkaan hämillään tai mitään, nuoleskeli vain lattiaa.. Bussiin tulleita ihmisiä se katseli kiinnostuneena, välillä piti pitää sitä aloillaan, ettei olisi lähtenyt tervehtimään.

Jäätiin Myyrmäen asemalla ja käveltiin siitä eläinlääkärille muutaman minutinmatka. Asemalla se oli tosi terhakkaana ja olisi niin kovasti tahtonut tutustua kaikkiin ohimeneviin ihmisiin. Mentiin alikulkutunnelin läpi (uusi tuttavuus), pentu ei edes huomannut mitään erikoista.

Klinikalla odoteltiin vähän aikaa ennen kuin päästiin piikille. Odotushuoneessa oli myös iso sakemanni, mikä sai Fisun mielenkiinnon osakseen, mutta ei pentu edes halunnut sitä lähteä lähemmin katsomaan, ei tosin pelännytkään.

Kun päästiin toimenpidehuoneeseen, nostin pennun pöydälle ja se oli yhä ihan reippaana. Vähän pusutteli lääkäriä, mutta ei ollut yhtä innoissaan kuin yleensä vieraista ihmisistä. Ehkä outo paikka vei osan huomiosta. Fisu antoi melko hyvin katsoa hampaat ja muut toimenpiteet sujui oikein hyvin. Kun oli piikin vuoro, Fisu sai nokkansa eteen jotain tosi herkkua, taisi olla kuivattua lihaa tms. Tuoksu oli niin ihana, että pentu olisi tahtonut alkaa kieriä syötävien päällä siinä pöydällä! Eläinlääkäriä vähän nauratti Fisun käytös... :D F ei huomannut ollenkaan kun pistettiin, jatkoi vain syömistään.

Ennen kuin lähdettiin takaisin, Fisu näki Rasselin (meidän treeniryhmässä, omistaja Krista on samalla klinikalla töissä) ja voi että kun pennut olisivat halunneet painia. Mutta hetken päästä jo amtkattiin takaisin kohti asemaa. Saatiin eläinlääkäriltä vielä pinei pentupaketti (vähän ruokaa ja lehtisiä, ihan kiva yllätys), joten kädet oli vähän täynnä, kun puhelin vielä soi, oli jo vähän haastetta samalla hallita pennun hihnaa ja kaikkea muuta. Mutta päästiin ihan hyvin kävelemään takaisin asemalla, jossa ihmiset taas ihastelivat pentua minkä kerkesivät. Eräs mies kysyi, että onko se vihainen, sitten kyykistyi sen luo ja totesi, että eihän se vihainen ole. Ihan piti kyykistyä katsomaan että näki häntää heiluttavasta koiranpennusta, pitikö sitä pelätä vai ei... =)

Bussimatkan kotiin pentu nukkui mun jaloissa. Bussiin se sai hypätä jo ihan itse (ei kädet riittäneet nostamaan) ja se meni reippaana käytävää pitkin, ei siis mitään ongelmaa. Hyvä reissu ja taas uusia asioita tuli pennule koettavaksi.

Tiistai:
Oli agitreenit, jonne mentiin Maisan kanssa edeltä bussilla, pentu tuli perässä äidin kanssa autolla.

Treenit oli hirveän hyvät. Meitä oli vaan 3(!)paikalla eli saatiinpahan treenata ihan kunnolla. ;) Eka otettiin rata missä oli parissa kohtaa siivekkeen takaa kiertoa, kepeille oudompi vienti vasemmalta sivusta, putki puomin vieressä, vaikeampi putkikulma, kepeille takaaleikkaus, jännä takaaleikkaus/poispäinkääntö hypyllä ynnä muuta kaikkea kivan haastavaa. =) Maisa teki kepit tosi hyvin, ekan kerran se meni suoraan tokaan väliin kun en tajunnut odottaa sitä tarpeeksi. Takaaleikkaus kepeillä onnistui hirmu hyvin, vauhtia oli vielä aika paljon,mutta silti sujui. Puomin se haki ihan suoraan, ei edes vilkaissut putkea, myös kaikki muu sujui lähestulkoon ongelmitta. Keinulla se toisella kertaa hidasteliaika tavalla kun jäin tyhmästi keinun puoliväliin odottamaan. Puomilla ja A:lla oli tosi paljon enemmän vauhtia kuin esim. viime viikonlopun kisoissa. Sehän tässä tyhmää onkin kun kisoissa ei suju, mutta treeneissä kylä. No, katsotaan, kun reilun viikon päästä on kisat omalla hallilla.

Seuraavaksi tehtiin toinen treeni missä oli okseri pariin kertaan (Maisa hyppäsi ihan rimaa hipoen) ja pari tiukkaa välistävedon tyyppistä kohtaa. Oli myös vaikea kulma renkaalle, mistä Maisa suoriutui hyvin. Maisalla toimi tosi paljon paremmin yhdessä käännöskohdassa, että tein pienen vekin ennenn hyppyä, jolloin pystyttiin jatkamaan suoraan, kuin että ottaisin sen haltuun hypyn jälkeen ja siten vasta jatkettaisiin.

Vauvan kanssa leikittiin, otettiin pieniä tottissessioita, mentin pariin kertaan harjoitusrenkaan läpi ja sitten tutustuttiin mm. borderterriereihin, Elvikseen ja Lilyyn. Ja kivoja olivat. :)

Tänään Keskiviikkona ei sitten tehty kummempia, oli niin kuuma, että makoiltiin pitkään vain pihassa ja oltiin vaan. Käytin Fisun suihkussa ekaa kertaa, se ei oikein tykännyt. Kynnet leikattin taas kun kasvavat niin nopeasti.

Näiden lisäksi otettiin taas tokotuokioita jakäytiin takapihalla riehumassa. Mistä puheenollen. Maisa ja Fisu juoksivat kovaa hippasilla takapihalla. Ne oikaisevat usein omenapuiden alla olevien lehtikasojen läpi. Niin nytkin, mutta tällä kertaa Fisu lensikin ihan mukkelimakkelis ja jäi valittamaan etutassuaan. Se vinkui ja jäi paikoilleen selävsti tuskaisen näköisenä. Otin sen varovasti syliin ja kannoin etupihalle. Mietin jo, että onko jalka poikki, lähdetäänkö lääkäriin. Mutta kun katsoin ja tunnustelin jalkaa tarkemmin (pentu ei enä äännellyt ja oli jo ihan rauhassa), en huomannut jalassa mitään vikaa. Eikä se ollut kosketusarka. No, nostin Fisun varovasti maahan, se käveli hetken ja lähti pian jo laukkaamaan lähes normaaliin tahtiin. Eli selvittiin säikähdyksellä ja loppupäivänkin oli jalka ihan kunnossa. Ihme haaveri, mutta meni onneksi ohi äkkiä.

Huomenna taas vauvatokoon, mitä ennen pienimuotoiset agitreenit Maisalle, halli kun on ihan tottiskentän vieressä.

Pikapäivityksestä tulikin vähän pidemmän sorttinen. Huomenna onneksi vapaapäivä, joten ei haittaa vaikka meni vähän myöhään. =) Koulu alkaa olla ohi ja loma häämöttää.

Ei kommentteja: