tiistai 20. toukokuuta 2008

Vauva kasvaa ja oppii

Fisu on saanut painoa taas kiitettävästi lisää. Tänään punnittuna se painoi 5,1kg. Siskot ovat ihan lähipäivinä painaneet 5,2 ja 5,6kg eli ilmeisesti Fisu on jäänyt painoissa vähän jälkeen, vaikka ruokahalu tuntuisi olevan kaikista suurin. :) Mutta voihan vaaoissakin olla pieniä eroja ja aika samoissa painoissahan tytöt tuntuvat liikkuvan..

Fisu on kyllä ihan välkky tapaus kunhan motivaatio on kohdallaan. Kotioloissa se tekee ihan mitä vain innoissaan kuivamuonankin toivossa, mutta esim. metsässä tuntuu olevan liikaa muuta kivempaa, jolloin eivät namutkaan aina jaksa kiinnostaa. Mutta tätä harjoitellaan ja ihan hyvinhän pentu kuitenkin tottelee.

Katsekontaktia ollaan treenailtu ja se sujuukin jo mallikkaasti. Myös istuminen on opittu ja maahanmenoa harjoitellaan. Kun Fisu odottaa ruokaansa, se istuu ja tuijottaa silmiin ihan ilman kehoitusta. Olen alkanut myös naksuttimeen ehdollistaa pentua, sen kanssa kun on niin helppo opettaa uudet liikkeet ja temput.

Pöydällä tutkittavana olemista harjoitellaan usein, vaikka Fisulla ei sen kanssa mitään ongelmaa ole ollutkaan. Ainoa, mistä se ei oikein tykkää on hampaiden katsominen, mutta saa luvan tottua siihen. Kynsien leikkuu on mennyt mukavasti, samoin korvien puhdistus, jota nyt olen silloin tällöin joutunut tekemään. Fisu myös viihtyy sylissä ihan hyvin ja tuntuu olevan helposti käsiteltävissä.

Koiria pentu nyt ei ole niin kamalasti tavannut kun kotoakin löytyy leikkikaveri. Tänään kuitenkin tavattiin taas Maisan "poikaystävät", mittelspitzit Carlos ja Frank. Fisu haisteli vähän poikia mutta ei tahtonut vielä leikkiä sen enempää. Yleensä se kuitenkin rohkaistuu kun se on jonkun koiran muutaman kerran tavannut. Esimerkiksi meidän agiryhmän russelipoika (1v) Rasmus on jo Fisulle mieluisa leikkikaveri, vaikka ensitapaamisella sitäkin vähän vierastettiin.

Kaikista ihmisistä Fisu tykkää aivan kamalasti. Ystävyyden se tosin osoittaa välillä aika rajusti, usein hampaiden avulla...

Huomenna taas agilityyn ja torstaina jälleen pentutokoon, mikä viime viikolla oli peruttu. Kiva päästä taas pennunkin kanssa ohjattuun tottikseen.

Ei kommentteja: