sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Motivointikoulutuksessa + tokoja

Sain Fisulle varapaikan lauantaiseen Vappu Alatalon motivointikoulutukseen. Aamulla oli keskusteluosuus ilman koiria, mistä tuli ihan hyviä ajatuksia vastaan mm. palkkaamisesta, nameista/leluista ja niiden välillä vaihtamisesta ja noutoonkin sain uusia ajatuksia, vaikka lähinnä agista oli puhe.

Fisun vuoro oli iltapäivällä, aikataulu oli sen verran ajoissa, että meidän vuoro tulikin heti kun olin ehtinyt koirat pissalenkittää ja olin laittanut ne autoon ajatuksena, että ehdin seurailla muiden treenejä ennen omaa vuoroa. No, eipä se haitannutkaan. Kerroin ensin meidän "ongelmista", mun tuskailusta vireen säilyttämisestä, koiran innon lopahtamisesta, huonosta toistojen kestämisestä ym. Aloitettiin sitten pienellä helpolla rarapätkällä. Huomattiin heti uusi ongelma, josta en ollutkaan muistanut mainita, Fisun hidas kääntyminen.. Vappu oli sitä mieltä, että F vaikuttaa jotenkin siltä, että käännökset olisi sille jollain tavalla hankalia. Ei välttämättä niin, että se olisi kipeä tms., mutta että jotenkin se ei ole sille luonnollisen näköistä. Hmm. Totta kyllä on, että ei se nopeasti käänny, syitä en ole sen enempää koskaan pohtinut, kun ei se usein tee monia muitakaan asioita nopeasti. Ehkä olisi kuitenkin syytä pohtia tätä vähän lisää.

Otettiin sitten käännöstreeniä pienissä pätkissä, lentävillä lähdöillä. Fisullahan vire laskee huomattavasti jo siinä, kun virittelyn jälkeen käsken sen istumaan odottamaan lähtöä. Ehkäpä pitäisi alkaa harrastaa lentäviä lähtöjä enemmänkin. Toisaalta, niiden myötä tuli taas esiin uusi ongelma: hampailu. Otettiin kaikki treenipätkät niin, että ensin leikittiin lelulla, sitten lelu pois, koira nenä kohti menosuuntaa ja sitten liikkeelle. Outo ja uusi huomio oli se, että joka kerta kun F lähti esteelle, se meinasi napata mua käteen ennen lähtöä. Ja sitten kun se lähti menemään, se ei edes ollut erityisen kuumana tai vauhdikas. Eli jotenkin se kuumui, mutta se kohdistui muhun, eikä eteenpäin menemiseen. Täytyypä alkaa siis todella kiinnittää huomiota tuohon hampaiden käyttöön. :/ Olen antanut sen vähän härkkiä mua leikillään, kun esim. leikitän sitä lelulla ennen radalle lähtöä, mutta koskaan en ole tainnut edes oikeita naarmuja saada. Mutta nyt lentävien lähtöjen kohdalla, kun pidin Fisua pannasta kiinni ennen menoluvan antamista, se tuntui kuumuvan niin, että meinasi oikeasti napata muhun kiinni. Ja tosiaan, vähän typerää, että sen kuumuminen kohdistuu mun napsimiseen, eikä radalle vauhdilla lähtöön. Ei sen ihan näin pitäisi mennä. Tuli taas vähän sellainen fiilis, että kun yhtä ongelmaa aletaan työstää, niin jostain tulee taas ihan uusi ongelma esiin. Mutta niinhän se tuppaa menemään.

Tehtiin siis ihan yksittäisiä hyppyjä käännöstreeninä. Ihan hyvä joo, mutta ei nyt kuitenkaan päästy ihan kiinni niihin asioihin, joihin olisin halunnut apua. Toisaalta oli hyvä, että Fisulta ei puhti loppunut missään vaiheessa, joten siinä mielessä lyhyet pätkät on tietysti tosi kannattava juttu. Mutta kuitenkaan kolmosluokan koiran kanssa ei aina voida treenata vain parin esteen pätkiä, mun mielestä. Mutta vähän jotain uutta ajateltavaa sain ja uusia työstettäviä ongelmia, jes.

Agin jälkeen siirryttiin ulkokentälle tokoilemaan.

Kerrattiin jääviä, seuruuta, hyppyä ja nouto kerran. Jäävät toimi nyt hyvin. Hypyllä pidin namualustaa, jotta hyppäisi tarpeeksi pitkälle. Myös lelulla toimi ihan kivasti.
Luoksetulon stoppeja siivekkeen kiertämisen kautta. Vielä pohdin, päädynkö käsimerkkiin vai sanalliseen käskyyn. No, ehtii sitä miettiä.

Olen yrittänyt lenkeillä välillä kutsua luoksetulotyyliin sivulle ja välillä tehnyt stoppauksia ja kaukojakin. Toko on siitä kiva, että treenata voi koska vaan ja pienissä erissä. Jatketaan treeniä. :)

Ei kommentteja: