torstai 16. toukokuuta 2013

Agia & tokoa

Parempi järjestys: ensin agi, sitten toko Toisin kuin viikko sitten, jolloin pilasin agitreenit tokoilemalla ensin..

Tehtiin lyhyehköä rataa, jossa oli pari suoraa putkea (sai juosta!) ja hyppyneliö, jossa päästiin vertailemaan valssin/takaaleikkauksen toimivuutta. Fisun kanssa koko juttu meinasi mennä nauramiseksi ennen kuin päästiin edes ekalle hypylle. F oli bongannut kentän laidalle hylätyn kanavinkulelun ja spurttasikin sen luo lähtökäskyn saatuaan, eikä suinkaan mun kanssa radalle, hahah. :D No, ei muuta kuin kana taskuun ja sen kanssa sitten treenattiinkin loppuaika.

Fisulla oli tosi kivasti vauhtia, jopa niin paljon, että se vähän törmäili keppeihin ja taisi vähän säikähtää. Seuraavalla kerralla se jättikin yhden keppivälin välistä, höh! En itse edes huomannut tätä, joten jäi korjaamatta, ei hyvä. No, sen jälkeen teki ok, mutta normaalia hitaammin. Valssi hyppyneliön keskellä ei toiminut erityisen hyvin, mutta takaaleikkauskin sitä hidastaa kyllä. Valitse sitten kahdesta huonosta vähemmän huono.. Maisan kanssa päädyin tekemään vekkejä mieluummin kuin ennakoivia valsseja, alan pikkuhiljaa luopua toivosta että sitä saisi kääntymään. Se ei vain suostu, hyppää vaan suoraan. Ärsyttävän itsepäinen treenattava.

Toisen radan juttuna oli putkijarrutus. Mehän ei olla niitä koskaan harrastettu, joten Maisa ampuikin suoraan putkesta seuraavalle hypylle, minne, ylläri ylläri, ei pitänyt mennä. No, omaa vauhtia hidastamalla sain sen kääntymään putken jälkeen, mutta siinä vaiheessahan koira jo tiesi, ettei pidä mennä suoraan. Ehkä Fisulle voisikin jonkunlaisen putkijarrutuksen opettaa. Fisun kanssa onnistui kyllä heti alkuun paremmin kuin Maisan kanssa. En itse spurtannut vauhtiin, vaan pysyin suhtkoht paikallani putkelle lähettäessä, joten F kääntyi sieltä aika kivasti pois. Loppurata oli melko suoraa juoksemista, Fisulle kiva. :)

Lopuksi tokoja.

Seuraamista vähän pidemmissä pätkissä, lopuksi erityisesti käännöksiä tiheämmin palkaten. Ei valittamista.

Jäävät oli tosi hienot, vihjesana näköjään toimii tosi hyvin!

Luoksetulon stoppeja takapalkalla, hyvin pysähtyi. Tein ensin pelkällä käskyllä, sitten käsimerkillä. Käsimerkki toimi paremmin, mutta syynä voi olla sekin, että koira jo tiesi mitä tuleman pitää.. Jatketaan kokeiluja.

Hyppyä namualustalla. F ei huomannut lätkää, joten hyppäsi taas just esteen yli ja jäi ihan liian lähelle, höh. :( Käskin sen siitä lätkälle, sitten vasta tajusi että hei palkkaa! Myöhemmät toimi paremmin. Takaisin päin se hyppäsi jotenkin tosi varovasti. Ei vissiin oikein vielä tajua, että sieltä pitäisi tulla luo, jäi  jotenkin arpomaan että hyppääkö vai ei. Otin sitten pari toistoa niin, että kutsuin ja kehuin heti kun se oli jo tulossa ja palkkasin suoraan. Äh, miten vaikeita voi yksinkertaiset jutut olla. Enkä edelleenkään usko, että se tulee oppimaan tulemaan suoraan sivulle yhdellä käskyllä. Ei voi tajuta.

Noutoa liian isolla kapulalla. Ihan hyvin teki silti, tosin ekalla kerralla lähti vasta toisella käskyllä kapulalle. :/ Muuten ihan ok, tosin vaatii vielä useamman "sivu"-käskyn, jottei jää vain johonkin lähietäisyydelle ihmettelemään kapulansa kanssa.

Muistin vasta kotimatkalla, että unohdin taaskin tehdä paikallaoloa. Jäätiin sitten futiskentän laidalle ottamaan pieni paikkamakuu. Sopivasti häiriöitä pelaavista lapsista ja kentän vieressä oli sopiva metallihökkeli, jonka taa pääsin piiloon. Pidin aika lyhyen aikaa, mutta ainakin pysyi maassa ja pääsin taas syöttämään loput namut tästä. Hyvä hyvä. :)

Kaukoja unohtui tehdä, ensi kerralla sitten.

Olen mä nyt muutamille uskaltanutkin kertoa meidän tulevasta kokeesta, ehkä me sinne vielä mennäänkin. Tai sitten ei. ;) Saa nähdä.

Ei kommentteja: