torstai 9. toukokuuta 2013

Tokoa agin kustannuksella

En taas miettinyt asiaa ihan loppuun asti, kun päätin keskiviikona agitreeneissä tehdä Fisun kanssa tokoa ennen meidän vuoroa radalla. Ja tokon jälkeen treenasin vielä erikseen kontakteja, jotta koiran treeni-into olisi varmasti loppu radalle päästessä... Huoh. Radalla päästiinkin sitten hädin tuskin yksi este hyvällä tsempillä ja toisen hypyn käännös oli jo Fisulle liikaa. Voi sanonko mikä, kun ärsyttää, että koirasta loppuu polttoaine niin lyhyeen.... Fisuun ei vain saanut millään enää intoa radalla ja se jotenkin paineistui kaikista käännöksistä, joissa jouduin kääntymään koiraa kohti. Ihme juttuja. No, eipä montaa yritystä otettukaan, loppuun tein vain vauhtisuoran ja jätettiin siihen. Höh.

No, Maisan kanssa sentään pääsin tekemään rataa ihan kunnolla. Sillä ei puhti lopu koskaan. :) Paljon tiukkoja käännöksiä hypyillä, jotka eivät ole koskaan olleet Maisan vahvuus, mutta ihan hyvin saatiin toimimaan. Vastakäännös toimii sille aika kivasti, kun taas valssit tai niistot oikein ei. Meinasi mennä hermo, kun tyyppi ei voi hypätä kääntyen. Aina pitää hypätä suoraan ja voimalla. Vekkauksella sentään sain sen hyppäämään paremmassa linjassa riman yli, mutta on se Maisalle vaikeaa. :/ Toisaalta sen rakenne ei vain taida antaa oikein myöten siihen, että se kääntyisi ns. riman päällä. Ei voi mitään.

Mutta ne Fisun tokot sentään meni hyvin!

Jääviä kertailtiin nyt vähän paremmalla valmistelulla. Muistuttelin virittelysanoilla ennen liikettä, että mitä ollaan tekemässä. Maahanmenoja otettiin myös ensin erillisinä ilman seuraamista. Sen jälkeen toimi nyt kivasti, ja saatiin hyviä onnistumisia. :) Myös liikkeestä seis toimi hyvin. Palasin kai ekaa kertaa koiran ohi sen taa, ei haitannut Fisua. Perusasentoja en yleensä koskaan ota liikkeen lopuksi, vaikkei F mikään paha olekaan ennakoimaan asioita.

Luoksetuloa tehtiin siivekkeen kiertämisen kautta. Nyt F taisi kerran melkeinpä tulla sivulle asti ilman lisäapua, jes ;) Otettiin myös pysäytyksiä erillisinä, ensin sanallinen käsky yhdistettynä käsimerkkiin, sitten pelkällä merkillä, ihan hyvin tuntuu oppineen jo parilla toistolla. Taidan päätyä käsimerkin käyttöön. En oikein tiedä, miten luoksetuloa kannattaisi treenata, kun ei mulla mitään teoriatietoja tokon suhteen ole. Tehdä erikseen vauhdista pysäytyksiä, vai yhdistää välillä koko luoksetuloliikkeeseen? Tuskin aina pysäytyksillä ainakaan.... Täytyy yrittää treenata pysäytyksiä myös lenkin varrella ja muutenkin kuin vain treeneissä.

Noutoa otettiin pari toistoa. Nyt malttoi pitää kapulaa suussa aina kunnes otin sen ja kiitin. Parannusta taas viime kertaan siis. :) Haki ihan hyvin, vaikkei se mitenkään erityisen innokas ole. Ehkä täytyy vähän hetsailla sille lisää intoa kapulan hakemiseen. Käyttääkö kokeessa jokainen omaa kapulaa, vai onko siellä jotkut valmiiksi kuolatut noutovälineet? :-D

Kaukoja ei taidettu tehdä.

Hyppyä tehtiin nyt namualustan kanssa, jotta F menisi vähän pidemmälle, eikä stoppaisi suoraan esteen taa. Hyvin toimi, mutta epäilen, että auttaisi kamalasti silloin kun ei alustaa ole.. No, täytyy jatkaa näitä harjoituksia. Otettiin myös pari kertaa lelun kanssa, niin että lelu lensi esteen taa silloin, kun F jo hyppäsi. Pari kertaa otin myös luoksetulon esteen takaa, ja pari kertaa palkkasin istumisesta. Täytyy vissiin selvittää, miten tämä kokeessa menikään. Koiran varmaankin pitää pysähtyä ensin ja istua vasta käskystä?

Uskallan ehkä tunnustaa, että varasin Fisulle paikan kokeeseen kuun lopulla. :D Mutta kalenteriin en sitä vielä laita, koska voi hyvin olla että jätetään menemättä, jos ei meidän AVO ole vielä valmis silloin. Mutta jos tästä saisi vähän treenimotivaatiota... ;) Olen ehkä tyhmä, mutta täytyy itseään jollain tsempata. :P Katsotaan, miten treeni etenee ja mitä ehditään oppia tässä muutamien viikkojen aikana. Treeniseura siis kelpaa!

Ei kommentteja: