tiistai 21. toukokuuta 2013

Hyvä treeni, parempi mieli

Tänään käytiin taas Espoon suunnalla treenailemassa pienellä porukalla. Paikalla pari aussieta, kultsu ja Tiia Ruutin kanssa. Olin ekana paikalla, joten aloitin Fisun kanssa kaksin. Muutenkin puuhailtiin aika pitkälti itseksemme, paikallaolot otettiin ryhmässä. Ruohokenttä olikin hyvää vaihtelua hiekalla treenaamiseen. Liikkeiden välissä olisi F halunnut kovasti nuuskutella, mutta liikkeiden aikana onneksi ei.

Seuraaminen oli Fisun perushyvää. Käännökset tuntui ihan napakoilta.
Liikkeestä maahan oikein hyvä. Uskoisin, että olen itse oppinut kävelemään hidastamatta käskyn kohdalla. :)

Luoksetuloja tehtiin useassa osassa. Alkuun stoppi ilman takapalkkaa tai mitään, vähän valui pelkällä käsimerkillä. :( Takapalkalla kuitenkin toimi tosi hyvin! Pari kertaa otin myös stopin ja siitä sivulletulon. Keskisn mahdollisesti keinon, jolla saisin jotain tolkkua Fisun sivulletuloon (=sivulletulemattomuuteen). Tein nyt niin, että aina kun kutsuin sen luoksetulokäskyllä sivulle, lähdin itse kääntymään vasemmalle niin, että Fisun todella piti hakea paikkansa sivulta. Saatoin pyöriä ympärikin, eli vähän samalla meiningillä kuin vas. käännöstä/takapään käyttöä treenatessa. Tuntui sytyttävän jotain kelloja toisen päässä, jospa saataisiin sivulletuloja edes aavistuksen paremmiksi. Samaa kokeilin myös noutojen kanssa ja tuntui auttavan! Kerran F palauttikin kapulan melkein perusasentoon ilman apuja, jee! :) Ihan treenin lopuksi otin vauhtiluoksetulon ilman pysäytyksiä ja F sai lelun palkaksi. Vauhti oli hyvä!

Liikkeestä seis toimi ihan normaalisti, uskoisin, että jäävät on nyt jääneet Fisun mieleen (kop kop, kuitenkin niissä sitten kosahtaa :D).

Kaukoja otin myös pariinkin kertaan. Nyt ei ennakoinut kertaakaan, huh! Vaihtelin palkkaamisen kanssa, välillä kävin palkkaamassa heti ekan vaihdon jälkeen, välillä vasta useamman. Nyt toimi hyvin, ei jäänyt jumittamaan kumpaankaan asentoon.

Ja noutoa tosiaan tehtiin parissakin välissä. Ihan perus sivulletuonteja mun edestä (vasemmalle pyörien, haki paikkansa hyvin :)). Taaskin tuli ongelmaksi kapulalle lähteminen kun heitin sen. :( Ei mennyt ekalla käskyllä. Toisaalta F tuntui jotenkin hukkaavan kapulan eikä muka tajunnut missä se oli, kun kehotin uudestaan. Se ei tainnut kyllä näkyä ruohikosta, mutta hei oikeesti. Jos juuri heitin sen, niin eikai edes noin hölmöläinen unohda sitä siihen mennessä kun käsky tulee? Kuitenkin näki että heitin sen.. No, saatiin sentään jokunen onnistuminen ja ihan iloinen palautus. Mutta toi on kyllä nyt huono, jos se ottaa tavaksi olla lähtemättä ekan käskyn kohdalla.

Paikallaolo otettiin kahteenkin otteeseen. Ensin alo-aussien kanssa kaksin, itse menin piiloon. Hyvin pysyi Fiskars. :) Eikä mennyt viereisen ohjaajan käskystä maahan. Toisen kerran, Tiian saavuttua paikalle vähän myöhemmin, tehtiin evl-koirien seassa, Fisu maaten, muut istuen. Hyvin pysyi taas, jes.

Olipa hyvä käydä taas treenaamassa porukassa, vaikka lähinnä itseksemme tehtiinkin. Tulee silti jotenkin oltua skarpimpana itse, kun lähtee muka oikeasti treenaamaan, eikä vain puuhastele itsekseen. Jäipä tosi hyvä mieli. Fisu oli tosi iloisena, vaikka kotoota lähtiessä vaikutti tosi väsähtäneeltä päivän pitkän lenkin jälkeen. Mutta treeni-intoa riitti silti, mikä oli jees. :) Hyvä Fisuli!

2 kommenttia:

Petronella kirjoitti...

Taikalla noutoon (ja etenkin hyppyyn) perusasennosta lähtemiseen auttoi semmoinen outo kikka, että ennen kapulan heittämistä otin itse muutaman askeleen eteenpäin. Koira jäi siis paikalleen istumaan. Jostain kumman syystä se sieltä mun takaa saattoi sitten lähteä noutoon ihan hyvillä mielin.

Siitä sitten vaan lyhensin niitä askelia niin että se oli kokeessa sellainen ihan pieni oman asennon korjaus ennen kuin ilmoitin olevani valmis.

Ja tietenkin tehtiin myös paljon paljon vauhtinoutoja pannasta hetsaten, jotta sinne kapulalle oli hinkua. Samoin hyppynoudon ottaminen treeniohjelmaan myös tuntui jostain kumman syystä tekevän myös tasamaanouosta kivempaa.

Outoja ovat mudien aivoitukset. :D

Noora kirjoitti...

Kiitti taas vinkistä! :)
Voisin kokeilla samaa kikkaa ja vauhtinoutoja täytyykin tehdä myös!