keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Turbohiiri aksaa ja tokoa kultakalan tyyliin

Hämmentävä otsikko kertoo siis tämänpäiväisistä treeneistä. Ensin ryhmän agitreenit, niiden päätteeksi Fisun kanssa tokoa.
Turbohiiri oli siis Maisa tänään treeneissä. Sillä oli ihan supervauhti päällä! Meidän eka yritys meni ihan plörinäksi siitä syystä, että olin itse auttamatta myöhässä, kun M meni jo. Seuraavilla yrityksillä sain tsempata ihan tosissaan, että pysyin sen vauhdissa.  Olipa hauskaa. :D

Fisukin teki ihan kivaa ratapätkää. Revittiin aina lelua väleissä ja tehtiin vähän lyhyempiä pätkiä, joten dieselkin riitti ihan kivasti loppuun asti. Ei hyytynyt missään vaiheessa. :)

Sitten niihin tokoihin.
Aloitin ottamalla seuraamisen ja maahanmenon putkeen "kokeenomaisesti" ilman palkkaa välissä (tämä tuleekin olemaan seuraavien treenien teema). Palkattomuus ei nyt tuntunut pahemmin haittaavan Fisua, vaan teki molemmat oikein kivasti ja jatkoi seuraavaan liikkeeseen hyvällä mielellä.

Tämän jälkeen otin seuraamista erikseen lyhyemmissä pätkissä. Häiriötä oli aika hyvin, samalla ja viereisellä kentälle agiliitäjiä ja haukkuvie koiria. Välillä herpaantuikin kontakti, joten pääsin huomauttamaan siitä ja heti tsemppasi. Otin ihan liikkeellelähtöjä, joista palkka hyvän kontaktin jälkeen. Josko näillä saataisiin vähän parannusta kokeessa ilmenneeseen laiskaan liikkeellelähtöön.

Seuraavaksi luoksetulo. Tehtiin kerran ihan kokonaisena liikkeenä, sen lisäksi pelkkiä stoppeja takapalkalla ja ilman. Lopuksi treenailin sivulletuloa lähietäisyydeltä eri kulmista. Takapalkalla meinasi lähteä hitaasti liikkeelle, mutta annoin "tule"-käskyn uudelleen ja pysäytyskäskyn vasta kun vauhtia oli hyvin. Ihan hyviä stoppeja Fisu teki.

Sitten ajattelin tehdä seisomisen ja kaukot putkeen ilman palkkaa välissä. Seisominen oli hieno. Kaukoissa sitten olikin vähän enemmän ongelmaa. Ensin F meinasi taas alkaa ennakoida istumista. Oli pakko puuttua siihen ja käskeä uudelleen maahan. Sitten se meinasi maahanmenoissa ruveta oudosti ryömimään mua kohti. Voi elämä, mitähän tästäkin tulee. No, otettiin sitten erikseen ihan vaihtoja ja maassa pysymistä, nyt meinasi koko ajan nousta istumaan. :( Palkkasin sitten pelkästä maassa pysymisestä ihan lyhyellä etäisyydellä. Täytyy toivoa, ettei se ota tavaksi ennakointia ja etenemistä...

Nouto sentään oli hyvä. :) Lähti reippaana ekalla käskyllä kapulalle, jee. Kehuin siitä ja toi myös hyvin luo, autoin vain vähäisen sivulletulossa. Sen jälkeen otettiin vielä erikseen kapulan kanssa sivulletuloa, saatiin ihan hyvin toistoja.

Lopuksi hyppyä. Vein etukäteen Fisun näkemättä namualusta esteen taa. Hyppäsi sopivasti vähän eteenpäin ja lätkälle kun huomasi sen, ei siis kääntynyt ihan heti ympäri hypyn jälkeen. :) Palkkasin istumisesta, kutsuin luo ja palkkasin vauhdista. Sitten otettiin vielä erikseen luoksetulo hypyn takaa. Lopuksi heitin lelun palkaksi hyvästä hypystä. Kyllä se Fisu paljon jo osaa. :)

Nyt kiinnitin huomiota omaan liikkumiseen erityisesti kaukojen käskyissä ja hypyllä, etten nojaile koko keholla käskyjen yhteydessä. Täytyy oppia pois omista tavoista...

Hyvä mieli jäi tokoista kuitenkin, Fisulla oli tosi kiva ja innokas asenne tänään. :)






Ei kommentteja: