keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Tokotreeniseuraa

Eilen nähtiin pitkästä aikaa bc-Ruutia, jonka Fisu on tuntenut pennusta asti. Kaverukset ovat syntyneet samana päivänä. :)

Treenattiin yhdessä tokoa Kilossa hiekkakentällä. Olikin hyvä saada treeniseuraa ja tehdä liikkeitä myös ohjattuna sekä häiriökoiran kanssa.

Aloitettiin paikallaololla: Fisu maaten, Ruuti istuen. Mentiin Tiian kanssa piiloon lautaseinän taa. En ollut edes treenannut pitkään aikaan paikallaoloa, ajattelin, että se on Fisun varmoja liikkeitä.... No, eipä näköjään ollut. Jossain välissä kurkkasin hitusen seinän takaa ja silloin F oli vielä maassa, mutta n. kahden minuutin kohdalla kurja oli noussut istumaan. Höh! Kävin käskemässä maahan, palasin piiloon ja palkkasin nyt lyhyemmästä pysymisestä. Lisää treenattavaa siis.

Ruuti sai treenata ensin, laitoin Fisun tolppaan odottamaan.
Ruutin jälkeen aloitettiin seuraamisella Tiian käskyttämänä. Tein koko pätkän välillä palkkaamatta ja lopuksi F sai namupurkin mun taskusta. Muuten oli ihan siistiä seuraamista, mutta alussa F ei huomannut yhtä pysähdystä, kun katse oli herpaantunut muualle. Loppu sujui hyvin.

Seuraavaksi liikkeestä maahan, sekin käskytettynä. En ottanut harjoitusmaahanmenoja ennen liikettä, ajattelin kokeilla ihan suoraan, pelkästään vihjesanalla ennen liikettä. Ja Fisuhan osasi! :) Itse kuulemma hidastin vähäsen käskyn kohdalla, täytyy kiinnittää omaan liikkeeseen huomiota.

Sitten treenailtiin luoksetulon stoppeja takapalkalla. Jätin namualustan Fisun nähden sen taa. Alkuun annoin käskyn ja käsimerkin, sen jälkeen kokeilin erikseen kumpaakin. En huomannut eroa, kumpi toimisi paremmin, F pysähtyi kyllä hyvin molemmilla. Täytyy jatkaa kokeilua ja miettiä kumpaan päädytään.

Lopuksi liikkeestä seis. Luoksetulon stopit kivasti muistissa Fisu pysähtyi oikein hienosti. :)
Fisulle tauko ja Ruutin vuoro.

Tauon jälkeen tehtiin kaukoja. Tiia seisoi Fisun takana tuomarin roolissa ja liikutteli käsiään, ei näyttänyt Fisua haittaavan. Mun täytyy opetella laskemaan sekunteja treenissä! Käskyjen välit oli ihan mitä sattuu. Yhden istumisen Fisu ennakoi, hyi. Muuten hyvin, vaihtoi asentoa aina ekalla käskyllä.

Sitten noutoa. Lainasin Ruutin kapulaa, mikä on meidän omaa vähän pienempi. Tuntui olevan Fisulle miellyttävämpi, joten täytyy syt hankkia itsellekin sellainen! Ensin nouto liikkeenä, onnistui yllättävän hyvin. :) Vähän se tarvitsee vielä apuja sivulle tuloon, mutta parin toiston jälkeen tartti enää yhden "sivu"-käskyn. Piti kapulaa aina hyvin kunnes otin sen pois. Lopuksi otin muutaman toiston ihan niin, että annoin Fisulle kapulan suuhun ja pyysin sivulle. Näitä voitaisiin tehdä lisää.

Lopuksi pieniä seuraamispätkiä, F oli hieno. Tosin meinasi alkaa jotenkin hassusti ennakoimaan kaikkia pysähdyksiä vas. käännöksiksi, mutta se taisi olla jokin hetkellinen kummallisuus.

Kotiin päästyä otin vielä pihassa lyhyen paikkamakuun menemällä piiloon ja syötin loput treeninamit siitä palkaksi. Hyvin pysyi. :)

Tiian ottamia kuvia:
Ps. Aivan ihana tuo vika kuva. Fisu on niin pentumainen oma itsensä siinä. Mun vauveli < 3.

4 kommenttia:

Petronella kirjoitti...

Kivoja kuvia ja kiva lukea tokotreeneistä. :)

Mullakin kevään tullen olisi kauhea tokokuume, mutta ei vaan oikein ole treenikoiraa... :(

Noora kirjoitti...

Kiva jos joku näitä jaksaa lukea. ;)

Mustakin on ollut kivaa treenailla taas tokoa! Tosin jossain vaiheessa aina loppuu oma osaaminen kesken, mutta siksi onkin hyvä saada treeniseuraa. Toisaalta, ite en jaksa kaikkein pikkutarkimpaan hinkkaamiseen lähteä, mutta ei meidän tavoitteet sellaisia onneksi vaadikaan. Kunhan jotain opitaan. :)

Voisitko alkaa tokoillakin Prahiksen kanssa, jos sen kanssa aksailettekin? Toivottavasti Taikalle ja Nuutille osuisi paljon terveitä päiviä!

Petronella kirjoitti...

Minä olen muuten kyllä kaukana pikkutarkasta ihmisestä, mutta tokoliikkeiden opettamisessa kyllä tykkään myös siitä hiomisesta. :D

Mari tokoilee itse Prahan kanssa, ja jotenkin se ei minusta lajina toimi yhtä hyvin lainakoiran kanssa kuin agility. Tokossa minusta on kuitenkin yksi hauskimpia juttuja just se, että voi tehdä aina jotain ihan pientä treeniä vaikka joka lenkin varrella.

Noora kirjoitti...

Totta joo, toko on tietty vähän eri juttu kuin agitreenit.. :/
No, toivottavasti Taikan kanssa pääsisitte jatkamaan harrastusjuttuja jossain vaiheessa!