tiistai 7. toukokuuta 2013

Ihan oikeat tokotreenit

Eilen olin oikein reipas ja kävelin pitkän päivän jälkeen vielä iltalenkin Purinalle treenaamaan tokoa. Siis tokoa! Eikä edes koskettu agiesteisiin. :D

Fisu sai tehdä käytännössä kaikki AVO:n liikkeet, ei nyt ehkä ihan kokonaisina, mutta ainakin avustettuna. :) Oikeastaan hypyn takia mentiin hallille asti, muuten paikkoja varmaan löytyisi lähempääkin. Hyppyä ei oltukaan pitkään aikaan tehty, eikä koskaan avo-tyyliin. Tein vähän vaihdellen, välillä koko liikeen, välillä palkka esteen taa istumisesta, välillä heittäen lelun esteen yli. Ongelmana oli, että ilman lelua tai valeheittoa F jäi tosi lähelle estettä sen taa. Helpompi olisi hypätä takaisin, jos olisi enemmän väliä esteeseen. Täytyy varmaan alkaa tehdä sitä lähettäen namualustalle.

Seuruuta tehtiin vähän normaalia pidemmissä pätkissä. Palkka oli mun liivin taskussa muovipurkissa. Fisu innostuu palkkapurkista tosi paljon, se menisi varmaan ihan lelunakin leikkiessä. Tämä tuntui olevan aika hyvä tapa, että näytin Fisulle, että palkka on purkissa mun taskussa. Hyvin seuraili vaikkei palkkaa tullut koko ajan.

Jäävistä seisominen toimi tällä kertaa paremmin. Jostain syystä liikkeestä maahan tuntui vaikealta. Tein sitten monia toistoja nopeasta maahanmenosta siten, että koira oli vähän missä sattuu. Sen jälkeen alkoi toimia paremmin.

Luoksetulo on vaikea. :/ Se ei meinaa vain millään oppia tulemaan suoraan sivulle. Sen verran sillä on mielessä, että johonkin vähän musta viistoon täytyy tulla, mutta että suoraan perusasentoon....ei. En tiedä, sadaanko tätä koskaan toimimaan. Enkä ymmärrä, miksi se on niin vaikea. Oikeastaan aina joudun antamaan sivu käskyn erikseen.

Kaukot toimii ihan ok. Välillä maahanmeno oli vaikea, F meinasi aina tulla eteenpäin, mutta nyt sekin on parantunut eri keinojen avulla. :)

Noutokin kuuluu nykyään meidän osaamiseen. Pitäisi kyllä hankkia aavistuksen pienempi kapula. Fisu ei musta oikein tykkää noudosta, mutta tekee ihan ok. Nyt olen pari kertaa vaatinut jo sivulle istumista kapula suussa ja osaahan se tulla. :) Vähän vielä on hankalaa pitää kapulaa suussa siinä, usein meinaa tipahtaa maahan ennen kuin otan sen Fisulta. No, tätä harjoitellaan. Pureskelua tapahtuu välillä enemmän, nyt hyvin vähän. Vähän kaipaa vielä lisäkäskyjä sivulle tuloon, mutta eiköhän tämä tästä etene.

Paikallaoloa ei tehty, täytyy joskus mennä vähän häiriöllisempään paikkaan treenaamaan piiloon menoa.

Olipa kivaa tokoilla pitkästä aikaa ihan kunnolla. :) Ehkä voitaisiin aktivoitua tässä enemmänkin.

Ei kommentteja: