keskiviikko 31. elokuuta 2011

Viikonlopun treeneistä

Enpä ole saanut aikaiseksi kirjoitella viikonlopun koulutuksista Nina Frantsin opissa. Täytyy kuitenkin muutama sananen kirjoitella ylös ennen kuin unohtuu.

Meillä oli siis sekä la että su kunnon treenipätkä sporttikoirahallilla Frantsin koulutuksessa. Juoksin molempien koirien kanssa ja tulipa taas opittua itsestä, koirista & niiden ohjaamissta. Hyvin hyödyllinen viikonloppu!

Lauantaina tehtiin pitkää rataa (n. 25 estettä), jossa saatiin treenata tiukkoja kuljetuksia, vippausta, takaakiertoja, välistävetoja ja kaikenlaista muutakin. Sunnuntain vuorossa oli lyhyempi (11 esteen) pätkä, jossa päästiin harjoittamaan teknisempiä juttuja, sylivekkiä, leikkausvalssia, poispäinkäännöstä ja vippausta. Saisinkohan radatkin vielä paperilta näytille jossain vaiheessa, we'll see.

Lauantaina pöytä oli vaikea molemmille. Ei muuten, mutta siitä liukui tosi helposti alas, kun suorasta putkesta tullessa vauhtia oli aika hyvin. Fisulle hankaluuksia tuotti kolmen esteen välistävetopätkä. Aika vähän ollaan näitä loppujen lopuksi tehty ja sen huomasi. Ei Maisankaan kanssa kohta ihan helppo ollut. Kuitenkin molemmat tytöt selvisi vaikeahkosta radasta mun mielestä yllättävän hyvin.

Etenkin Fisun kanssa oli hienoa huomata, että sen kanssa pystyi tekemään haastavaa pitkää rataa ja ottamaan pätkiä uudestaan ilman että innostus loppui kesken. Ihanaa! Fisu oli muutenkin tosi pätevä ja koko viikonlopun ajan yllätti mut osaamisellaan. En edes muista, että olisin opettanut sille kaikkea mitä se osaa... Kaikki jaakotukset, vippaukset ym. meni ihan rutiinilla. Supertaitava pieni! <3

Lauantain radalla oli hauskaa kokeilla pätkällä eri ohjauskuvioita ja huomata, mikä toimiil, mikä ei. Molemmat selviytyi sylivekistä ja leikkausvalssista hienosti, vaikkei niitä olla koskaan ennen kokeiltu. Jee! :)

Yleisiä kommentteja, mitä viikonloppuna saatiin:

Noora:
-ohjaa hyvin :)
-"erikoinen minikoiran ohjaaja" (ei kumartele ja juokse kädet maantasolla...)
-johdonmukainen ohjaus (samat virheet toistuu molemmilla koirilla ;) )
-nopeutta pitää tasoittaa pienen koiran vauhtiin (pienemmät askeleet)
-kädet kuriin (mun kädet lentelee liian korkealla ja heittää koiria esim. takaakierroissa liian kauas)
-valssin askeleet! (3 askelta riittää kääntymiseen miljoonan sijaan)
-katse siellä, minne haluaa koiran menevän, eikä koirassa

Maisa:
-pääsisi nopeammin liikkeelle esim. tiukkojen käännösten jälkeen hypyillä
-lukee hyvin ohjausta

Fisu:

-signaaliherkkä (pienikin liika liike johonkin ohjauksessa saattaa tehdä sen, ettei koira hyppääkään)
-vauhti pysyi hyvin yllä
-lisää treeniä kohtiin, joissa koiran pitää tulla käteen (esim. välistävedot, päällejuoksu ym. Treeniä myös heittäen palkan näissä kohdissa).


Kaiken kaikkiaan jäi tosi hyvä fiilis koulutuksista. Sain kuulla, että mulla on hyvin koulutetut, osaavat koirat ja itse ohjaan hyvin. Tästä on hyvä jatkaa. :-) Emme kuitenkaan ylpisty kehuista, sillä parannettavaakin löytyy... Mutta ainakin tiedetään, että moni asia toimii.
Tarkempaa selostusta mahdollisesti luvassa myöhemmin.

Ei kommentteja: