perjantai 5. elokuuta 2011

Tokoilee + pienesti aksaakin

Lähdettiin Johannan ja Fanny-heelerin & Kiira-kelpin kanssa treenaamaan tokoa ja yhteislenkille meidän vanhoihin ulkoilumaastoihin. Tokoilijat (kaikki paitsi Maisa :) ) sai tehdä seurauspätkiä, alon jäävät ja luoksetulon käskytettynä sekä paikallamakuun rivissä. Olikin hyvä saada joku muu käskyttämään liikkeitä, tulee heti tsempattua vähän paremmin itsekin. =)

Fisu teki kaiken oikein hyvin. Vapaana seuraaminen oli Johannan mukaan vähän löysempää kuin hihnassa, pitääpä siis treenailla enemmän ilman hihnaa. Vaikka oli kuuma, Fisu teki töitä tosi kivasti, kontakti ja into pysyi hyvinä koko treenin. Kehuin muutamaan otteeseen, ja palkkailin väleissä, eli ei ihan kokeenomaisesti tehty kuitenkaan. Vas. käännöksiä pitää treenailla, oli liian löysiä mun makuun.

Tehtiin liikkeestä maahan, luoksetulo ja liikkeestä seis. Ja kaikki onnistui kerrasta! Virittelysanat tuntuu tehoavan, hyvä! En käskenyt koiraa perusasentoon jäävien lopussa, vaan palkkasin suoraan. Eiköhän se istua kuitenkin osaa kokeessa. Hope so.

Luoksetulossa juoksin pari askelta taaksepäin ja ohjasin namulla sivulle. Vauhti oli super! En erityisemmin halua treenata kokeenomaista luoksetuloa. Se on vino, niin se on vino. Ei se parissa viikossa parane, joten mennään pienellä avulla ja toivotaan, että se edes vähän jäisi Fisulin mieleen.

Paikallaolossa ekasta käskystä maahan, ja pysyi hyvin. En käskenyt tässäkään sivulle, vaan palkka maahan. Vielä pitäisi saada treenattua kokeenomaisesti siten, että sivullaodotteluaika olisi oikeasti pitkä ennen käskyä. Mutta yksin treenattuna koira ei yhtälailla kiinnostu ympäröivistä jutuista niin kuin kokeessa. Viime kokeessa F ehti unohtaa mut ja istui vain sivulla tuijotellen kaukaisuuteen, eikä ottanut ekaa maahan-käskyä kuuleviin korviinsa. Tähän pitäisi vielä saada häiriötreeniä.

Muuten jäi hyvä fiilis treenistäm, kyllä Kisu osaa. :)

Kotimatkalla tajusin, että mehän ajetaan Purinan ohi. Eipä onnistunut mennä suoraan kotiin, vaan oli pakko käydä tekemässä pieni kontakti- & keppitreeni. Tein puomia ja keppejä namukipon kanssa, tavoitteena saada koira menemään itsenäisesti ilman mua vieressä. Alkuun namu veti niin paljon puoleensa, että F ei malttanut pysähtyä kontaktille. Kohta tajusi homman kuitenkin ja meni hienosti katse eteenpäin, vaikka itse jäin taakse ja otti kontaktinkin oikein. Kepeillä namu toimi ihan hyvin, tosin vauhtia on huonommin kun en itse juokse vieressä kannustamassa. Näitä tarvitaan lisää. Fisu teki myös keinua pariin otteeseen, ihan ok.

Maisa teki samaa, myöskin hitaammin pujotellen, ei hyvä.

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

"Viime kokeessa F ehti unohtaa mut ja istui vain sivulla tuijotellen kaukaisuuteen, eikä ottanut ekaa maahan-käskyä kuuleviin korviinsa."

Kannattaa siinä itse seurailla tilannetta sen verran, että ehtii herättää koiran ennen kuin liike alkaa. Sipaisemalla sitä kädellä päälaelta, sanomalla sen nimen, käskemällä sivu tai katse tai jotain. Kokeile, millä saat sen huomion, mutta se ei pomppaa samalla perusasennosta.

Noora kirjoitti...

Jep, jotain tollaista pitää keksiä seuraavaa koetta varten. Viimeksi olin muutenkin vähän pihalla siitä, mitä saan itsekään tehdä koiralle kun jo odotellaan liikkeen alkua. Mutta kiitti vinkeistä! :)