torstai 1. lokakuuta 2009

Maisan uudet agituulet (+Fisun pienet tokotuulenvireet (; )

Tiistaina oli ekat treenit uuden ryhmän kanssa. Siirryttiin nyt "kimpparyhmään", joten enää ei ole varsinaista kouluttajaa, vaan "koulutamme" vuorotellen toisiamme ja silloin tällöin on ulkopuolisia coacheja.

Aloitettiin heti "suht" haastavilla radoilla, tehtiin tämän vuoden mm-ratoja. Vuorossa oli maksien yksilö-agirata. Ratapiirros löytyy tuolta . Ainoastaan alku vähän erilainen, kahden ekan hypyn tilalla meillä oli pussi.

Rataa oli aika kiva tehdä, sai aika tarkkaan miettiä miten ohjaa. Puomin jälkeen tein jaakotuksen renkaalle ja siitä koira oikealla kädellä putkeen. A:n jälkeen vaihdoin ekalla kerralla puolta, mutta jäin vähän huonosti koiran linjalle seuraavilla hypyillä ja tuli kiire. Toisella kerralla sitten kokeilin jäädä samalle puolelle ja kiepauttaa koiran 10. ja 20. hypyn välistä 11:lle. Tämä toimi huomattavasti paremmin ja A:n kontaktikin oli vähän parempi kun itse tuin koiraa olemalla lähempänä sitä.

Ensin valssasin myös keinun jälkeen, mutta taas jäi vähän vajaaksi ja linja seuraaville hypyille oli tosi huono. Kokeilin takaaleikkausta hypyllä 14. ja tämä toimikin oikein hienosti. Kepeillä leikkasin takaa, toimi ihan hyvin vaikka vähän hidasti. Keppien jälkeen valssi ja vein koiran muurille niin että se hyppäsi sen seinän suuntaan, pysyi paremmin vauhti. Jäin itse myös seinän puolelle putken ja vikan hypyn kohdalla.


Seuraavaksi tehtiin sama rata, mutta lopusta alkuun. Esteiden suorituspuoli siis aina päinvastainen. Vaihdettiin renkaan ja 5-hypyn paikkaa. Rata olikin aika vaikea näin. Erityisesti ongelmia tuotti takaakierto hyppyjen 20 ja 10 välistä. Meni aina 20:lle...

Alussa vein koiran muurille takaakiertoon taas einän puolelta. Meinasi vain palat lennellä, kun M hyppää kai muurin vähän huonosti jos siihen ei saa kunnolla vauhtia. Myös kepeille vienti tuotti vaikeuksia, meinasi putki vetää aika pahasti. mutta tässäkin oli ongelmana se, että olin itse liian lähellä putkea, eikä koira varmastikaan edes nähnyt keppejä mun takaa...

14:n jälkeen valssasin ja keinulta yritin siis viedä 10-hypylle hypyn 20 vierestä. Kun itse tajusin jäädä tarpeeksi oikealle ja antaa koiralle tilaa väliin, sekin saatiin toimimaan. Loppu oli ihan ok.

kontaktit meni ihan luvattoman surkeasti koko radan osalta. täytyy ottaa A:lle namulätkä käyttöön, muuten se hyppää niin sairaan korkealta. :( Keinulta M pomppaa aina veks ennen kuin se laskeutuu maahan. Tosi turhauttavaa.
Muuten ihan kivat treenit, hauska saada kunnolla haastetta. Tuli taas vähän sellainen olo, että ei me osata kyllä yhtään mitään...

Fisun kanssa otettiin ulkona vähän pientä reeniä ennen Maisan vuoron alkamista.
Keppejä, loppuun taas 6 ilman verkkoja ja onnistui! Wau!!
Vähän kontakteja ja loppuun helppo vauhti-etenemistreeni renkaalla ja parilla hypyllä. Ja oli kyllä vauhtia. ;)

Jaakotusta vähän yritettiin, mutta ei meinannut onnistua kahdella hypyllä. F meinasi aina tulla mun väärälle puolelle. No, ehkä se nyt ei ole se tärkein juttu oppia vielä tässä vaiheessa...
Hauskaa oli kuitenkin.


Eilen otettiin taas vähän tokojuttuja vielä illalla ihan tiellä meidän talon edessä. :) Mulle tämä oli aika saavutus, kun "jo" toista kertaa viikolla tehdään näitä juttuja! Voisi yrittää panostaa vähän tähänkin lajiin.

Tehtiin eteentuloja, seuraamista (vähän pitempiä pätkiä jo), ja saatiin hyvä häiriö paikallaoloon, kun katua kulki ohi koira ja omistaja oli vielä niin typerä, että päästi rekkunsa ihan Fisun lähelle. Mutta hyvin pysyi! =) Fisulla häntä heilui ja olisi tehnyt mieli kaverin luo, mutta se katsoi kuitenkin mua koko ajan (kysyi kai lupaa päästä lähtemään...).

Vähän liikkeestä seisomisia myös, aika alkumetreilllä niissä vasta ollaan. Ja vauhdikkaita maahanmenoja otettiin myös, ihan hyvin toimi. kiva kiva.

Ei kommentteja: