tiistai 29. syyskuuta 2009

Tottelevaisuutta

En nyt puhu tokosta enkä tottiksesta kun en tiedä kumpaa me varsinaisesti tehdään, eikä sillä mulle niin suurta eroa ole.. Mutta kuitenkin.
Käytiin eilen illalla Fisun kanssa kaksin vähän reenailemassa, ajettiin läheiselle parkkikselle vähän vilkkaamman tien viereen niin saatiin edes vähän häiriötä treeniin. Ihan hyvä paikka, Fisu tuntui välillä keskittyvän vähän huonommin kuin yleensä, joten hyvää harjoittelua oli.

Otettiin seuraamista, palkka vaihdellen liikkeestä tai perusasennosta. Ihan hyviä pätkiä, kontakti ja paikka pysyi aika kivoina. Sivulletulot hyviä, tosin vähän hidasta menoa oli alkuun. Yritin vähän viritellä namuilla leikittämällä ja se taisi vähän auttaa innostamaan.

Otettiin väliin pari lyhyehköä eteentuloa lelupalkalla ja saatiin hommaan vähän paremmin asennetta. Luoksetuloihin saisi tosin vauhtia tulla vähän lisää, etenkin siinä kohtaa himmailee vähän ennen kuin pysähtyy eteen. Otin sitten myös pari ihan vauhtiluoksetuloa ja palkka lensi koiralle eteenpäin.

Otettiin vähän liikkeestä seisomisia, näissä ollaan aika alkumetreillä vielä. Ihan hyvin pysähtyi kunnon avuilla. Liikkeestä maahanmenoa ei otettu, ajattelin etten jaksa alkaa sitä vääntämään sateessa, jos vaikka neiti ei olisi asiasta innostunut. ;D

Paikallaoloja tosin otettiin muutama märästä alustasta huolimatta. Kokeilin nyt ekaa kertaa mennä itse piiloon kun lähellä oli hyvä paperikeräyslaatikko ja iso pensas joiden taa pääsi. Ensin sujui oikein hyvin, F pysyi hienosti. Vähän ajan päästä uudella yrittämällä F nousikin ylös. Kävin palauttamassa, ja palkkasin aika pian läheltä. Jatkoin pensaan taa, pysyi ja tulin takaisin. F kuitenkin nousi seisomaan ennen kuin olin vapauttanut/palkannut ja vielä seisoin sen vieressä. Ärsyttävää. No, palautin vielä ja seisoskelin liioitellun pitkään sen vierellä ennen palkkaamista. Saatiinpahan edes jotenkuten "onnistunut" suoritus tästä. :/ Häiriötä siis paikallaoloon.

Mitähän vielä tehtiin... Eteentuloa ihan lähietäisyydeltäkin muistin virkistykseksi. Ja edestä sivulle, sekin sujui ihan jees.

Ainiin. Sairaan ärsyttävää kun Fisu on nyt kekannut ettei se aina istukaan sivulle tultuaan. :o Ja kun en mä aina tajua katsoa miten se siinä sivulla on kun yritän katsoa enemmän eteenpäin ja vain vilkaisen, että koira on suht kohdallaan. Eli varmaan olen palkannutkin vahingossa siitä, että koira vain seisoo vierellä. Höh! Ihme kiero piski...

Loppuun otettiin vielä vauhtiluoksetulo ja kunnon riekkumispalkka lelun kanssa. Ihan kivaa oli. :)

Ei kommentteja: