keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Tiistain agilityissä

Eilen otin onneksi Fisunkin mukaan Maisan treenivuorolle. Meitä oli nimittäin kaksi koirakkoa paikalla koulutusvuorossa olevan lisäksi. Tehtiin ensin rata ryhmässä olevien koirien kanssa ja sitten oli aikaa puuhailla "pentujen" kanssa omatoimisesti.

Maisalla oli eilen sellainen päivä, että vauhtia ja intoa oli enemmän kuin koskaan ja tämä näkyi mm. siinä, että koira sinkoili oma-aloitteisesti ihan mille sattuu esteille aina vähän väliä. Siis Maisa!! Koira, joka ei koskaan mene minnekään muualle kuin tasan sinne mihin kuuluu... Mutta olipahan ainakin hauskaa. En voinut kuin nauraa kun koira oli koko ajan ihan missä sattuu. ihan uutta meille! :D

Tehtiin sitten vaikeampia kohtia lyhyempinä pätkinä ja kokeiltiin vaihtoehtoisia suoritustapoja. Kepeille oli aika vaikeat kulmat ja niitä hiottiin jonkun aikaa. Lopussa oli pöytä, oli hyvä harjoitella sitäkin pitkästä aikaa.

Pituudesta meinasi taas palaset kaatua kun siitä piti kääntyä tiukasti. Täytyy vissiin näissä erikoishypyissä aina antaa koiran suorittaa este rauhassa suoraan ja kääntää vasta sitten, muuten meinaa usein muurikin kolista...

Fisun kanssa tehtiin ihan alkuun pihassa taas kuutta keppiä ilman verkkoja. Alkoi olla hämärä, joten ei meinannut ensin oikea väli löytyä millään ja Fisu saattoi myös lopettaa kesken ja jäädä haukkumaan katsoen mua tosi kysyvästi. mikä lie turhautuminen siinä kävi.

Otin sitten vielä kerran toisen keppipätkän yhden hypyn takaa ja annoin koiran pujotella rauhassa. Nyt sitten osattiinkin ihan täydellisesti! Leikittiin runsaasti ja lopetettiin siihen.

Sisällä tehtiin vähän jotain pientä Maisan treenien jälkeen. Otettiin pari kertaa ihan suoria pätkiä eteenmenona, siten että jätin lelun vikan esteen taa odottamaan. Vauhti oli tosi hyvä! Sitten otettiin myös lyhyitä pätkiä joissa tuli myös vähän enemmän lähellä, "kädessä" olemista ettei koira totu pelkkiin irtoamisiin.
Näissä olikin yllättäen vähän haastetta ja F sinkoili vauhdilla minne sattuu kun en ehtinyt mukaan.

Mm. kohta, jossa Fisun piti tulla tiukasti parin hypyn välistä, johti aina siihen, että F kiersikin mun selän takaa toiselle hypylle. Tämä johtui ihan varmasti siitä, että olen pari kertaa treenaillut jaakotuksia ja nimenomaan opettanut, että silloin mennään selän takaa. No, taitaa opit mennä välillä vähän sekaisin, ei kaikkea voi muistaa. :)
Fisulla oli kuitenkin hirmu kivaa!

Ainoa hölmö juttu oli taas hidastelu puomilla. Sillä taitaa vähän sekoittua nyt keinu ja puomi, sillä puomin ylösmenolla se varoo tosi paljon. Pitäisi ehkä unohtaa keinu hetkeksi ja saada puomille varmuutta. Vai?

Ei kommentteja: