perjantai 2. lokakuuta 2009

(Hormoni?)ongelmia

Maisa on ollut ihan todella kummallinen nyt eilen ja ehkä jo parikin päivää. Luulin, että pahin valeraskausaika olisi jo takanapäin ja oltaisi päästy vähän helpommalla tällä kertaa, mutta taitaakin aika lailla vielä hormonit hyrrätä.

Ensinnäkin, eilen Maisa oli tehnyt ihan täysstopin aamulenkillä, se oli jotenkin tosi peloissaan metsässä, eikä suostunut liikkumaan yhtään eteenpäin. Jäi aika lyhyeen se lenkki.

Toinen samanlainen tapaus sattui, kun olin eilen lähdössä iltasella samaiseen metsään ja M meni taas ihan pelokkaaksi ja pysähtyi sekä kiskoi kaikin voimin takaisinpäin. Fisu ei reagoinut mitenkään, joten en usko että kyseessä oli mikään pelottava haju tai ääni. En tosin varmasti voi tietää. M oli ihan hampaat irvessä Fisulle, ja tuntui olevan ihan paniikissa. Odottelin hetken ja ajattelin ottaa koiran syliin ja kantaa sitä vähän matkaa eteenpäin, jos se sitten suostuisi jo kävelemään. No, kun olin ottamassa koiraa syliin, Maisa meni ihan paniikkiin ja yritti purra mua. Oli onneksi hanskat kädessä, joten mitään ei käynyt, mutta on se aika kamalaa kun oma koira puree. :O :(

En tosiaan tiedä mikä sitä koiraa vaivaa, mutta jotain siinä on nyt kyllä pahasti pielessä. Sille tulee jokin ihme pelkotila ja se puolustautuu tosi aggressiivisesti. Tosi pelottavaa oikeastaan. En nyt tiedä, pitäisikö se viedä ihan lääkäriin ja hakea jotain lääkettä hormoneihin vai mitä. Mutta katsellaan varmaan tässä pari päivää. Jos tämä tosiaan hormoneista on kiinni (kuten vahvasti luulen), niin lähtee kyllä aika äkkiä leikkauspöydälle tuo koira. No, sitä nyt on pitkään harkittu muutenkin, että ehkä tämä nyt oli vain viimeinen juttu sinetöimään sen päätöksen... Tosi pelottavaa kyllä koko homma. Täytyy ihan varoa, ettei Maisa pääse Fisulle tekemään mitään, koska sitä tuntuu ottavan pahasti hermoon kun tällainen pelkotila iskee.

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Kuulostaa ihan kipukohtaukselta. Kannattaa käydä eläinlääkärissä tarkistuttamassa, ettei kyseessä ole vaikkapa kohtutulehdus.

Terv. Terhi

Noora kirjoitti...

Joo, voisi olla ihan fiksua.