keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Maisan tehotreenit + Fisun tottistelut

Ollaan me treenailtu, ei vain ehdi bloggaamaan...

Tiistaina meillä oli Maisan agitreeneissä vierailevana kouluttajana Timo Rannikko ja ratana tämännäköinen:


Tutustumisessa tuli taas sellainen "tästä ei tule yhtään mitään"-fiilis, mutta yllättävän hyvin päästiin kuitenkin Maisan kanssa lähes loppuun asti. Eri juttu sitten on, miten hyvää rataa tehtiin.

Mitään yllättävää ei ollut siinä, että eka virhe tuli tietty kepeillä, kun M jätti taas vikan välin tekemättä. Aina sama ongelma! Itse en huomaa että tekisin mitään eri lailla, mutta aina näissä kohdissa, kun rata jatkuu johonkin suuntaan niin, että tulee kiire, jotenkin mystisesti vedän koiran pois liian aikaisin. Liikunko sitten vahingossa jo eteenpäin, en todellakaan tiedä!

Suurimpia ongelmakohtia meillä oli hypyt 4-5 ja 7-9. Tollaiset kääntymiset ei vain oikein luonnistu. No, niitä vähän hiottiin, kokeiltiin "niistoja" ja tiukkoja pyörityksiä, mutta ei Maisaa oikein saa hyppäämään niin että se kääntyisi jo valmiiksi oikeaan suuntaan. Ongelmana kun on se, että se hyppää suoraan ja vasta sitten kääntyy. Mutta kun M on niin pieni, niin voi olla että se siksi hyppää suoraan, koska lyhin matka riman yli on suoraan hypäten.

Saatiin ihan hyviä vinkkejä muihinkin juttuihin, päällimmäiseksi lähinnä mieleen jäi ajatus, että mun täytyisi kokeilla rohkeammin eri ohjaustapoja eikä aina tyytyä niihin varmoihin ja kokeiltuihin. Koska eihän sitä kehity mihinkään jos aina tekee samoin. Ja parhain suoritus voi olla se haastavampi tapa, pitäisi vain uskaltaa kokeilla ja varmistella vähemmän.

Mun pitäisi myös muistaa säilyttää liike jotta Maisan vauhti pysyy parhaiten. Kokeiltiin esim. 7-10 hyppyihin niin, että lähetin Maisan 8-hypylle ja lähdin jo itse liikkeelle, jotta ehdin tehdä persjätöt seuraaville hypyille ja samoin putkelle. Tämä toimi tosi hyvin, vaikka persjättöjä kovasti vierastan.

Sain myös (jälleen) palautetta, että saisin olla tavallaan nopealiikkeisempi tiukoissa kohdissa, koska mun liike on vähän liian pehmeää, eikä tarpeeksi napakkaa. Samaa Janitakin mulle sanoi kesällä, samat kaavat näköjään toistuu yhä. Mutta näistä saatiin taas vinkkejä, kunpa toteutus myös joskus toimisi.


Fisun kanssa otettiin vähän keppejä (verkkoja vähennetään pikkuhiljaa) ja vähän kontakteja.


Fisu sai pitkästä aikaa taas tehdä tottisjuttuja ajan kuluksi ennen Maisan agilityjä. Otettiin myös yksi ilta läheisellä parkkiksella pieni tokoilu/tottis/mikälie- tuokio. Seuraaminen sujuu ihan ok, mutta pysähdyksessä koira jää vähän liian eteen. Käännöksiä ollaan varovaisesti vähän yritetty kai ottaa.

Ongelmia tällä(kin) hetkellä on sivulla maahanmeno, joka on yhä vino. Hmmm. Mun teoria tähän on se, että koira on niin pitkä, että se menee vinoon jotta se voisi tuijottaa mua paremmin. Miten sen saisi korjattua, sitä en tiedä.

Paikallaoloja niin, että menin piiloon, hyvin pysyi. Luoksetuloja ollaan otettu vauhdilla ja lentävällä palkalla tai eteentulolla. Vauhtia vähän puuttuu, selvästi hidastaa kun ollaan välillä liitetty se pysähtyminen tähän.

Vähän huteralla mallilla meidän tottelevaisuus siis, edelleen. Kun vain saisi aikaiseksi.. Mutta ihan mukavaa oli, ei siinä mitään. Koira sentään nykyään tekee mielellään, ehkä osaan itse asennoitua nyt paremmin, kun tiedostan ettei Fisu ole mikään täydellinen työmyyrä, joka tekisi ilman mitään motivoimista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Video: http://www.youtube.com/watch?v=b3VOEN8hMoI

-Tiia

Noora kirjoitti...

KIITOS! :)

Tiia kirjoitti...

Tuota maahanmenoa näkemättä vaikea sanoa. Mutta jos tulee vinoon vähän sun jalkojen eteen niin voisit laittaa vasenta jalkaa vähen eteen, ettei pysty mennä vinoon tai sitten kädellä ohjata maahan. Ei isolla koiralla se ole ongelma jos koira on hyvässä kohtaa sivulla. Jos pääset joku kerta tokoilemaan kimppatreeneihin? Ne sumpli-viestit sun sähköpostissa katso niistä ja laita milloin pääset.