sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Fisun agit ja haut

Perjantaina oli ekat treenit Fisun uuden ryhmän kanssa. Ryhmä on suunnilleen samantasoinen kuin meidänb edellinen ryhmä, kaverit ja coachit vaan vaihtui - ja ajankohta.

Aloitettiin treenikausi 16 esteen radalla, joka tehtiin kahdessa pätkässä. Radalla oli kepit verkotettuina ja keinua lukuunottamatta kaikki kontaktit. Fisu teki rataa oikein kivasti, kepit sujui hienolla rytmillä ja vauhdilla.

Kontaktit toimi, A:n alastulo oli vain vähän hidas. Otettiin radan jälkeen A yksittäisenä toisella kentällä ja silloin oli tosi hyvä vauhti loppuun asti. Puomi oli hieno radallakin. Vauhtia oli kivasti ja Fisu oli tosi hyvä. :) Otettiin välissä myös keinua yksittäisenä avustajan kanssa, hyvin sujui.


Tänään oltiin sitten hakuilemassa Landbon maastoissa. Sää oli suorastaan ihan kamala, mutta tulipahan kerrankin koirille harjoitus sateessa ja raekuurossa ja vähän epämukavammissa olosuhteissa.

Fisu sai tänään tehdä oikein kunnon treenin. Aloitettiin taas rullantuontiharjoituksilla, otettiin niitä 4 kpl. Sujui tosi hyvin! Nyt matka oli huomattavasti pidempi kuin aiemmin kun rata oli osittain peltoa, jossa näki pitkälle. Fisu otti jo kuulemma jo paljon paremman otteen rullasta ja toi sen mielettömällä vauhdilla mulle, minkä jälkeen paineltiin KOVAA "näytölle" eli palkalle. :)

Tämä hyvä puruote rullasta tuli todettua myös siitä, kun Fisu kesken kaiken humpsahti ojaan juostessaan rullan kanssa mun luokse. Koko koira tipahti näkyvistä, mutta kohta se hyppäsikin esiin, eikä ollut edes tiputtanut rullaa välissä! Saatiin kyllä päivän naurut tästä suorituksesta. :D Tämän jälkeen se kyllä osasi hyppiä ojien yli aika tarkasti. ;)

Neljä rullatreeniä meni siis oikein kivasti. Näiden jälkeen Fisu pääsi vielä etsimään maalimiehiä. Ukot menivät valmiiksi piiloihin ja F pääsi hommiin. Eka löytyi tosi hienosti ihan samantien, mutta toinen olikin tosi haastava tapaus. Mun piti lähettää koira monta kertaa uudestaan etsimään, kun se palasi mun luo löytämättä, mutta lopulta ukko sitten löytyi ihan ilman apuja. Ihmekös tuo, ettei meinannut alkuun löytyä, kun kävi ilmi, että ukko oli reilusti alueen ulkopuolella... ;)
Mutta Fisu löysi kuitenkin, pätevä kun on!

Hyvin Fisu työskenteli koko ajan, vaikka treeni oli kaikin puolin rankempi kuin yleensä ja sääkin oli vielä kamala. Hyvä harjoitus siis!

5 kommenttia:

Pinja kirjoitti...

Wow, teidän hakutreenit kuulostaa hyviltä!:) Upea Fisu!

Noora kirjoitti...

Kiitti! Ollaan ihan innostuttu tästä lajista. :)
Helmi-kelmille terkut!

Tiia kirjoitti...

Mekin jos ensi kesänä päästäisiin hakua aloittamaan. Ruutikin tykkäisi siitä varmaan kovasti kun kaikki ihmiset on kivoja ja tykkää juosta metsässä. Nyt helpompi kun kortti mennä maasto treeneihin.

Se Fisun liitely video:
http://www.youtube.com/watch?v=hxby_jS5RP4

Anonyymi kirjoitti...

Me ollaan muuten myös tulossa kisaamaan sunnuntaina purinalle, ehkä nähdään, taisi olla niin ettei kokoluokat ole peräkkäin niin silloin kyllä.

-Tiia

Noora kirjoitti...

Ok, katotaan jos törmätään siellä.
Haku on kyllä hauskaa. :)

Kiitti videosta!