lauantai 26. syyskuuta 2009

Mölliageissa + hakumettällä

Vähän on taas päivitettävää.
Tällä vikolla käytiin ensin tiistaina katsastamassa hyvin kummalliset agilityn möllikisat yksityishallissa, jossa estevälit oli n. 2m, eikä estetiä mahtunut kiertämään ja koko systeemi oli mutenkin ihan luokattoman surkea. No, eipä siinä mitään tehtiin "rata" kuitenkin Fisun kanssa treenimielessä, palkkailtiin kontakteilla ja tehtiin pari hyppyä. Ihan hyvä kokemus kuitenkin sinänsä, että tuli käytyä vähän erikoisemmassa paikassa agiliitelemässä (kaikuva, pieni hall, jonka reunat tupaten täynnä koiria), Fisu kun on aina treenannut vain "omalla" kentällä ja omilla esteillä.. Vähän sitä näytti jännittävän outo halli, mutta hyvin toimi ja keskittyi kuitenkin. Ihan hyvä juttu siis kuitenkin.

Keskiviikkona käytiin sitten taas hakuilemassa, tällä kertaa Kivistössä Saarioisella pienellä porukalla. Fisu sai jälleen harjoitella "rullan" (patukan) tuontia ja lopuksi etsiä yhden ukon. Rullatreeni alkoi jo sujua tosi kivasti, lopuksi F otti jo tosi hyvän otteen patukasta ja toi sen vauhdilla mulle, ja lähti näytölle myös kovaa. Selvästi alkaa tajuta homman nimen. Ja Fisu myös tykkää hommasta ihan todella! Saa juosta ja leikkiä ja syödä. Mikäs sen kivempaa. ;D

Sitten F kävi vielä etsimässä yhden ukon etukulman umpipiilosta. Piilo oli sinänsä vähän haastava, että vähän sitä ennen meni polku poikittain, joka olisi saattanut tehdä sen, ettei koira mene tarpeeksi syvälle, vaan kääntyy polulle. Mutta Fisulle ei tämäkään ollut ongelma, ja ukko löytyi hienosti! On se vaan pätevä tyttö. :)
Lopuksi herkuteltiin ja leikittiin vielä hyvällä innolla.


Torstaina lähdettiin sitten ihan oikeisiin möllikisoihin Vantaan Ojankoon. Oltiin paikalla kuuden aikoihin, ja odottelua olikin aika reilusti, kun medimöllien kisa alkoi viimein yhdeksän(?) aikaan. :o

Rata vaikutti aika haastavalta möllitasoiseksi, mutta Fisu suoriutui siitä ihan älyttömän hienosti. Oli mielettömän hyvä fiilis tehdä kunnon rataa melkein ekaa kertaa Fisun kanssa ja koirahan kulki kuin unelma! Vauhtia oli riittämiin ja koira todella osasi!

Muuten rata meni ihan nappiin, mutta A:lta F ensin kieltäytyi. Korjattiin ja jatkettiin virheittä loppuun asti. Luulen, että möhlin itse sen A:n, kun todennäköisesti varmistelin ihan liikaa ja ohjasin koiran itse ohi siitä. Kontakteillakin pysähdyttiin hienosti ja oli vain ihan sikakivaa! Ajasta en edes tiedä, en hokannut tuloksia katsoa, mutta eiköhän ne kohta nettiin ilmesty. Vauhti varmasti olisi riittänyt vaikka mihin, jos nola olisi tulut. Mutta vitonen oli meille ihan loistava tulos ja jäi hirmuisen hyvä mieli koko jutusta. :)

Edit. Tuloksena lopulta 5,27 eli vähän ylittyi ihanneaika korjailujen takia. Fisun sijoitus oli 8.

Ehkä saadaan vielä videokin näytille jossain vaiheessa.

Ei kommentteja: