keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Tehokasta hakua

Eilen pidettiin nopeat hakutreenit. Oltiin sovittu etukäteen, että jokainen koira tekee max. 3 pistoa ja suunnitellaan järjestys ym. etukäteen jotta saataisiin treenit pidettyä ennen pimeää ja muutenkin vähän normaalia nopeammin. Paikkana oli Teknopolis. Mulla oli myös Maisa mukana, joten se sai olla mukana alueen tallauksessa ja merkkien hakemisessa. Pieni oli ihan innoissaan ja juoksenteli etunenässä.

Tehtiin ikäjärjestyksessä (koirien (: ), joten Fiskars sai treenailla jo toisena. Fisulle tehtiin viime kerran vähän liian hankalien treenien jälkeen hieman motivoivampi harjoitus. Tultiin ensin sen kanssa radalle ja sitten katsottiin kun molempiin etukulmiin lähti maalimies. F sai katsella vuorotellen molempien perään ja todeta, että sinne menivät! Sitten käveltiin hetkeksi pois paikalta ja pian takaisin. F sai itse päättää kumman perään lähtee. F valitsi vasemman puolen, oli sinne jo menossa, joten lähetin sen matkaan.

Maalimies oli aika pitkällä mäen alla, ja paikka olikin Fisulle aika hankala. F kuitenkin lähti ihan hyvin ja oli jo poissa näkyvistä kun lähdin sen perään. Oletin sen siis löytäneen ukon. Puolivälissä sivurajalle F tulikin mua vastaan, ei siis ollutkaan vielä löytänyt Liisaa. Sain ohjeeksi lähettää sen vähän lähempää uudelleen, joten mentiin vielä vähän syvemmälle ja lähetin Fisun taas. Nyt se lähti kunnolla ja löysi maalimiehen umpipiilosta. Se oli käynyt aiemminkin ihan lähellä, mutta ei vain löytänyt.

Seuraavaksi vuorossa oli toinen etukulma. Tämä löytyikin helpommin, vaikka joutui koira nytkin kunnolla työskentelemään. Maalimies oli kevythäkissä kuusen sisällä, ei ihan helppo sekään piilo. Palkkana oli taas ruokaa ja hyvin kelpasi!

Viimeinen maalimies olikin sitten haamuna valmiina, F näki sen ja sai odotella että ukko ehtii piiloon. F ei meinannut malttaa odottaa, vaan yritti pari kertaa jo lähteä perään vaikka pidin valjaista vielä kiinni. Käskin sen istumaan ja lähetin kun se oli nätisti. Ja vauhdilla se lähtikin. Taas meinasi kuitenkin olla ongelmaa löytää ukko, F meni ensin vähän väärään suuntaan ja ei ollut vielä löytänyt kun itse olin jo tulossa paikalle. Fisu ei kuitenkaan tullut pyytämään multa apua, vaan etsi Ullan ihan itsenäisesti. Ilma oli sen verran tuulinen, että sekin varmasti vaikutti siihen, että F meinasi alkuun etsiä vähän liian sivusta.

Ullan luona F sai ensin herkkuja ja sitten kaivoin vielä lelun esiin. Leikitin itse ensin ja sitten F leikki myös Ullan kanssa. Kivaa oli! Kun palattiin repuille, Fisulle syötettiin vielä yksi ylimääräinen ruokapurkki ja kehuttiin kovasti. F oli hirmu iloinen. :)

Nyt jäi taas paljon parempi olo treeneistä, kun Fisukin sai parempia onnistumisia kuin viimeksi. hyvä hyvä.

Ei kommentteja: