sunnuntai 30. elokuuta 2009

Kamalaa, ihanaa, agilitya

Maisan kanssa tehtiin tänään kamalaa rataa, kun taas Fisun kanssa saatiin ihania uutisia!

Jos aloitetaan nistä hyvistä. Fisu oli nimittäin tänään mukana Maisan kisoissa Ojangossa ja kysäisin tuomarilta, jos sille voisi saada epävirallisen mittauksen. Tuomari oli onneksi oikein mukava ja mittasi mielellään, toisin kuin kisojen henkilökunta, joiden suhtautuminen ei ollut ihan yhtä ymmärtävää....

No, kun vähän aikaa odoteltiin, saatiin siis tuomari mittailemaan Fiskarsia. F pääsi pöydälle ja olisi pönöttänyt siinä hienosti paikallaan varmaan koko loppupäivän. Se oli sopivan tylsistyneen oloinen kuitenkin, eikä siis seissyt mitenkään kovin ryhdikkäästi. Ensimmäinen mittaustulos oli tasan 43cm. Tuomari kehoitti mua asettelemaan koiraa vähän uudelleen, "seisomaan rodunomaisesti". Venytin sen takajalkoja vähän taaksepäin ja seuraava mitta olikin 2 senttiä matalampi, 41cm!! Tuomari olisi kirjoittanut siis Fisulle medimitan, jos se olisi ollut jo kisaikäinen!

Olin ihan mielettömän iloinen, kun olin jo ajatelut, että mitta olisi jotain 44 luokkaa... Ihan uskomatonta, miten sillä asennolla on merkitystä.

Fisuhan täyttää piakkoin sen 1,5v. joten täytyy nyt miettiä koska sen kisakirjan hommaa. Todennäköisesti aika lähiaikoina. Siltikin jännittää, mutta pakko siitä on medi saada, jos siitä kerta onnistuu saamaan tulokseksi 41cm! Ihan pakko!

No, sitten siihen Maisan kamalaan kisaan. Rata oli oikeastaan ihan kiva, paljon putken vääriä päitä, mutta muuten suht sujuva rata. Alussa musta taas tuntui, ettei Maisa tullut ihan täysillä. Valeraskaus ja lihominen...Sitähän se. Jotenkuten sillä oli kuitenkin vauhtia, mutta vähän normaalia vähemmän.

No, aika alussa tuli eka virhe. Heitin Maisan takaakierrolle kahdella vierekkäisellä hypyllä tarkoituksena valssata jälkimmäisen hypyn jälkeen. Maisa bongasi kuitenkin yhden hypyn vähän kauempaa ja olikin lähdössä sille. Sain tämän korjattua, mutta sähläyksen ansiosta M hyppäsi jotenkin huonosti ihan riman päälle, joka sitten tuli alas.

Seuraava moka oli sitten putki, jonka väärän pään M valitsi. Otin pienen riskin, kun en valssannut siinä kohtaa, mutta ajattelin, että saan sen vedettyä väärän pään ohi.... No, enpä saanut.

Myös lopussa tuli mokailtua, kun ennen keppejä piti valssailla kahdessa kohta peräkkäin. Maisa oli lähdössä jotenkin hassusti takaisin eräälle hypylle, mutta sain sen kuitenkin korjattua tulemaan kepeille, jotka se, ihme kyllä, otti sitten ihan oikein. Kepit ja viimeinen hyppy meni onneksi kunnialla loppuun, mutta harvoin tulee näin päljon ja nolosti sählättyä. Meidän meno näytti varmasti ihan kamalalta.

No, ensi kerralla ehkä tsemppaan vähän enemmän...

Ei kommentteja: