sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Tokoa ja agia

Torstaina pidettiin ekaa kertaa yhteiset tokotreenit parin muun nuoren koiran kanssa. Paikalle pääsivät Fisun lisäksi bc Step (10kk) ja aussie Dracu (5,5kk)sekä "vanhukset".
Treffattiin Puolarmetsän jossain nurtsikentällä, mikä olikin aika kiva paikka.

Aloitettiin paikallaololla. Fisuahan en ole vielä opettanut makaamaan paikalla (jep, laiska kun olen), joten se istui. Se pysyi ihan hyvin, kävin usein palkkaamassa. Muutaman kerran se oli lähdössä käppäilemään, jolloin kielsin, laitoin uudestaan paikalle ja tulin kohta palkkaamaan.

Sitten katsottiin yksitellen pentujen seuraamista. Fisuhan ei vielä oikeastaan seuraa, se joko tulee namussa kiinni "imuttamalla" tai sitten ihan parin askeleen verran seuraa ilman nakkia naamassa, jolloin paikka ei ole niin hyvä. Tässä on siis paljon harjoiteltavaa, mutta saatiin myös ihan hyviä vinkkejä. Kokeilen esim. ehkä palkata oikeastan kädestä, koska nyt Fisu tuijottaa vaan mun namukättä (vasempaa) eikä katso mua niin kuin pitäisi.

Muut teki ruutua, mutta me ei olla sitä tehty vielä ollenkaan, joten ei vielä nytkään sitä kokeiltu. Mun pitäisi miettiä millä tyylillä alan sitä opettaa.

Fisun kanssa otettiin sitten vähän kaukokäskyjen alkeita, ihan maasta istumaan ja toisinpäin. Yritän pikkuhiljaa häivyttää maahanmenosta käsimerkin, jota nyt myös harjoiteltiin. Aika vähällä avulla se jo käy maahan, tosin yhdessä vaiheessa taisi mennä vähän sekaisin mitä tehtiin; se alkoi nimittäin nokkia maata! Hetken piti miettiä mitä se tekee, kunnes tajusin, että se toteutta nose touch -toimintaa, jota ollaan aika paljon viime aikoina harjoiteltu. Tosin ennen se ei ole sitä ilman kosketusalustaa tehnyt...

Sitten otettiin pari luoksetuloa, otin ne lelun kanssa ja Fisu sai ainakin triplasti virtaa edelliseen verrattuna. Lähdin ekalla kerralla kuulemma liian aikaisin liikkumaan, joten keskityin sitten seuraavilla kerroilla odottamaan paikallani. Fisu tuli ihan hurjaa vauhtia ja oli tosi innokas.

Lopuksi pennut sai riehua keskenään, mihin Fisu meni innolla mukaan. Se komensi muita minkä kerkesi, taisi olla vähän nyreissään kun muut painivat ilman sitä...
Täytyy siis yrittää nyt treenailla noita meidän "läksyjä", saa nähdä miten onnistuu.

Ainiin, ihan lopuksi tehtiin vielä koirille iso makkararuutu ja kaikki saivat mennä imuroimaan namuja. Shanti meni vähän matkan päähän ja ampui muutaman kerran. Olin odottanut, että Fisu reagoisi ääneen, mutta se ei melkein huomannut koko asiaa. Toisella kerralla se vilkaisi vähän äänen suuntaan mutta muuten ei tuntunut oikeastaan välittävän ollenkaan.

Dracu ja Step pääsivät vielä harjoittelemaan viestiä ja menin mukaan katsomaan touhua. Hauskaltahan se näytti, koirat tuntuivat tykkäävän kovasti. :)


Perjantaina pidettiin agitreenit Rassen ja Miinan kanssa Purinalla. Mentiin sisälle kun siellä oli tyhjää ja tehtiin siellä valmiina olleista esteistä rata aikuisille ja toinen pennuille.

Pentujen vuoro oli nesin. Tehtiin niille hypyistä neliö ja siinä kokeiltiin erilaisia kuvioita, mm. takaakiertoja, takaaleikkauksia ym. Fisulla oli taas vähän vähän vauhtia, mutta muuten sujui ihan hyvin. Takaaleikkaus ei alkuun meinannut onnistua, mutta lelun kanssa se toimikin paremmin.

Tehtiin myös ihan suoria pätkiä vauhdin saamiseksi, pari hyppyä ja S-putki, joko putkesta hypyille tai päinvastoin. Sellainen onnistui myös tosi kivasti, että jätin lelun maahan hyppyjen taa ja mentiin sitten toiseen päähän putkelle, josta siis hypyille ja lelu lopusta palkaksi.

Fisu teki myös muutaman kerran hypyltä pimeän putkikulman, mikä myös sujui hyvin. Hienosti se putkeen jo hakee muutenkin.

Fiz sai myös jälleen nokkia puomin alastulopätkällä, joka oli vähän koholla. Alastulon molemmilla puolilla oli siivekkeet, joten sivulle ei ollut mahdollisuutta päästä. Pari ekaa kertaa sujui oikein hyvin, mutta sitten F keksi ettei osannutkaan enää pysähtyä lätkälle nokkimaan, vaan juoksi suoraan läpi. Otettiin sitten vain uudelleen ja jouduin lopulta vähän avittamaan sitä pysähtymisen kanssa jotta se muistaisi. Sitten alkoikin taas toimia.

Hienosti Fisu on tämän nokkimisen kuitenkin tajunnut. Se ei ihan lätkään aina osu, mutta tekee nokkaisuliikkeen kuitenkin. Otin tähän nyt käskysanan "osu" mukaan. F kun menee päähän seisomaan 2on-2off -asentoon, se alkaa nokkia maata ja saa jokaisen nokkaisun jälkeen naksauksen ja palkan. Välillä se meinaa jättää nokkaisun vähän puolitiehen, niistä en palkkaa vaan vaadin kunnollisen suorituksen joka kerta.

Nyt kokeiltiin pariin kertaan jo myös lähteä alastulolankun ihan päästä, muuten olen lähettänyt Fisun ihan kontaktin takaa lankun sivusta. Hyvin sujui myös niin, vaikka vauhtia myös tuli lisää.

Lopuksi myös kokeiltiin minirengasta kai ekaa kertaa. Jätin Fisun istumaan renkaan taa ja kutsuin sen läpi. Ei mitään ongelmaa, hyvin pentu osasi. Kokeilin myös parin kerran jälkeen niin etten ihan toiselle puolelle mennyt renkaan läpi kutsumaan, vaan lähetin sen vähän sivummasta. Hyvin onnistui myös niin. Reipas tyttö.


Aikuisten kanssa tehtiin lyhkäinen rata. Siinä oli keskellä puomi, jonka molemmissa päissä oli putki osittain puomin alla siten, että putken suut olivat puomin alastulojen molemmilla puolilla. Yhdessä kohtaa piti koira kuljettaa puomin ohi putkeen ja toisessa päässä mentiin suoraan putkeen, kun taas toisessa puomille. Aika haastavia kohtia olivat, kun putken päät olivat ihan puomin ylösmenojen ympärillä, etenkin puomille meno oli vaikea.

Laitoin Maisalle ekan riman 35:een ihan että se tottuisi siihen korkeuteen kun nyt on muutamia kertoja ensimmäinen rima tippunut. Muut laitoin kuitenkin 30:een, kuten normaalistikin. Putkeen menot sujuivat hyvin, mutta Maisa meni myös siinä kohtaa putkeen kun oli tarkoitus mennä puomille. Vasta kolmannella kerralla onnistui tämä kohta.

Puomin kontaktit Maisa teki tosi hienosti. Näitä oltiin harjoiteltu pariin kertaan erilisenä lelun kanssa ja se varmasti auttoikin asiaa. Maisa tuli hyvällä vauhdilla alas asti, ei alkanut hidastella liian ajoissa.

Mentiin lopuksi tekemään matalaa A:ta ulos, joka oli ihme kyllä vielä pystyssä. Maisa meni lujaa, mutta hyppäsi aika korkealta kun en sitä pysäytä alastulolla. Mutta ehkä tämä ongelma vähän helpottuu korkealla A:lla, siltä Maisa tuskin hyppää ihan yhtä ylhäältä pois. Tai ainakin toivon ettei hyppää.. :/

A:ta Maisa suoritti vielä pariin otteeseen ihan itsenäisesti kun koko jengi pääsi vielä pihalle riekkumaan.

Ei kommentteja: