lauantai 11. lokakuuta 2008

Eiliset agit

Eilen käytiin päiväsaikaan Purinalla treenailemassa. Otin molemmat tytöt mukaan. Hallilla ei ollut alkuun muita, joten mentiin sisään. En tehnyt mitään rataa, vaan parin hypyn pätkiä ym. jotka oli jo valmiina. Putket oli kivasti A:n ja puomin alla.

Aloitin Maisan kanssa. Se kävi taas ihan kierroksilla lelunsa kanssa, mutta psytyi jotenkuten silti keskittymäänkin. Kokeilin parilla hyypllä mm. jaakotuksia ja treenattiin käännöksiä, yritin saada Maisaa tiukemmin kääntymään, mikä tosin ei onnistunut kovin hyvin. Uskoisin, että se on lelun takia sen verran ylikierroksilla, ettei keskity kovin tarkkaan mun ohjaukseen.

Tehtiin myös keinua yksittäisenä, pientä hidastelua siinä kun ei olla vähään aikaan tehtykään. Sitten kokeilin normaali-A:ta siten, että nostin Maisan alastulon n. puoleen väliin, sitten vapautin tulemaan alas ja vedin lelulla sen vauhdilla mukaani. Tosi hyvin Maisa tuli, nopeasti, eikä yhtään arkaillen tai hidastellen. Ehkä jossain vaiheessa uskaltaudun taas tekemään jo A:ta ihan kunnolla. Puomia treenattiin taas erikseen. Taaskin Maisa meinasi pysähtyä jo ennen kuin etujalat on maassa. :/

Sitten tehtiin erilaisia takaakiertoja, lähetyksiä putkeen mm. pimeässä kulmassa ja puomin ja A:n alla oleviin putkiin. Kokeilin myös siten, että tehtiin puomi ja sitten lähetin Maisan puomin alla olevaan putkeen jääden itse toiselle puolelle puomia. Yllättävän hyvin onnistui, olin ihan ihmeissäni! Fiksu koira Maisa on. =)

Seuraavaksi hain Fisun treenailemaan.
Sen kanssa tehtiin rimat maassa mm. eteenmenoja, kupin kanssa tai heittämällä lelun. Pyrittiin yhä pitämään yllä hyvä vire ja vauhti, joten mitään kovin kiemuraisia juttuja en tehnyt, ihan vain paria hyppyä ja putkia. Yhä olisi parannettavaa pennun vauhdissa, mutta ehkä se tulee jossain vaiheessa kun pentu enemmän "syttyy" lajiin ja muutenkin ehkä ymmärtää paremmin mitä siltä vaaditaan.

Takaakierrot Fisu osaa jo hienosti, niitä myös otettiin pariin kertaan. Myös takaaleikkaukset putkilla alkavat sujua. Putkiin se myös hakee jo aika hienosti, nytkin lähetin välillä kauempaa ja hyvin onnistui.

Pariin otteeseen tehtiin taas syli-/poispäinkäännöksiä hypyllä. Ne pentu tekee hyvin, mutta aika hitaasti. Enää se ei kuitenkaan pyri hyppimään näissä mun käteen kiinni, mikä on erittäin positiivista. :D Hypyillä Fisu kääntyy muutenkin aika hyvin, mutta se varmaan johtuu ihan siitä, että vauhtia on niin vähän.

Välillä tehtiin taas keinua maksipöydän kanssa. Ensimmäinen kerta oli
vähän ongelmallinen, pentu hyppäsikin pois ennen keinun keskikohtaa. Jostain syystä sitä tuntui jännittävän. Ajattelin, että olin ollut liikaa edellä, joten jäin seuraavalla kerralla ihan pennun viereen ja tuin sitä vähän. Nyt oli vähän parempi, mutta silti vähän varovainen suoritus.

Kohta Fisu alkoi kuitenkin taas saamaan lisää vauhtia ja rohkeutta, välillä se meni niin vauhdilla päähän, että tipahtikin keinun yli maksipöydälle. Siitä en palkannut. Ihan hyvin tämäkin kuitenkin sujui. En oikein tiedä, milloin tätä kannattaisi alkaa vaikeuttamaan kun aina tuntuu alussa olevan vähän ongelmaa.

Sitten tehtiin putkille lähestyksiä, mm. kontaktien alla olevia putkia ja myös pimeitä putkikulmia, jotka myös onnistuivat pennulta hyvin vaikkei niitä erityisemmin olla harjoiteltu.

Lopuksi treenattiin takaaleikkauksia, ensin namukupilla, sitten lelun kanssa. Molemmat onnistuivat ihan hyvin, mutta lelun kanssa Fisu tuntui erityisen hyvin tajuavan homman nimen. Se kääntyi jo hienosti ennen kuin heitin lelun, ja tuntui siis ymmärtävän mistä on kysymys.

Hyvät treenit jälleen, molempien kanssa saatiin kivasti harjoiteltua.
Maisalla on sunnuntaina seuraava hyppäri, katsotaan miten menee.

Ei kommentteja: