perjantai 3. lokakuuta 2008

Pentuagia

Tänään lähdettiin vielä illalla Purinan ulkokentälle ottamaan pienet treenit Fisun kanssa. Maisan jätin kotiin ja voi miten säälittävänä se jäi yksin odottelemaan.

Heidi ja Milou tulivat myös treenailemaan. Oli aika hämärää jo, mutta ihan hyvin saatiin silti tehtyä jotain. Kuulemma kentälle saisi valotkin, en vain tiedä mistä. :?

Fisun kanssa otettiin S:n muotoisen putken kanssa paria hyppyä, putken molemmilla puolilla. Hypyt olivat keskenään vähän eri linjassa, jotta pentu oppisi hakemaan niitä paremmin. Vähän hankaluuksia tämä tuotti, etenkin jos laitoin namukipon viimeisen hypyn taa, Fiz saattoi juosta yhden hypyn ohi.. Tähän auttoi, että otin Fisun haltuun putken jälkeen ja vein sen selkeämmin hypylle, jonka ohi se meinasi mennä.

Takaakiertoja tehtiin taas, kuten myös poispäin- ja sylikäännöksiä. Kaikki sujuivat suht hyvin, takaakierrot ovat jo kuin leikkiä vain, muissa on vielä enemmän hiomista. Noi käännöksetkin alkavat kuitenkin jo hahmottua pennulle paremmin, nykyään se ei enää pomppaa mun kättä kohti kun sen käännän..

Sitten siirsin 2 hyppyä vierekkäin ja otin niillä välistävetoja ja eri tavoilla takaakiertoja. Kaikki onnistuivat oikein hyvin, on se pentu jo jotain sentään oppinut. :)

Nyt yritin keskittyä siihen, että Fisulla olisi vähän parempi vire ja vauhtia radalla enemmän. Se yleensä tuppaa hölköttelemään aika verkkaisesti, joten vauhtia tarvittaisiin lisää. Siksi otin myös aika paljon pelkkiä helppoja suoria juttuja ja eteenmenoja namulle.

Sain Fisun myös aika hyvin innostettua lelun kanssa, ja tämä toimikin ihan hyvin esim. välistävetoharjoituksessa. Vauhtia oli paljon normaalia enemmän. Kas kummaa; mun täytyy tosiaan itse tehdä sen eteen jotakin, että pentu tsemppaisi vähän paremmin. Lelun kanssa Fiz kyllä tekee muutenkin tosi mielellään, jotenkin namupalkka on vain mulle helpompi. Mutta yritän kyllä käyttää enemmän lelua näissä.

Lopuksi tehtiin keinua pariin kertaan. Viime kerrasta olikin jo aika pitkä aika, mutta hyvin tuntui Fisu muistavan mistä on kyse. Laitoin taas maksipöydän keinun alastulon alle, joten heijaus ei ollut kovin suuri. Tein siis taas niin, että houkuttelin Fisun ihan ylös asti ja sitten vasta laskin alas samalla namua syöttäen. Onneksi Fisu on kokoonsa nähden aika kevyt, joten tämä onnistuu ihan hyvin ilman avustajaa.

Ekalla kerralla Fisu vähän liukastui keinulla, mutta tuli kuitenkin loppuun asti eikä kauhistunut sen enempää. Pelkäsin, että seuraava kerta olisi hankalampi, mutta ei Fiz välittänyt ollenkaan ikävästä kokemuksestaa, vaan tuli ihan reippaana ylös asti. Tehtiin tätä pariin otteeseen. Kun keinu laski alas, syötin aina parit namut 2on-2off -asennossa ja sitten vasta vapautin. Ehkä aletaan seuraavalla kerralla tekemään heijausliikkeen vähän nopeammin. Nyt vielä olen laskenut keinun aika hitaasti alas, mutta tämä sujuu jo hyvin.

Hyvät lyhyet treenit taas. Tosi kivasti ihan muutaalla esteellä saa tehtyä kaikenlaista pientä.

Kotimatkalla Fisu taas oksensi pitkästä aikaa. :( Siinä menivät nekin treeninamut....
Heitin Heidin ja Miloun kotiin ja ajettiin vähän pienempiä teitä, joten varmaan siitä tuli taas pennulle paha olo. Harmillista, näiden takia Fisu ei edelleenkään haluaisi millään tulla autoon. =(

Ei kommentteja: