perjantai 3. lokakuuta 2008

Jäljestystä

Tänään päätin tehdä pitkästä aikaa makkararuudun pennulle. Enpä se ole vissiin kuin kerran tai 2 aiemmin selaisia Fisulle tehnyt.

Otin siis erikoishyviä herkkuja lenkille mukaan ja sidoin koirat kiinni odottelemaan kun tallasin pienen ruudun ja kylvin namut sinne. Kun hain Fisun ruudun luo, se alkoi heti pistämään vastaan eikä halunnut ollekaan tulla namujen luo. Yritin vielä houkutella sitä etsimään namuja, mutta se halusi vain pois paikasta. olin tosi ihmeissäni, ajattelin että ehkä se pelkää että sidon sen taas johonkin kiinni tms.

Hain sitten Maisan samaisen ruudun luo, mutta sekin haisteli vähän matkan päästä eikä halunnut myöskään tulla sen lähemmäs. Tajusin, että nyt jotain on pielessä ja huomasinkin, että ihan mun tallaaman ruudun lähellä oli ällöttävä kakkaläjä, mikä siis oli varmasti syy tyttöjen outoon käytökseen. Hyvä minä! Kuka nyt haluaisikaan jäljestää p*skan hajussa.... Tunsin itseni ihan vähän tyhmäksi..

No, ei siinä muuta kuin jatkettiin matkaa ja pysähdyin sitten taas vähän ajan päästä tekemään uuden makkararuudun. Sidoin Fisun taas odottelemaan puuhun kiinni. Nyt kun olin saanut namut laitettua ja hain pennun, se oli ihan innoissaan jo menossa herkkuja etsimään. Annoin sille käskyn "jälki" ja annoin sen työskennellä itsekseen. Se haisteli tosi intensiivisesti ja teki hyvin hommia ruudussa. Pari kertaa se kävi ulkopuolella, mutta palasi heti takaisin. Kun namuja oli vielä vähän jäljellä, otin pennun pois ruudusta ja jatkettiin matkaa.

Pentu näytti tykkäävän hommasta ja päätinkin alkaa tehdä näitä ruutuja useammin. Olen vaan hirveän laiska tekemään mitään itekseni, mutta yritän nyt ryhdistäytyä tässä asiassa. Mutta helppoahan ja nopeaa toi on lenkin yhteydessä äkkiä tallata ruutu ja heitellä namut sinne, kysymyshän on vain viitsimisestä.. ;)

Tehtiin pitkästä aikaa tietty pitkä lenkki eräiden peltojen kautta ja tytöt juoksentelivat taas itsensä uuvuksiin. Jopa hienohelma Maisa innostui juoksemaan mutaisella pellolla ja vesi vain roiskui. Kun käveltiin yhden pellon poikki, Fiz alkoi yhtäkkiä tuijotella taivaalle. Katsoin mitä se ihmettelee ja huomasin kaksi isoa haukkaa lentävän meidän yli. On se sitten tarkkaavainen tyttö.

Lähdettiin lenkille kun ei satanut, mutta takaisin tultiin ihan läpimärkinä. Pentu "pääsi" taas suihkuun ja vastusteli kyllä melkoisesti sinne menoa. Jouduin kantamaan sen pesuhuoneeseen, sen verran sitä touhu inhottaa. Tosin aika pitkä aika taas oli mennyt viime suihkukerrasta.

Ei kommentteja: