torstai 23. lokakuuta 2008

Agia ja tokoa

Maanantaina oltiin Fisun kanssa Purinalla treenailemassa, tiistaina Maisan kanssa treeneissä ja tänään taas pennun kanssa tokoilemassa.

Maanantaina oli siis taas Fisun vuoro agiliitää Rasselin kanssa. Tehtiin niille kolmen hypyn suora, jossa 1. ja 3. hyppy olivat samassa linjassa, kun taas keskimmäinen oli vähän sivummassa. Niillä sitten harjoiteltiin ihan hypyn hakemista sekä mm. takaaleikkauksia.

Takaaleikkaukset sujui ensin pariin kertaan Fisulla hyvin, mutta yhtäkkiä tulikin stoppi. Se ei vain halunnutkaan mennä hyppyä kun jäin sen taa. Hinkattiin sitten sitä yhtä samaa kohtaa niin pitkään kunnes onnistui. Lopulta totesin lelun heiton siinä parhaimmaksi avuksi ja saatiin vihdoin onnistunut suoritus ja jätettiin siihen.

Muuten meni ihan mallikkaasti, F haki aina keskimmäisen hypyn oikein hyvin, eikä ohittanut sitä kertaakaan. Mun ei tarvinut edes viedä sitä hypylle, vaan se tajusi hakea sen itse, vaikka mun juoksulinja pysyi lähes suorana.

Otettiin myös pimeitä putkikulmia, mitkä alkoivat sujua ihan kivasti. Ensin Fisu tuli kerran putken ohi ulkokautta, mutta tajusi homman kuitenkin nopeasti.

Nokittiin myös puomin lankuilla, hyvin meni sekin. Nyt päästiin jo ihan päästä tulemaan kosketusalustalle asti ja Fisu alkoi tajuta pysähtymisen, ei enää lopussa juossut ohi, vaikkavauhtia olikin jo vähäisen. Hyvältä näyttää. :)

Lopuksi tehtiin keppejä vähän ajan tauon jälkeen. Laitettiin kanaverkot ja 12 keppiä. Lopussa Fiz alkoi saada jo tosi kivasti vauhtia ja hyvin onnistui!

Tiistaina Maisan treeneissä tehtiin yksi ihan kiva ja hyvin etenevä rata. Alussa oli kahden hypyn suora ja kepit, sitten kolme hyppyä vähän kuin Y:n muodossa, sitten sarjaeste, pussi, sylikäännöskohta, puomi, putki, A ja loppusuora, joka loppui keinuun.

Alku meni kivasti, En ottanut paljoa etumatkaa Maisaan vaan yritin saada sen vauhdilla mukaan. Kepit hienosti, joiden jälkeen M irtosi mielettömän hyvin kauemmalle hypylle, jolloin ehdin itse valssaamaan seuraavaan kohtaan (koira tuli siis takaisinpäin hypyn jälkeen). Sarjaesteen Maisa teki aika hitaasti, mutta ihan hyvin kuitenkin kuulemma hyppäsi.

Ensin yritin erääseen kohtaan takaaleikkausta, mutta sylkkäri osoittautui siihen paljon paremmaksi. Mun piti siis vähän irrota sivusuunnassa ja ottaa koira vastaan+sylikääntää se. Hyvä irtoaminen putkeen ja puomi tosi hienosti. Maisa tuli tosi vauhdikkaasti alas ja muisti kuitenkin myös pysähtyä. Päästin sen jatkamaan melkein samantien, lähes pysähtymättä, eli hyvä ja nopea suoritus saatiin.

Normaali A jätettiin vieläkin välistä. Lopussa keinu tuotti vähän ongelmia, kun se oli lähellä seinää ja koira kulki suoraan seinää kohti, itse jouduin jäädä vähän sivuun. Ensin M tuli liian aikaisin alas sivusta, mutta väähn kun sitä hinkattiin, saatiin se taas onnistumaan.

Muuta ei ehdittykään ohjatusti tekemään, mutta hyvä harjoitus tämä oli ja kivasti meni Maisalta.

Mentiin vielä pihalle tekemään matalaa A:ta ja mm. keinua+keppejä yksittäisinä.

Tänään (ke) oltiin taas Fisun kanssa treenaamassa tokoa pienellä porukalla. Tällä kertaa mukana olivat pennut bd Ruuti (7,5kk), aussie Dracu ja kääpiövillis (Dico, n. 1v) sekä "vanhukset" Dante ja Rasmus. Treffattiin Kilossa koulun hiekkakentällä, missä oli hyvin vähän häiriötekijöitä ympärillä, lapsia ja muita lenkkeilijöitä.

ALoitettiin paikallaololla, Fisukin osaa nyt maata paikallaan. Keran F lähti tulemaan mun luo, mutta toruin ja palautin ja kohta pääsin heti taas palkkaamaan. Kävin muutenkin usein antamassa sille namuja ja aika hienosti se pysyi. Nykyään F osaa myös mennä maahan ilman käsimerkkiä, mutta sivulla se toisinaan käy vielä vinoon maahan. Nyt kuitenkin ihan hyvä suoritus, josta ensin palkka ja siitä "paikka"-käsky.

Sitten F sai seurata ensimmäisenä. Ollaan nyt viikon aikana sitä jonkun verran treenailtu, ja nyt voidaan ottaa jo useampia askelia. Olen palkannut oikeasta kädestä, jottein se tuijota vain namukättä, eikä sen asento vielä ainakaan tunnut kärsineen siitä. Saatiin jälleen hyviä vinkkejä ja seuraavaksi aletaan jälleen treenaamaan lyhyitä seurauspätkiä pysähdysten kanssa. Eli istumistä seurauksesta harjoitellaan.

Sitten katseltiin muiden seuraamisia.

Kohta tehtiin sitten kaikki vähän aikaa omia juttuja. Harjoittelin Fisun kanssa kaukkareiden alkeita. nyt se tosiaan osaa ja käydä maahan käskystä muttei osaa siitä vielä istua ilman käsimerkin apua.

Treenattiin myös luoksetuloja, ihan vauhdin saamiseksi vielä palkkasin "lennosta" ja heitin välillä lelun taakse, jotta vauhti pysyy loppuun asti. Shanti myös näytti, miten lelulla voi palkata esim. jalkojen välistä, mitä joskus voitaisiin myös kokeilla.

Sitten otettiin vielä yksi luoksetulo niin, että avustaja piti Fisua paikallaan ja mä juoksin poispäin ja sitten kutsuin sitä. F tuli hirmuisela vauhdilla ja sai taas kunnon repimisleikit palkaksi. Se on jännä kun se on välillä niin kamalan rauhallinen treenatessakin, mutta lelun kanssa se on ihan tulta!

Otettiin vielä pieniä seuraamispätkiä. Muutamaa askelta kerrallaan ja yritin ottaa siihen nyt pysähtymisen mukaan. Vielä täytyy aikalailla auttaa vasemmalla kädellä, jossa on namu, jotta paikka säilyy hyvänä ja pentu istuu. Mutta tästä taas jatketaanb harjoittelua.

Hyviä vinkkejä saatiin jälleen, on ihan hyvä välillä treenailla niin että joku katsoo ja osaa neuvoa. Omia virheitä kun aika huonosti näkee... Myös häiriötekijät olivat tosi hyvä juttu, ne tosin eivät Fisua yhtään haitanneet.

Lopuksi pennut pääsivät juoksentelemaan kentälle. Fisu jälleen joutui komentamaan muita ja juoksemaan perässä kun Ruttilla ja Draculla oli niin kivaa keskenään. Fisua otti vähän päähän kun sitä ei huomattu! :D

Pari kuvaa Fisusta odottamassa vuoroaan:





Kuvat Tiia Hämäläinen

Ei kommentteja: