torstai 2. lokakuuta 2008

Agitreenit eilen ja tänään

Eilen oli taas Maisalla treenit parin viikon tauon (hallin talkoot + mulla kirjotukset) jälkeen. Ehdittiin tehdä vain yksi rata, joka tosin oli ehkä vähän normaalia haastavampi, tosi sujuva kuitenkin. Tehtiin Maisan kanssa se pariin kertaan ja kokeiltiin muutamia kohtia aina eri tavoilla. Todettiin, että takaaleikkaus jonkin verran hidastaa Maisan menoa, joten tällä radalla valssi toimi paremmin ainakin yhdessä kohtaa.

Hankaluuksia tuotti putki A:n alla. Sinne tultiin kepeiltä siten, että piti kuljettaa koira kokonaan A:n ylösmenon ohi ja putkeen sen alla. Moni koira oli menossa A:lle. Maisa ei tosin niin tehnyt, vaan tyssäsi juuri ennen kuin olisi mennyt putkeen. Taisin itse siis jo liikkua toiseen suuntaan, joten Maisa pysähtyi No, toisella kertaa tämäkin jo onnistui. Radalla oli myös pussi pitkästä aikaa, mikä sujui hyvin. Puomin kontaktit menivät ihan kivasti, Maisa jäi vain aluksi tuijottamaan alastulon vieressä olevaa puun lehteä, jota taisi raukka luulla namulätkäksi... Mutta kun käskin sen alas, se meni oikeaan kohtaan ja pysähtyi. Hienoa.

Nyt ollaan treenattu melkein aina vinkulelun kanssa, mikä nykyään onnistuukin, Maisa kyllä käy kuumana, muttei liian. A:ta ei vieläkään tehty, yritetään päästä joku kerta taas matalaa harjoittelemaan...

Lopuksi kävin ulkokentällä tekemässä pennun kanssa vähän jotain pientä. Tehtiin taas mutkaputken kanssa, pari hyppyä vähän eri linjassa sen jälkeen tai ennen putkea. Hyvin pentu jo hakee hyppyjä, eikä tule niistä enää ohi.Takaaleikkaus hypyllä oli vielä liian haastava, mutta putkella onnistui. :) Putkeen Fisu hakee muutenkin jo tosi hyvin.

Tänään mulla oli vapaapäivä, joten käytiin aamupäivällä Kristan ja russeleiden kanssa treenaamassa. Mukaan tuli myös Kristan kaveri pyrtsinsä kanssa.

Tehtiin taas yhtä Jaakon rataa, samaa, jota joskus vähän aloitettiin Kristan kanssa. Nyt tehtiin se ihan loppuun asti, tosin pätkissä. Rata oli tosi hyvä, siinä oli paljon hirmu hyödyllisiä kohtia, missä kokeiltiin kaikenlaisia "vaikeampia" ohjauskuvioita.

Aloitettiin siis "aikuisten" koirien radalla. Tehtiin sylkkäreitä, poispäinkäännöksiä, persjättöjä ja kaikkea "kivaa" radalla. Maisan kanssa tehtiin taas ihanan vingun kanssa, joten vauhtia ja intoa riitti tosi hyvin. Maisa irtoaa nykyään hirmu hyvin, välillä liikaakin. Nytkin pariin kertaan tiukissa kohdissa se irtosi väärälle hypylle, mitä se harvoin tekee.

Vaikea oli putken jälkeen kohta, missä koira näki suoraan puomin, mutta olisi pitänyt mennä hypylle puomin vieressä. Hyppy piti vielä koiran mennä takaa, joten ohjaaminen sinne oli aika haastavaa. Ensin Maisa meni aina suoraan puomille. Kun sain sen sitten puomin ohi, se teki hypyn väärin päin. Ei helppoa. Lopulta saatiin kohta onnistumaan ja päästiin jatkamaan.

Yhteen kohtaan tein hyppyjen väliin persjätön, jota en oikeastaan koskaan ole tehnyt paitsi putkilla. Hyvin onnistui ja Maisa tuli heti oikeaan käteen, eikä hakenut väärin mun selän taa, mitä vähän pelkäsin.

Kepeille tein poispäinkäännöksen, mikä onnistui tosi hienosti, Maisa kääntyi hyvin ja haki heti oikeaan väliin. :) Myös yhdellä hypyllä tuli poispäinkäännös, mikä myös toimi hyvin.

Keppien jälkeen oli myös aika tiukka kohta, jossa Maisan olisi pitänyt tulla yhden hypyn ohi, mikä aiemmin radalla mentiin jo kahteen kertaan siinä kohtaa. Ensin Maisa teki siis väärän hypyn, mutta kun otettiin uudestaan, se kääntyi hyvin sen ohi. Lopussa oli myös sylikäännöksen paikka, mikä myös muutaman kerran jälkeen onnistui. Tosi hyvä treeni, oli kiva kokeilla kaikenlaisia vaikeampia juttuja. Tuntuu, että normaaleissa treeneissä radat on sen verran helppoja ettei niissä pääse mitään ihmeellisempiä tekemään...

Puomi otettiin pariin kertaan erillisenä. Maisalla toimii tosi hyvin lelupalkka puomilla. Se on sen verran kuumana vinkujen kanssa, että se menee hyvällä vauhdilla alas asti, mutta malttaa kuitenkin pysähtyä. Sitten heti vapautus ja palkka. Saapa nähdä miten kontaktit sitten taas kisoissa toimii kun joskus lähdetään jälleen agiradoille. Toistaiseksi kuitenkin mennään vielä hyppäreitä A-ongelmien takia. En tosin tiedä, miten Maisa nyt tekisi normaalin A:n kun ei olla sitä otettu niin pitkään aikaan..

Sitten oli Fisun vuoro. Tehtiin ensin verkkokeppejä pari kertaa, niitä ei ollakaan vielä muualla kuin kotipihassa päästy tekemään. Alkuun ei tajunnut mistä oli kyse ja hyppäsi verkon yli. Jo toisella kerralla se meni kuitenkin jo hyvin kun vähän kädellä avustin. Kolmannella kerralla se pujotteli jo ihan itse, ilman apuja. Muutaman viimeisen kepin kohdalla se rupesi vähän ihmettelemään, "eikö nää lopu koskaan?", mutta teki sitten loppuun asti kun autoin taas vähän.

Seuraavaksi tehtiin pari eteenmenoaputken ja hypyn kanssa, hyvin meni. Fisu hakee edelleen hyvin namukupille eikä jää katselemaan missä mä tulen.

Seuraavaksi mentiin tekemään pari pätkää siitä radasta, jota oltiin "isojen" (=pienien) koirien kanssa tehty. Otettiin taas kupin kanssa siten, että kuppi jäi esim. kahden peräkkäisen hypyn taa ja sitä ennen tehtiin pari hyppyä jotenkin, sylkkärillä tms. ja sitten lähetys kupille.

Putkilla kokeilin taas takaaleikkauksia, jotka onnistui jo hyvin. Tehtiin kaikenlaisia parin hypyn "ratoja" erilaisilla munnelmilla. Takaakiertoja, josta putkelle, sylkkäreitä ym. Hyvin Fisu tosiaan hakee jo hypyt. Vaikka itse olisin jo vähän edellä ja suorin linja mun perään olisi hypyn ohi, Fiz tekee kuitenkin hypyn, mikä on huimaa edistystä aiemmasta.

Jätin aina välillä Fisun paikalle hypyn taa ja kävin sitten palkkaamassa. Ja Fisuhan istuu kuin tatti, tosi hienosti! Lopuksi otin vielä pari peräkkäistä hyppyä innostin lelun kanssa Fisua vauhtiin. Fiz ei vielä tee mitenkään kovin nopeasti, mutta toivottavasti vauhtia tulee pikuhiljaa lisää. Ehkä mun kannattaisi tehdä sen kanssa nyt enemmän suoria pätkiä, jos sillä saisi vähän paremmin vauhtia pentuun. Se on kuitenkin ihan älyttömän nopea, joten toivottavasti saman vauhdin saisi myös agilityyn...

Hyvä treenipäivä siis tänään, molemmat tytöt saivat taas kunnolla tehdä kaikennäköistä uutta.

Ei kommentteja: