maanantai 1. helmikuuta 2010

Lämmintä (muttei kuumaa) agilityä

Eilen käytiin taas Sporttikoirahallilla treenaamassa agia Fisun kanssa. Halli oli siis lämmin, mutta koira ei kuitenkaan käynyt kuumana. Meitä oli neljä treenaajaa, joten tunnin vuorolla ehti ihan hyvin. Ei ollut kouluttajaa, joten puuhasteltiin itseksemme.

Tehtiin pieni ratapätkä, jonka lisäksi otettiin Fisun kanssa paljon yksittäisiä esteitä. Hallin kontaktiesteet on alumiinisia ja aika erilaisia kuin mihin F on tottunut, joten oli hyvä päästä niillä treenaamaan. Puomilla mentiin ensin aika hiljaa ja matalana, mutta parin toiston jälkeen vauhtiakin jo löytyi. Sain keinulle avustajan, joten päästiin tekemään sitä vähän paremmin kuin että itse toimin laskijana. Hyviä toistoja, lopussa sai jo pamahtaakin aika lailla, kun Fisu oli niin reipas.

Ennen ratapätkää otin yksittäisinä puomia ja keppejä kerran. Totesin, että kepithän toimii, joten tehtiin ne jo radallakin. Jes! Sisäänmenot ihan mahtavan hienoja, FISU OSAA! Kerran F tuli veks ennen vikaa keppiä, mutta muuten ihan loistavasti. Ei otettu montaa kertaa kepukoita ettei tylsistytä, mutta muutamat toistot jotka tehtiin oli ihan super! :)

Rata muuten oli aika helpohko ja sujui ihan jees, vauhtia vaan olisi saanut olla vähän lisää. Ei nyt hitaitaka oltu, muttei kamalan nopeitakaan. Yhdessä kohtaa takaakierto vähän tökki, F ei millään olisi hypännyt vaan stoppasi aina ja jäi jopa haukkumaan mulle. Joko mun liike oli ihan pielessä, tai sitten F varoi pohjan liukkautta, koska se muutenkin teki kyseisen hypyn aika hitaasti toisessakin kohtaa rataa. Mutta saatiin sekin lopulta sujumaan.

Mukavaa oli taas treenata noin kivoissa olosuhteissa. Lämmitys on aika jees...

Ei kommentteja: