keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Hölmöä

Fisu on kyllä vähän hölmö. Välillä tuntuu että se ei ole ihan mikään terävin veitsi keittiössä... Mutta välillä se tosin sitten yllättääkin fiksuudellaan. No, maanantaina ei yllättänyt. :D

Yritin tokotuokion jälkeen opettaa sitä peruuttamaan. Fisulle olen opettanut tosi vähän temppuja, varsinkin kun vertaa Maisaan joka osaa noin miljoona temppua. Mutta Fisulla vain on niin paljon muutakin tekemistä. Ja toisaalta, paljon vähemmän tulee temppuiltua nyt kun koiria on kaksi.

Ehkä siksi Fisu ei ole vielä "oppinut oppimaan" niin tehokkaasti. No, meidän peruuttamisesta ei kyllä tullut oikein mitään. Fisua on siitä hankala opettaa tällaisiin, että se ei tarjoa itse oikein mitään. Maisa on siitä paljon helpompi, että se kokeilee ja tarjoaa vaikka mitä ja voin sitten poimia sen oikean teon. Fisu taas on aika passiivinen. Tai no, istumista se jaksoi kyllä tarjota. Vaikka se istahti sadannetta kertaa ja totesin ettei auta, ei palkkaa, niin taas se yritti samaa. Höh.

No, tänään sitten päätin että ehkä Fisua pitäisi opettaa aktiivisemmaksi. Ehkä Maisakin tarjoaa siksi, että olen opettanut sitä tarjoamaan ja olemaan aktiivinen. Siispä Fisukin pääsi naksuttimen kanssa hommiin. Otettiin ensin kosketusalusta tökkäämistä, ekan kerran osoitin alustaa vinkiksi, mutta sen jälkeen F kävi nokkimassa sitä ihan itse. Jee. :)

Seuraavaksi mm. istumista ilman käskyä.Ja hyvin tarjosi, tosin alkuun yhdisti nokkimiseen ja nokkaisi aina ennen istumista tai kävi istumaan sinne missä alusta oli ollut. Hölmö. :)

Myös maahanmeno tuli tosi iisisti. ELi osaahan se Fisukin. Nämä onkin sille varmaan aika hyviä harjoituksia, että se oppii luottamaan itseensä vähän enemmän ja ajattelemaan omilla aivoillaan. Jatketaan siis näitä. Ehkä se peruuttaminen on sitten vielä vähän matkan päässä.

Ei kommentteja: