keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Tiistaitreeniä

Eilen jälleen Maisan agitreeneissä molemmat tytöt mukana. Maisa sai tehdä ensin rataa, aika mukavaa sellaista. Alussa oli kiva pyörityspätkä, jossa mm. takaakiertoja, tiukka kuljetus ja vaikeahko putken ohitus. Putkeenhan se meni, koira siis. Ja väärään päähän. ;)

Muuten kuvio toimi aika kivasti, ei haettu vääriä hyppyjä, yllättävää kyllä. Rata jatkui vauhtipätkällä, jolta erittäin tiukka avokulma kepeille, n. 45 astetta. Ja hienosti meni! Vihdoin on alkaneet toimia nämä keppien sisäänmenot. Jes. :)

Keppien jälkeen olikin aika kinkkinen hyppykuvio. Vaikeaa hommassa oli mm. se, että mun oli pakko olla keppien oikealla puolella ja seuraava hyppy piti ottaa oikealta "takaa". Ja sen jälkeen oli pakko takaaleikata seuraavalla hypyllä ja samalla kääntää koira tiukasti siivekkeen ympäri. En alkuun meinannut saada Maisaa kääntymään hypyllä oiekaan suuntaan, sillä olin aika reilusti sen takana. Lopulta kun sain käännöksen muuten onnistumaan, siihen tuli aika pitkä kaarros. Kokeiltiin tähän siis useampia tapoja ja lopulta löydettiinkin parhain ratkaisu. Mielenkiintoinen kuvio joka tapauksessa.

Lopuun tuli oikea vauhtisuora, kolme hyppyä ja putki, mentiin täysillä! Maisalla oli tosi kivaa, samoin ite tykkäsin radasta, sopivan opettavainen.


Seuraavaksi Fisu pääsi hommiin. Tehtiin taas toisella kentällä, joka vapautuikin sopivasti. Alkuun pari tosi vauhtipätkää, suoraa muutaman esteen sarjoja. Ja mentiin kovaa! F hakee nykyään esteitä ihan todella hyvin ja ei ole liian kiinni mun ohjauksessa, vaan lukitsee esteitä aika itsenäisestikin. Ihan hyvä tavallaan.

Otettiin kepit vain kerran kun saatiin niin hyvä suoritus niille. Sisäänmeno hieno, lopussa yksi ohjuri joten sujui oikein mallikkaasti.

Kertailtiin myös puomi ja A, nyt panostin siihen, että saatiin A:lle kunnon vauhti ja tavallaan vedin Fisun alas. Pysähtyi kuitenkin tosi hienosti. Puomilla eka suoritus taas aika varovainen, toisella oli jo vauhtia kivasti. Keinua ei otettu nyt.

Muita juttuja mitä tehtiin, oli mm. pimeät putkikulmat, rengas, muuri ja pussi ihna kertauksen vuoksi. Otettiin myös yksittäisellä hypyllä lähetyksiä tiukkaan käännökseen. Kivasti sujui ja vauhtia löytyi tosi hyvin. Hirmu mukavaa kun koiralla taas löytyy intoa. :)

Silti mulla on koko ajan vähän sellainen pelko ja jännitys päällä, varona koko ajan ettei vauhti lopu ja koira tylsisty, tarkkailen sitä varmaan liikaakin, enkä osaa vielä luottaa siihen että vire säilyy. Tavallaan se on tosi rasittavaa kun saa koko ajan miettiä, loppuuko koiralta into. Mutta ei ainakaan eilen lopahtanut ennen treenin loppua. Otettiin ihan lyhyitä pätkiä ja taukoiltiin välillä.

Loppuun tehtiin myös vähän namupalkalla, mikä tuntui toimivan myös ihan hyvin. Kivaa, ettei Fisulle palkkaustavalla ole niin suurta merkitystä. Kaikki käy, leikki tai eväs. =)

Ei kommentteja: