keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Tiistaiagilityt

Eilen Maisalla meni tosi lujaa treeneissä! Oli hauskaa. :) Näköjään tauko pistää pikkukoiraan aina vähän vauhtia, nyt on jäänyt monet treenit väliin pakkasten takia. Eilinen rata oli meille aika hyvä, tuli taas opeteltua välistävetoja (monta peräkkäin!), vaikeita keppikulmia ym. käännöksiä ja väännöksiä.

Välistävedot neljällä vierekkäisellä hypyllä oli mulle taas vaikeat, en vaan osaa sekä liikkua että kääntyä. Mutta tähän keksittiin hyvä ratkaisu: voin kääntää vain yläkroppaa ja ohjata koiraa pitämällä silti jalat koko ajan menosuuntaan. Hitto mikä keksintö! Ei mutta oikeasti, se toimi ja ehdin tosi mainiosti sen jälkeen. Koiran edelle jopa. Kun vain välillä ajattelisi mitä tekee...

Keppikulmat oli myös tosi hyviä, ensin tosi tiukka avokulma ja sitten vähän loivempi, jossa taas vaadittiin paljon irtoamista ja jouduttiin miettimään oma liike tarkkaan koiran takana, ettei työntänyt koiraa tokaan väliin (kuten meillä kävi (= ). Kun vähän tsemppasin, saatiin tosi upeita sisäänmenoja, M haki ihan itse oikein, ite tulin varmaan sekunnin jälkessä.

Kontaktit toimi ihan ok, ainoastaan keinu vähän tökki, Maisa kun aina meinaa hypätä just samalla hetkellä kun keinu laskee ja hyppää aika korkealta. :( Se väistää epämiellyttävää pamausta. Otettiin sitten taas pelkkää keinua pari toistoa, mutta tuskin siitä koskaan kovin hyvää tulee. Enkä jaksa nähdä niin paljoa vaivaa, että saataisiin se kamalasti parempaan kuntoon.. :/


Fisu pääsi Maisan jälkeen ottamaan pientä treeninpoikasta, ja intoa tuntui löytyvän aika hyvin kun oli ensin saanut odotella vuoroaan kopperossa. Otettiin ensin, yllätys-yllätys, kepukat. Mahtava sisäänmeno, mahtava vauhti ja sitten: vika väli jää tekemättä. Ei! Palkkasin kuitenkin, koska mun moka se taas oli, mutta varmaan F huomasi ettei mennyt ihan putkeen.

Tehtiin pieniä vauhtipätkiä, aina ihan kksi-kolme estettä peräkkäin. otettiin mm. pituus ekaa kertaa "radalla" (ekaa kertaa koskaan?) ja hienosti meni, vauhdilla. :) Fisulla oli tosi hyvä meno päällä, oli hirmu kivaa.

Keinua otettiin myös muutama toisto ja loppuun keppejä vielä pari kertaa. Nyt saatiin sujumaan oikein hyvin, loppuun asti. Vauhti kyllä hiipuu jo parin toiston jälkeen, joten montaa kertaa peräkkäin ei keppejä tehdä. Sisäänmenoihin olen kuitenkin ihan älyttömän tyytyväinen. Mun ei tarvitse yhtään mennä sekaan säheltämään, vaan koira tekee sen paremmin mitä enemmän sille jättää tilaa. Loistavaa. =)

2 kommenttia:

Tiia ja Ruuti kirjoitti...

Kannattaisiko jos tuo vikan välin virhe on aika usein, laittaa siihen kohtaan ohjurit. Ja opettaa eri häiriö juttuja, sun sivuttais liike ja muut että ne kepit vain pitää tehdä loppuun. Tietenkin alussa vaatimustaso sopiva, mutta myöhemmin noi sun virheet sen pitäisi kestää. Eihän se ole mukavaa jos täytyy niin meittiä mitä itse saa tehdä että koira pujottelee. Ainakin nyt jos tiedät ne virheet mistä se viimeksi on jättänyt kesken niin alat pikkuhiljaa siedättämään sitä niihin. Paitsi tietty jos se on se että sä oot heittänyt palkan ja koira lähtee sen perään, mutta jos se on että sun linja muuttuu yms. Mutta Fisu ei kestäkään toistoja kuin tämä yksi höyrypää. :D

Noora kirjoitti...

Ihan totta kyllä. Itsekin mietin että pitäis laittaa vikaan väliin ohjuri, mutta laiska kun on... Ens kerralla. ;)

Totta myös että me ei montaa toistoa voida edes tehdä. Välillä vähän ärsyttävää. Höyrypäissä on tietty hyvät ja huonot puolet. :D Niinkuin dieseleissäkin... huoh..