maanantai 8. helmikuuta 2010

Perjantaiagit

Perjantaina oli taas Fisun vuoro agiliidellä. Rakennettiinkin ihan kunnon pitkä rata, 24 estettä jopa. Rata oli periaatteessa aika yksinkertainen, suoraa suurimmaksi osaksi, mutta hypyt ei olleet ihan suorassa linjassa, mikä tuottikin Fisulle vähän hankaluuksia. Alun kolmea ekaa hyppyä ei meinattu mitenkään saada onnistumaan, aina tuli koira jonkun ohi. Harmillisesti jouduttiin siis hinkkaamaan heti alussa uudestaan ja uudestaan ja Fisulta alkoi innostus loppua kun tajusi että mokaillaan.
Päätin että otetaan uusiksi vikoina, ja keräillään itseämme välissä. :)

Uusintayrittämällä päästiin sentään alkua pidemmälle ja rata sujui ihan kohtalaisesti. koiralla ei vauhti kuitenkaan päätä huimannut ja pari muutakin mokaa tuli. Esim. putkella Fisu kielsi, kun itse jo jarruttelin ja yhdessä vaiheessa tuli pieni häiriö(koira) keskeyttämään suorituksen. Ei jäänyt siis kauhean hyvä maku radasta. F kulki muutenkin tosi tahmeasti ja musta tuntui, että se joka hypyn jälkeen katsoi aina mua ja kysyi ohjetta, ei siis edennyt ollenkaan. :(

Käytiin välissä kävelemässä vähän ulkona ja yritin itse koota ajatuksiani, etten tartuttaisi koiraan huonoa mielialaa. Fisu kun lukee mua vähän liiankin herkästi.

Lopuksi otettiin vielä sama rata uudestaan. Nyt virittelin koiraa tosi kunnolla ennen suoritusta ja panostin omaankin vireeseen todella. Radalla yritin kannustaa ja tsempata Fisua paljon. Tämä kaikki toimikin ja tehtiin ihan mielettömän hyvä rata! Fisu toimi kuin ajatus, vauhti oli super ja oli ihan älyttömän kivaa. Otettiin yksi väärä putken pää, mutta ei annettu sen haitata menoa, joka muuten oli ihan virheetöntä. Kontaktitkin toimi tosi hienosti.

Jäi lopulta tosi hyvä mieli, selvästikään koko treenin ei tarvitse olla pilalla, vaikka alkuun ei onnistuisi. Onneksi koirakin pystyi vielä kokoamaan itsensä ja kykeni parempaan suoritukseen.

Ainiin, keppejä otettiin yksittäisenä, niitä ei radalla ollut. Olin nyt ahkera ja laitoin vikaan väliin toiselle puolelle yhden muoviohjurin jotta nyt ei lopetettaisi kesken. Hyvin sujui, ihan ok vauhdilla. Mun täytyy vaan itse varoa etten edistä liikaa, se selvästi paineistaa Fisua.

Nyt ollaan saatu kepitkin sujumaan sen verran hyvin, että mietitään josko kohta käytäisiin kokeilemassa eka virallinen kisa. Hyppäri tietty.
Hui! :o

Ei kommentteja: