keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Aagiiliitoo

Maisan treenit piti eilen Timo Rannikko. Tehtiin aika mukavan kinkkistä rataa, jossa sai todella pitää koiran hanskassa, jos meinasi ettei mennä väärille esteille. ja mehän mentiin. :) Mentiin toki paljon myös oikeille ja hiottiin vaikeat kohdat toimivammiksi.

Heti alkuun oli vähän hankala kohta, ekan hypyn jälkeen oli tosi vahvasti seuraava tarjolla, mutta sinne ei suinkaan pitänyt mennä, vaan vieressä vinottain olevalle hypylle. Sain kuin sainkin Maisan ihan oikein hypyn ohi, mutta mun sylkkäri tokalla hypyllä ei oikein toiminut, vaan M kääntyi aina väärään suuntaan. Lopulta saatiin sujumaan, piti vain pitää huoli, että mun käsi pysyy tarpeeksi edessä, eikä vie koiraa taakse.

Kepeille vienti sujui tosi hyvin, kulma ei kuitenkaan ollut ihan helpoimmasta päästä. Keppien jälkeen käännyttiin tiukasti okserille. Maisa ei ihan hahmottanut toista rimaa, joten se tuli vähän ikävästi hypyn päälle. Se meni ihan noloksi ja selvästi itsetuntoon kolahti tommoinen moka vähän pahasti. Otettiin alusta koko juttu, M varoi okseria aika lailla, mutta muutenkin matka jatkui ihan ok.

Meinattiin mennä puomille kun piti ottaa putki sen alta ja kun olisi pitänyt mennä puomille, valittiinkin putki. ;) Uusintayrittämällä onnistui.

Loppu"suora" oli myös aika kinkkinen, oli useampi takaakierto ja hyppyjen linjat vaihteli. Otin ekan hypyn puolivalssina ja toiselle lähetin takaakiertoon. Koiran linja ei kuitenkaan ollut ihan suora, joten saatiin kokeilla vähän eri vaihtoehtoja. Lopulta otettiin kokeiluun persjättötyyliset sokkarit (?), joihin mulla kesti aika kauan totuttautua. Piti harjoitella pitkään ilman koiraa ennen kuin motoriikka alkoi sujua. :D Olen niin huono jättämään koiraa selän taa, että tämmöiset vaatii multa tosi paljon ponniteluja. :p

No, sain lopulta tehdä kolmet peräkkäiset sokkarit ja aina tokalla ja kolmannella sujui oikeasti hyvin. Kuulemma koiralle oli tosi selvää mihin mennään ja linja tuli paljon paremmaksi. Eka hyppy vain jotenkin tökki, mä en vaan saanut omaa toimintaa jotenkin koordinoitua. Ilmeisesti mulla oli liikaa aikaa miettiä, kun taas kiireisemmissä kohdissa toimi paljon paremmin. Ei siis pitäisi miettiä liikoja.

Rata kokonaisuudessaan oli tosi hyödyllinen. Taas opittiin uutta. Sain myös palautetta, että muutamissa käännöksissä turhaan peruuttelen koiran kanssa, mikä hidastaa Maisan menoa huomattavasti. Pitäisi mieluummin kääntyä vikkelään ja ohjata koiraa ollen itse nenä menosuuntaan. Ihan totta.



Fisu pääsi sitten viereiselle kentälle ottamaan pientä reeniä. Aloitettiin taas kepeillä, yksi ohjuri lopussa toisella puolella. Koira oli tosi innokkaana taas alkuun, joten kepit sujui tosi mahtavalla vauhdilla ja loppuun asti hyvin. Jätettiin yhteen onnistuneeseen suoritukseen, ei viitsi tylsistyttää Fisua näillä enempää nyt kun vauhti on vielä hyvä.

Seuraavaksi kertailtiin hypyillä mm. välistävedot ja takaaleikkaukset molemmin puolin. Hyvin toimi. Kentällä oli sopivasti putkia ja matalia hyppyjä aseteltuna, joilla sitten otettiin lyhyitä pätkiä hyvällä palkalla.

Välillä kertailtiin kaikki kontaktit, hyvin toimi. Puomilla saisi olla vauhtia vähän lisää, A tehtiin tosi kovaa! Keinukin oli ihan hyvä.

Loppuun otettiin pari helppoa vauhtipätkää ja mentiin hirmu lujaa. :) Kunnon palkka ja Fisu tykkäsi.

Mietin, treenaillaanko enää perjantaina kauheasti ennen sunnuntain kisoja, ettei tule yliannostusta. Ehkä ainakin käydään kertailemassa kepukat, ehkä vähän jotain pientä kivaa sen lisäksi. Aika jännää. :)

Ei kommentteja: