tiistai 26. toukokuuta 2009

Agiliitoa

Eilen otin molemmat tytöt Fisun treeneihin mukaan, kun en tänään ehdi Maisan treeneihin. Fisun ryhmällä oli teemana haltuunotot, niistä tehtiin suht helppoja harjoituksia. Oli kaksi eri ratapätkää; toisessa hyppy, pyomi, hyppy suorassa linjassa, mutta viimeisen hypyn sijaan pitikin ottaa toinen hyppy, joka oli sivussa linjasta.

Toinen pätkä oli lähes samantyyppinen: A, hyppy, rengas, hyppy suorassa, mutta taaskin vikaa hyppyä ei tehty, vaan sivusta toinen hyppy. Molémmat tehtiin molemmilta puolilta. A:ta en tehnyt radalla, vaan harjoiteltiin vain erikseen matalaa pihassa. En voinut oikein juosta, kun nilkka vähän reistailee, joten piti jättää Fisua aika paljon esteiden taa odottelemaan, ja ottaa se kaukaa vastaan. Renkaalta sivuun kääntyminen ei alkuun ollut kovin hyvä, mutta kun aloin ottaa jo ennen rengasta koiraa vastaisella kädellä haltuun, niin käännös oli parempi. Toiselta puolelta kokeilin renkaalla takaaleikaten, mikä oli toimiva, mutta kun mun piti "juosta" renkaan toiselta puolelta ja viedä koira sivuun hypylle, niin Fisu meinasi joko tulla mun päälle renkaalta tai vaihtoehtoisesti joutui hidastamaan jo ennen renkulaa ettei törmätty. En siis osaa kertoa sille ennen rengasta, että matka jatkuukin toiseen suuntaan kuin missä mä olen.

Puomipätkä olikin ihan hyvä, koska me ei olla vielä koskaan tehty kontakteja niin, että niiltäjatkettaisiin jollekin esteelle. Pitäisikin alkaa niin tekemään. No, puomilla pysähdyttiin hyvin nokkimaan, mutta eihän Fisu sitten oikein tajunnut, että matka jatkuu hypylle, eikä mun luo namuja hakemaan. Kouluttaja heitti palloa hypyn yli, jolloin F ehkä hokasi jutun vähän paremmin, mutta ei se missään vaiheessa tajunnut suoraan lähteä hypylle, vaan meni vasta kun huomasi pallon lentävän sinne. Tätä siis aletaan reenailla.

Puomin Fisu teki alkuun aika hitaasti, mutta se johtui tietty siitä, että itse köpöttelin hitaasti sen vierellä. Kun jätin sen hypyn taa ja kutsuin melkein puomin toisesta päästä sen mukaan, niin vauhti oli tosi hyvä. Pitäisi varmaan alkaa harjoitella myös, että itse jään taakse ja Fisu hakisi silti puomin päähän jo itse.

Matalaa A:ta tehtiin siis erikseen, samoin keinua ja keppejä. Kontaktit kaikki hyviä, annoin keinun jo kolahtaakin jonkin verran. Keppejä oli taas kuusi ja verkkopätkiä vain kaksi. Laitoin verkot taas keskivaiheille,alku ja loppu oli siis ilman. Toimi molemmilta puolelta mielettömän hyvin! Sitten laitoin taas verkot vain alkuun ja loppuun, jolloin pääsin itse ottamaan vähän lisää sivuetäisyyttä ja jättämään palkan eteen odottamaan. Hienosti meni. Lopuksi otin vielä alkuverkon pois, eli jäljellä oli enää lopussa yksi väli toisella puolella verkkojen kanssa. Ja Fisuhan pujotteli! :o Mulla on sitten etevä tyttö! Olin ihan ihmeissäni, miten se yhtäkkiä osaakin jo niin hyvin. Ihan mahtavaa! :D Fiskars on taitava.

Maisan otin tekemään ihan jotain lyhyitä pätkiä. En oikein jaksanut suunnitella mitään rataa ja muutenkaan tällä jalalla ei edes juosta.. Harjoiteltiin sitten jaakotuksia, sylkkäreitä, takaakiertoja ym pienellä pätkällä. M teki innokkaasti ja hyvin, jaakotuksetkin onbnistui ongelmitta, vaikkei niitä olla oikein koskaan tehty.. Maisa on fiksu tyttö.

Viikonloppuna oli pienimuotoinen muditapaaminen, siitä ehkä kuvia myöhemmin.

Ei kommentteja: