keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Fisu hakuilemassa

Eilen oltiin jälleen hakutreeneissä, tällä kertaa Sipoon Landbossa. Ajettiin alkuun vähän väärään suuntaan ja mentiin lopulta jotain pikkuteitä, mutta löydettiinpähän perille ja saatiin katsella kivoja maisemia. Onneksi Fisu ei alkanut voida huonosti, vaikka tie oli aika kiemurainen.

Muru ja Sulo oli jo treenanneet kun tultiin paikalle. Vuorossa oli enää Urkki ja Iina-dobberi. Fisu sai odotella vuoroaan vielä ja treenasi viimeisenä. Nyt tehtiin jo vähän haastavampia harjoituksia kuin tähän mennessä. Ensin maalimies lähti Fisun edestä pakoon ja juoksi pensaan taa piiloon, sitten F sai lähteä perään. Fisu meni innoissaan ja pääsi leikkimään.

Sitten tehtiin niin, että maalimies oli jo lähtenyt metsään vähän matkan päähän, näyttäytyi Fisulle vähäsen ja meni sitten taas piiloon. Fisu lähti tosi vauhdilla perään ja löysi ukon heti. Fisu leikki tosi hyvin kaikkien maalimiesten kanssa, vaikka Nooraa Fisu ei ollut ennen edes nähnyt.

Tehtiin näitä piilosta näyttäytyviä maalimiehiä vielä pari ja sitten riitti. Yhdellä kertaa Fisua häiritsi vähän amppari, eikä se ensin meinannut huomata maalimiestä metsässä. Se ihmetteli, mitä se mamma oikein osoittelee ampiaisia... Siirryttiin vähän eteenpäin ja Lissu huusi Fisua metsästä, jolloin F tajusi lähteä perään. Nyt oli taas vauhtia ja intoa tosi kivasti.

Fisu tuntui tykkäävän hommasta ihan hirveästi ja olisi halunnut vielä jatkaa kun lopetettiin. Lopuksi harjoiteltiin vielä namujen syömistä nätisti maalimiehen luona ja sitten Fisu pääsi mukaan keräämään merkkejä pois alueelta.

Lähdettiin vielä pienelle kävelylle metsään neljän mudin voimalla, Fisulla oli hirmu kivaa. :)

Sain vielä vinkkejä mm. millä äänensävyllä lähetän koiran hakemaan, miten näytän sille oikean suunnan ja etten hoe "maalimies"-sanaa koko aikaa, vaan annan koiran keskittyä paremmin. Fisu sai kovasti kehuja ja oli taas niin hieno mudilli, että! Hauskat treenit jälleen. =)

Ei kommentteja: