keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Agiliitoa

Eilen otin taas molemmat tytöt mukaan agitreeneihin.
Maisa sai aloittaa radalla, jonka Laura suunnitteli. Rata oli aika yksinkertainen, ei mitään kovin vaikeita kohtia. Pari takaakiertoa suorilla pätkillä, joissa tein twistin tai pakkovalssin, molemmat toimi yhtä hyvin.

Meille hankala kohta oli, kun pitkän suoran päässä, suoralta putkelta tultaessa, oli hyppy, jonka jälkeen olisi heti pitänyt kääntyä takaisin. Nämä on meille aina vaikeita, kun en ehdi Maisan kanssa samassa tahdissa hypylle, jotta voisin ohjata sen kääntymään heti hypyltä. Käännös menee siis aina pitkäksi. Sain neuvoja, että jään itse kauemmas hypyltä (en juokse niin pitkälle), niin Maisakin hidastaa vauhtia hypylle. No, se toimi jotenkuten. Kokeilin Myös jaakotuksena hypyn, jolloin käännös oli ehkä paras. Aina yhtä vaikeita tämmöiset kohdat.

Radalla oli myös aika tiukka välistäveto-kohta, jossa oli aika paljon vauhtia. Heti sen jälkeen piti ohittaa tyrkyllä oleva putken pää ja mennä kauempaan päähän. Olin ajatellut valssata tähän, mutta en mitenkään ehtinyt, joten aluksi M meni väärään päähän. Kokeilin sitten vähän kuin puolivalssina ja tiukkana kuljetuksena, mikä toimikin ihan hyvin. Loppusuora mentiin vauhdilla ja M irtosikin hyvin. Tehtiin vielä keinua erillisenä, vähän helpotettuna.


Fisu sai taas kertailla kontakteja ja keppejä. Kontaktit kaikki meni ihan hyvin. Puomilla oli jo tosi hyvin vauhtia. Keinulla hyvät nokkimiset, A:lla ehkä vähän varastamisen yritystä. Fisulle tuntuu vieläkin välillä olevan vähän epäselvää, koska meinaan antaa käskyn "osu, ja koska vapautan sen. Se tulkitsee mun liikkeitä liian helposti vapautukseksi..

Rengasta tehtiin erillisenä, myös takaaleikaten. Hienosti meni, F teki joka kerta ihan oikein.

Kepeille (6kpl) otin taas irrallisia verkkopätkiä mukaan. Aloitettiin taas niin, että verkot ekassa välissä toisella puolella ja vikassa välissä toisella. Yhteensä siis kaksi verkkokaarta vain. Taas onnistui toiselta puolelta ihan loistavasti, mutta toiselta tökki. Aloitus onnistui joka kerta hirmu hienosti, mutta loppupätkällä oli tosiaan vaikeuksia pysyä kepeillä loppuun asti.

Kuitenkin siten, että samaiset kaksi verkkokaarta oli vain keskellä keppejä, ja alku ja loppu kokonaan ilman, onnistui aivan loistavasti. F haki joka kerta oikeaan väliin ja teki loppuun asti kummalla puolella vain. Hassua, että tämä sujuu, mutta aiempi ei..

Fisu sai tehdä myös ari pientä pätkää meidän radasta. Valitsin huolella helppoja kohtia ja aloitin aina lennosta, koira hyvässä taisteluvireessä. F teki tosi nopeasti ja innokkaasti. Molemmissa pätkissä oli alkuun joku pieni ohjausjuttu kahdella esteellä (välistäveto, josta putkeen tai takaakierto) ja loppu sitten suoraa ja lujaa! Fisu tykkäsi ja vire pysyi hienosti koko ajan. Hirmu hyvät treenit taas etenkin pennun kanssa. Kivaa!

1 kommentti:

Salla & Seci kirjoitti...

Heips!
Olisikohan Fisu valmis tulemaan agirodun möllimedi joukkueeseen.Agirodussa ei ole yleensä noissa epävirallisissa starteissa koiria mittailtu, niin eiköhän Fisu rajatapauksena ihan hyvin medi joukkuueessa menisi. Siihen kun tarvittaisiin vielä kaksi koiraa (nyt Seci ja kilp. maxi Noki). Sattuisitko tietämään ketään muuta mölli mediä? Jos kiinnostut tulemaan joukkueeseen laitappa Terhille viestiä :)