keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Agilitya

EIlen Maisan treeneissä oli molemmat tytöt mukana, kun lähdettiin treenien jälkeen Ruutin ja Riesan kanssa lenkille.

Maisalla oli aika vaikea rata, jotain Jaakon ratoja jälleen. Hitsi kun ei ole noita ratapiirroksia, olisi niin paljon helpompi selittää. Mutta siis vaikeita juttuja oli, keppikulmat aika haastavia, paljon poispäinkäännäksiä, pari takaakiertoa vaikeissa kohdissa, hankala pakkovalssi (tai vaihtoehtoisesti twisti, mikä sinä kohtaa oli aika vaikea), pimeitä putkikulmia ja kaikennäköistä kommervenkkiä.

Maisa suoriutui ekan kerran ihan ok, keppikulmien kanssa vain oli ongelmia. Ohjasin aika paljon takaa ja tein mm. poispäinkäännöksiä ja takaaleikkauksia, joten M ei mennyt ihan niin nopeasti kuin olisi mahdollista. Seuraava yritys saatiinkin koittaa vähän eri tavoilla, piti tehdä mm. takaakiertoja enemmän ja muutama valssikin lisää. Tuntuikin vähän sujuvammalta, käännökset tosin paikoitellen meni pitemmiksi. Nyt kepitkin onnistui tosi hyvin, kun vähän tsemppasin itsekin niille vientiin.

Loppuun sain vielä kokeilla layeröintiä yhteen kohtaan, Maisan olisi pitänyt hakea aika kaukaiseen putkeen niin, että kepit oli mun ja koiran välissä. Lelu putkensuulla kokeiltuna homma toimi, mutta ilman ei. Näitä voisikin treenailla vähän lisää...

Fisun kanssa tehtiin A:ta (matala), puomia, keppejä ja siivekkeen kiertoa.
A oikein hyvä, samoin puomi. Enää ei puomilla ole pelkoja ollut.

Keppejä päätin tehdä vain kuuden sarjalla, kun pääsee tekemään vähän enemmän toistoja ja palkkaamaankin useammin. Otin verkkojen pätkiä mukaan ja virittelin alkuun taas siten, että jompikumpi ekoista väleistä oli auki. Tämän Fisu osaa jo tosi hyvin hakea, eli sisäänmeno taitaa olla jo hyvin iskostunut sen päähän. Sitten koitettiin taas vuorotellen niin, että vika väli oli auki. Jännä juttu, nimittäin tämä toimii selvästi paljon paremmin toiselta puolelta.

Jos vasen puoli oli auki, jouduin ihan avustamaan Fisua, jotta se teki vikan välin, mutta oikean puolen olessa auki se pujotteli ihan itsenäisesti loppuun asti. Nyt pidin lelun kädessä, enkä maassa edessä odottamassa, ettei ollut liika kiire jatkaa kepeiltä. Hyvältä kuitenkin vaikuttaa, näitä kuutta keppiä aletaan nyt tehdä ahkerammin ja pikkuhiljaa häivyttää väejä. Voisi kai joskus kokeilla myös, että keskeltä puuttuu verkkoa.

Hypylle lähetystä ja siivekkeen kiertoa harjoiteltiin myös yksittäisellä hypyllä, nyt Fsulla oli tosi kivasti vauhtia ja intoa ja pystyin lähettämään sitä jo kauempaa. Otin tähän käskyt oikealle ja vasemmalle siivekkeelle erikseen, katsotaan jos aletaan niitä käyttää ihan oikeasti.

Treenien jälkeen lähdettiin siis Fisun siskon ja mamman kanssa lenkille, kuvia luvassa myöhemmin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli Jaakon kurssilla kaksi rataa, en tiedä voisko olla samoja? (25-26.4)

-Tiia

Noora kirjoitti...

ei tainnu ainakaan noita olla, mitä sun blogista löytyi, varmaan jotain vanhempia..