perjantai 5. kesäkuuta 2009

Oikeaa pujottelua!

Fisu alkaa oppia pujottelemaan! Alkuviikolla oltiin ma ja ti hallilla reenailemassa. Maanantaina oli siis Fisun omat treenit, jolloin Maisa jäi kotiin. Treeneissä tehtiin aika helppoja ratapätkiä, lähinnä suoraa, jolle koira kutsuttiin kaukaa mukaan. Fisulle ei tämmöiset sovi kovin hyvin, koska sen vire huononee pahasti jos sen joutuu jättämään pitkäksi aikaa esteiden taa odottelemaan. Parhaiten se tekee, jos pystyy ennen rataa innostaa sitä leikillä ja nostaa virettä kunnolla. Lopuksi siis tehtiin lentäviä lähtöjä radalle, jolloin vauhtia oli ainakin tuplasti aiempiin lähtöihin verrattuna.

Ilma oli maanantaina tosi tosi kuuma, joten koiratkin oli aika väsyneitä. Meitä oli muutenkin tosi vähän paikalla, joten ei treenattu koko puoltatoista tuntia.
Sitten keppeihin. Tehtiin jälleen kuudella kepukalla, kahdella verkkopätkällä. Taas sama juttu, verkot joko alussa ja lopussa vastakkaisilla puolilla tai keskellä molemmilla. Hyvältä näyttää ja tiistaina tein lopuksi niin, että vain lopussa oli toisella puolella pätkä, eli Fisu pujotteli lähes kokonaan ilman verkkoja! Jätin palkan keppien loppuun ja silti F malttoi tehdä loppuun asti loikkaamatta kesken pois. Sillä on jo hyvä rytmi pujotteluun, eikä se tuijota mua matkalla, vaan pujottelee pää vähän matalampana katse eteenpäin. :) Etupalkka tuntuukin aika hyvältä, saan itse etäisyyttä ja koira ohjautuu hyvin eteenpäin. Otettiin tiistaina myös kepeille lähetyksiä parin esteen kautta. Sisäänmenot sujui tosi hienosti, myös niin ettei alussa ollut verkkoja enää ollenkaan! On se sitten etevä tyttö!

Tiistaina Maisan treeneissä oli vieraileva kouluttaja, kun uusi coachimme ei vielä päässyt paikalle. Tehtiin kaksi aika kivaa pätkää, joissa molemmissa oli teemana putkeen hakeminen ja hämäysputket sekä tiukat käännökset hypyillä. Maisa teki ihan hyvin, kepeille haki hirmu hienosti jo kaukaa. Hämäysputkiin se ei mennyt, vaan tuli hienosti aina oikeaan. Käännöksiä jauhettiin muutamaan kertaan että saatiin ne vähän tiukemmiksi. Maisa oli kyllä ihan hyvä, itse vaan saisin vähän tsempata vielä ohjauksen suhteen.

Fisukin sai tehdä vielä lopuksi samaa rataa kuin muutkin. Se teki hienosti, nyt jo vähän korkeammilla rimoilla, 35 oli korkeus. F teki myös keinua ja matalaa A:ta. Keinulla Krista oli avustamassa, laski laudan muutaman nokkaisun jälkeen ja nyt keinu saa jo vähän kolahtaakin. A:lla F teki hyvin, lähetin sen targetille jääden itse vähän taaemmas ja F haki hienosti silti oikeaan kohtaan. Rupesi tosin sen jälkeen kurkkimaan missä mä tuun..

Puomillaollaan myös tehty niin, että apuohjaaja on palkannut Fisua nokkimisesta. Itse olen jäänyt taakse ja naksutellut sieltä. Vauhtia tähän saisi tulla vielä lisää, selvästi F hidastuu kun itse jään taemmas. Hyvin se kuitenkin nokkii, vaikken ole avustamassa paikan suhteen tai vastaavaa.

Fisu aloittikin tänään juoksunsa, joten vähän taukoillaan nyt sitten. Ihan hyvä, että ollaan saatu nyt monia hyviä treenejä tässä ennen taukoa, varmaan juoksutaukokin tekee ihan hyvää.

Ei kommentteja: