sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Pikatreenit

Eilen käytiin Fisun kanssa purinalla treenailemassa kontakteja ja keppejä. Kohtahan meillä alkaa jo ohjatut treenit, joissa päästään sitten tekemään enemmän rataharjoituksia, joten ennen sitä tarvittaisiin nyt lähinnä tekniikkatreeniä näille "vaikeimmille" esteille, eikä niinkään ratatreeniä.

Puomi pelotti Fisua jälleen aluksi ihmeen paljon, eikä se ekalla kerralla uskaltanut kiivetä keskitasolle ollenkaan. No, tehtiin taas nakkitemppu ja saatiin Fisu rohkaisemaan mielensä. Kohta mentiin taas jo vauhdilla puomia. En ymmärrä, miksi se aina alussa on niin pelottavaa, kun tämäkin pelko tuli ihan yhtäkkiä ilman mitään syytä, minkä voisin sille keksiä.. Pysähtyminen ja nokkiminen sujui jo tosi hyvin, oikea paikka tuntuu olevan jo aika selvä. Yritin taas juosta vähän Fisun ohi kun F pysähtyy, mutta aika hillitysti täytyy vielä lisätä vaikeuskerrointa, ettei F loikkaa kontaktilta pois.

Verkkokeppejä tehtiin taas niin, että jätin lelun toiseen päähän ja sitten lähetin Fisun toisesta päästä, jolloin se sai hakea lelun itse ja pääsin irtoamaan sivusuunnassa tai jäämään taakse. Hyvä vauhti ja sisäänmenoissa ei ongelmaa. Varmaan pitäisi pikkuhiljaa alkaa miettiä verkkojen poistamista.

A:ta tehtiin taas minipöydän avustuksella. F sai siis loikata pöydän kautta kontaktille. Tämä sujuu jo erinomaisesti, nyt F tajuaa iha täysin mitä siltä odotetaan. Parit nokkimiset aina ja vapautus. Lopuksi otettiin pihassa matala A, joka alkaa paljastua lumen ja jän alta :), kokonaisuudessaan. F tajusi jutun heti ja pysähtyi hienosti nokkimaan. Kivaa! :D

Keinua otettiin jossain välissä taas niin, että F tulee päähän asti nokkimaan ja sitten pikkuhiljaa lasken alas. Tähänkin voitaisiin alkaa lisätä heilahduksen vauhtia, kun F ei pieneen kolahdukseenkaan reagoi mitenkään, eikä heilautus tunnut myöskään sitä haittaavan.

Kehitystä on siis oikeastaan kaikilla esteillä tullut paljon ja tuntuu kivalta, kun "pentunen" alkaa jo osata juttuja ihan tosissaan. =) Kiva päästä kohta aloittamaan treenaaminen ihan ohjatusti.

Ensi tiistain treeneissä pääsen ilmeisesti mittauttamaan Fisun epävirallisesti. Jännää! Saapa nähdä, mikä on alustava tuomio. :o

Ei kommentteja: