maanantai 27. huhtikuuta 2009

Fisu agiliitämässä

Fisulla oli tänään toiset omat agilitytreenit. Oltiin ulkona kevään ekan kerran.
Tänään oli koirakoita aika monta paikalla, varmaan lähes koko ryhmä kasassa. Teemana oli irtoaminen, ratana oli suorassa hyppy, hyppy, putki, hyppy, hyppy. Fisun kanssa aloitettiin kahden vikan hypyn takaa, ja vietiin lelu loppuun. F paineli suoraan hienosti lelulle, eteenmeno siis hyvin muistissa. Sitten mentiin putken takaa ja lopulta koko ratapätkä. Olin oikeastaan vähän yllättynyt, miten hyvin F teki radan, se painoi suoraan lelulle, eikä missään vaiheessa vilkuillut mihin minä jäin.

Putkeenkin Fisu haki ihan loistavasti, vaikken sitä ollut sinne ohjaamassa, enkä putkea käskyttänyt, vaan annoin vain käskyn eteen. Lelu tuntuu toimivan Fiskarsille aika hyvin! Vauhtiakin oli tosi hyvin.

Fisu vähän häiriintyi, kun viereisellä kentällä eräs sheltti alkoi rääkyä ja kiljua, mitä lie siellä tapahtui. F selvästi oli tosi ihmeissään, eikä voinut vähään aikaan oikein keskittyä muuhun kun se oli vain "kaverin" huudosta ihmeissään.

Sitten tehtiin keppejä yksittäisenä, verkoilla tietenkin. F ei tehnyt ihan yhtä vauhdikkaasti kuin yleensä ja sai rytmin aina vasta puolivälin tienoilla. Oliko syynä pieneen vauhdin puutteeseen sitten kuumuus, väsymys vai pieni stressi tästä kiljumisepisodista, enpä tiedä.

Ohjaaja kehotti meitä kokeilemaan pikkuhiljaa verkkojen vaiheittaista poistamista (samaa itsekin haluaisin), joten otettiin vuorotellen ekan välin verkot pois. Molemmilta puolilta sujuikin oikein hyvin, F haki taitavasti sisään oikeaan väliin ilman toisen puolen verkkoakin!

Sitten kokeiltiin myöhemmin niin, että vikasta välistä puuttui jommalta kummalta puolelta verkko, tämä onnistui toisella puolella, mutta toisella ei. Vasemmanpuolimmaisen verkon kun poisti, niin tyhjää tilaa jäi niin paljon, ettei F enää osannutkaan ilman apuja.. No, mutta nyt lähdetään yrittämään verkkojen häivytystä, olisi niistä hyvä päästä eroon jo pikkuhiljaa. Ehkä ensi kerralla koitetaan purkaa verkkoa keskeltä..

Lopuksi otettiin leikkimielinen juoksukisa, ilman esteitä. Ensin jokainen ohjaaja juoksi matkan (mikälie 30-40m) ilman koiraa, sitten kutsui koiran perään ja lopuksi molemmat juoksi yhdessä. Jokainen juoksu kellotettiin. oli ihan kiva huomata, että koira on noinkin lyhyellä matkalla melkein 2 sekuntia nopeampi! :o Huh, mulla tulee vielä kiire Fisun perässä...

Tajusin onneksi jättää lelun "maaliin" odottamaan, kun juostiin matka yhdessä, muuten Fisu olisi varmaan syönyt mut jos oltaisiin rinnakkain juostu. Nyt sain Fisun menemään edellä lelunsa luo ja jäin itse aika pahasti jälkeen... :D

Fisu on kyllä vähän viriteltävää mallia, eikä se ole mikään itsestäänselvyys, että koiran kanssa voi treenata niinkuin lystää. Treenattavana siinä mielessä esim. Maisaa haastavampi, että sen vireeseen pitää todella kiinnittää huomiota, eikä toistoja oteta miljoonaa tosta vain. Mutta kai siihen tottuu, kun itse vaan muistaa huolehtia, että koiralla säilyy oikea vire. En nimittäin halua tappaa sen intoa heti alkuvaiheessa liialla/liian tylsällä treenaamisella...

Ei kommentteja: